Mijn ervaring met de prikpil.

Mijn ervaring met de prikpil.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het begon jaren geleden. Ik moest aan de pil. Heel leuk, elke dag een pilletje innemen op dezelfde tijdstip.. Dat was nog eens een hele uitdaging voor mij.

Na jaren lang de pil hebben geslikt en ja sorry ook wel eens vergeten.. op ten duur klopte het gewoon niet meer, had ik meer pillen over dan dat tie leeg was.

Na jaren lang gedoe, ben ik overgestapt naar de prikpil.

Wat een uitkomst zeg..1 x in de 3 maanden ga ik langs de assistente van de huisarts en die houdt het nog netjes voor mij bij, wanneer ik weer opnieuw een recept moet aanvragen.

Na 2 zwangerschappen ben ik elke keer terug gegaan naar mijn prikpil. 

Sorry voor de gene die er niet van houdt, NAALD.


vloeistof die je voelt lopen in je bil, ff vervelend en natuurlijk een halve dag een gevoelige plek op je bil. Maar toppie, ik krijg mijn maandelijkse menstruatie niet op bezoek, nergens geen last van het hele gedoe van dagen van te voren ziek zijn en buikpijn.. 

Gelukkig heb ik dat nog nooit gehad.. 

*Nadelen: Naald, dat je cia pas na 1 jaar weer zwanger kan worden als je er mee stopt. 

*Voordelen: Geen menstruatie(als je geluk heb)geen pilletje die je vergeet. Geen zwangerschap.

Ben benieuwd naar jullie ervaringen van de prikpil.
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.2 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik had altijd de pil maar ben ik mee gestopt omdat ik er net elke dag aan wil denken en omdat ik die hormonen troep niet wil maar ik denk nu ook aan de prikpil. Die heeft minder hormonen geloof ik? En is dat duur zo'n prik?
| 17:51 |
ik betaal 15 euro nog wat per 3 maanden. ik vind het top spul.
| 23:36 |
Oke is nog te doen :) Het word denk ik niet vergoed door de zorgverzekering toch?
| 09:38 |
Nee die 15 euro per 3 maanden valt niet er helaas niet bij..
| 11:17 |
Ik gebruik de prikpil al meer dan vijf jaar. Heerlijk.
| 06:46 |
Ja heerlijk..
| 11:49 |
Geen ervaring en nog niet eraan beginnen wil nog genieten van mijn leven
| 00:14 |
Groot gelijk
| 08:04 |
Ik heb het een aantal jaar gehad, nadat ik moest stoppen met de microgynon 50 ivm migraines

Het eerste jaar vond ik het top. Daarna ging ik me steeds minder prettig voelen. Verminderd libido, stemmingswisselingen en langzaamaan steeds meer gewrichtsklachten. Toch blijven halen, want legde de link niet. Tot ik flinke doorbraakbloedingen kreeg. Toen ben ik gestopt. Ben overgegaan naar koperspiraal (gynefix) en veel van mij klachten waren binnen een half jaar verminderd. Na een half jaar ok de spiraal moeten laten verwijderen ivm klachten. Mocht toen voorlopig geen anticonceptie gebruiken om cyclus weer normaal te krijgen. Later weer aan de pil (yaz24+4) begonnen, maar ook daar kreeg ik steeds weer dezelfde klachten van. Dus ook daarmee gestopt na 3 jaar. Heerlijk geen hormonentroep meer.
| 23:51 |
Zo zie je maar dat elke lichaam anders erop reageert
| 08:04 |
Ik heb gehoord dat je er een litteken aan overhoudt en dat je het voelt zitten. Klopt dat?
| 23:12 |
Litteken nee, gewoon een naald in je bil en ze spuiten de vloeistof erin en een pleister en klaar ben je voor de komende 3 maanden...
| 23:14 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen