×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Oud worden

Oud worden


Vroeger moest ik daar niet aan denken, oud worden.  De mensen om je heen schoten niet op. Ik had een snelheid. Alles ging lekker vlot. (Nu snap ik waarom.)  De wereld lag open. Ik kon ook heel snel dingen oppakken op bepaalde gebieden. Ik leerde veel en ik sloeg al die informatie op. In me hoofd dan want de computer die ik had was niet zo snel. Je spreek dan over begin jaren 90. De pubertijd was helemaal geweldig met geweldige mooie muziek. De jaren 80. Ik ging van school en direct aan het werk. Met de juiste papieren op zak. In de tijd dat je zo van de ene naar een andere baas kon stappen zonder enige aarzeling of moeite.  Internet en het mobieltje waren nog lang niet aan de orde. Je moest nog brieven op de post doen of toen in mijn geval, langsgaan. Je vrienden op zoeken deden we tijdens het stappen. Vrijdag, zaterdag en zondagavonden aan de bar.

Headbangen, lekker veel bier drinken en niet weten dat je thuis gekomen bent. Geweldig :-) Vele concerten gevolgd die nog in mijn geheugen gegrift staan. Overweldigend goed.

Ik kocht van eerste spaar centen en auto waarmee ik de wereld ging verkennen. Wat een rust toen nog op de weg. Mijn Opel met Volvo stoelen. Verzin het maar. Het leek wel of de tijd langzaam ging. De jaren 90 ging als dikke stroop door een trechter. Zo voelde het . Wel kwam ik in contact met een zangeres van Ace of Base. :-) Toen hadden we email eind jaren 90 en uiteraard had ik een mobiel gekocht in 1996 al?

Nu ik dit zo weer schrijf en terug leest, ik maak er geen geheim van, heb ik wel geleefd? Grotendeels alleen maar werken, werken, werken.

Toen ik 40 werd keek ik naar de kalender en telde nog even de jaren voor mij. Gelukkig nog 10 jaar. Wat nou gelukkig. Ik moet toegeven dat ik mij nog nooit zo goed heb gevoelt als nu.

En dan te bedenken dat ik volgend jaar 50 word. Is dat nou zo erg? Nee helemaal niet.

Vraag je wel eens af hoe dat zit met de mannelijk overgang?  Sorry maar ik zou niet weten hoe dat voelt of is. Of is het het geluk en de zalige gevoel die ik momenteel heb? Zou kunnen maar ik heb er geen idee van.

50 lijkt heel veel maar ik ben nogal vrij jong van geest. Toch zit daar wel eens een keer punt. Bepaalde dingen gaan niet zo vlot en je lijkt wel wat trager in alles. De tijd wacht niet nee want die gaat nu hard. Besef is heel anders. Je heb veel meer dingen te doen dan vroeger ondanks dat ik veel werkte. Dat is niet alleen maar op sociale media en internet zitten. Je sociaal leven word door veel dingen minder ruim gemaakt dan vroeger.

Ik bedoel dat je meer moet werken lijkt wel dan dat je vrije tijd heb. Maar dat is ook een keuze natuurlijk. Zoveel werk ik niet maar toch minder vrije tijd. Soms snap ik het niet. 

Als ik terug kijk heb ik wel heel veel dingen geleerd waar ik nog steeds profijt van heb. Die kennis geef ik weer door en wil ik ook graag doorgeven. Vooral aan de jeugd.

In mijn beleving als je dit schrijft.... dan word je oud :-)

En dat is maar goed ook.

Ted
Joyce de Boer
Ik vond 40 worden verschrikkelijk! Want in mijn hoofd is 40 oud! Nou ja....dat vond ik toen ik 20 was...dus dat zullen 20jarigen nu ook wel.vinden denk ik dan hahahahha ik herken veel ik wat je schrijft....heb ook met volle teugen van mijn tiener en twintiger jaren genoten....geleefd als een hippie zowat hahahhahaha zalige tijd om aan terug te denken..
15-04-2017 09:31
15-04-2017 09:31 • Reageer
Albert van den Berg
Ik heb mij nooit oud gevoeld en ook niet gedacht mij ooit zou gaan voelen. Helaas kwam er een ziekte tussendoor waardoor ik toch een en ander in heb moeten leveren en mij nu toch wat ouder voel. Hoop in augustus 60 te worden :-) Ik ben blij dat ik met 50 besloten heb het roer om te gooien en niet meer achter een bureau te zitten en rapporten te schrijven die toch niemand leest. Vrijheid ons mooiste goed.
10-04-2017 21:54
10-04-2017 21:54 • Reageer
Marion Wever
Ik ben al wat verder over de 50.. en vind het lichamelijk ouder worden absoluut niet fijn :-/
09-04-2017 20:47
09-04-2017 20:47 • Reageer
Gwivoen
Elke leeftijd heeft zijn charme. Al zie je dat zelf niet.
09-04-2017 20:20
09-04-2017 20:20 • Reageer
Hans van Gemert
Zo is het Ted!
09-04-2017 18:40
09-04-2017 18:40 • 1 reactie • Reageer
Ted Krom
Absoluut zekers
09-04-2017 18:48
09-04-2017 18:48 • Reageer