Alzheimer, ze kunnen het zo goed verbergen.

Alzheimer, ze kunnen het zo goed verbergen.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Alzheimer is een rot ziekte dat is 1 ding wat zeker is.

Toen we bij mijn oma 10 jaar geleden erachter kwamen dat ze Alzheimer heeft, had helemaal niemand dat zien aankomen.

Ze vergat wel eens de sleutels thuis als ze de deur weer is achter zich dicht trok zonder erbij na te denken.

Mijn oma kan altijd zo goed voor mooi weer spelen. Tot dat de plaatselijke eigenaar van een snackbar die ons al jaren kenden ons benaderde, en vertelde dat onze oma kwam vragen voor een pakje sigaretten. Mijn oma rookt al zeker 40 jaar niet meer dus toen we dat hoorde konden we onze oren niet geloven en lagen we eigenlijk met ze alle in een deuk! onze oma roken??!! NEEEEE dat kan niet !. De eigenaar beweerde dat het echt onze oma geweest was. Natuurlijk verkoopt een plaatselijke snackbar geen sigaretten in die tijd toen.

Wij zijn nu alweer 10 jaar verder inmiddels ze zit al 3 jaar in een verzorgingstehuis. Veel doet ze eigenlijk niet meer, een gesprek met haar aangaan is erg moeilijk! Haar gesprek onderwerp gaat altijd over het weer. Het rare is zodra je muziek uit haar tijd opzet lijkt ze in eens weer helemaal terug te zijn. De hele tekst kan ze dan mee zingen,lachen en jodelen. Het lastigste aan deze ziekte vind ik natuurlijk dat ze niet meer weet wie je bent maar daar leer je vanzelf mee omgaan, maar vooral dat mijn oma in zo'n korte zijn zoveel is afgevallen liet mij heel erg schrikken. Mijn oma had natuurlijk het gevoel van vol zitten niet meer en kon ook niet vertellen aan iemand of ze honger had of niet.

Vaak word er gedacht dat mensen met Alzheimer kast plantjes worden.. Dat is helemaal niet waar je hebt meer en deels alles zelf in de hand. Met mijn oma doen wij vaak dingen waarbij ze haar hersenen bij moet gebruiken. Natuurlijk als je daar niks mee doet gaat iemand sneller achteruit lijkt mij. Ook wat mij opvalt is dat deze mensen vaak altijd vrolijk dat is ook het enige wat mij zo blij maakt als ik haar weer zie!.

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

3.7 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
heel erg bedankt voor de lieve reacties! ik heb me best gedaan met me zware dyslectie, maar vond het fijn om andere mensen er meer over te kunnen vertellen!
| 01:55 |
Wat goed beschreven. Heel veel sterkte..
| 08:25 |
Wauw, lijkt me heel lastig, sterkte .. !
| 13:07 |
Moet er niet aan denken dat je je eigen kids niet meer herkent of zo.
| 11:22 |
Maak me soms wel zorgen om mijn vergeetachtige opa van 83.
| 10:55 |
Goed geschteven over een lastig item
| 09:45 |
ik vind het een mens onterende ziekte, moeilijk idd als ze je niet meer herkennen of een uur later al niet meer weten dat je op bezoek bent geweest, toch kun je idd de hersenen een beetje trainen zodat ze niet zo snel achteruit gaan...
| 09:07 |
Wat fijn dat zij nog vrolijk kan zijn! Dan is het voor haar tenminste niet zo erg :)
| 04:00 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen