×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Mijn eerste blueprint || D.va Cosplay

Mijn eerste blueprint || D.va Cosplay


Sinds ik ondertussen al enkele maanden terug zo'n plezier had in mijn low-cost, zelfgemaakte cosplay van Maleficent, zat er een vuurtje diep in mij te branden om eens echt aan de slag te gaan met een cosplay, waar meer werk en dus hopelijk ook een professioneler resultaat uit voortkomt. 
Nu heb ik ondertussen al heel wat gelezen en geleerd over cosplay, de verschillende materialen en de benodigde gereedschappen. Daarbij waren de boeken van Kamuicosplay een grote hulp. (Deze heb ik aangeschaft via cosplayshop.be, of eigenlijk dat heeft mijn vriendje voor me gedaan, bedankt ^^)
Nu heb ik besloten om voor een cosplay te gaan van een personage uit een van mijn favoriete games: Overwatch. Het personage waar het hier over gaat, is *tromgeroffel* ... D.va! Voor degene die haar niet kennen, even een korte introductie. D.va haar echte naam is Hana Song. Ze was vroeger een professionele gamer, maar nu gebruikt ze haar vaardigheden om een soort van robot te bestuderen, waarmee ze haar land verdedigd. Hoewel ik haar niet het meeste speel in de game, is ze wel een van mijn favoriete personages. Ze is schattig, maar stoer tegelijkertijd. Iets wat ik een geweldige combinatie vind! 
Hieronder vinden jullie een foto van haar in haar mech.

Zo ziet ze er dan weer uit wanneer ze zich niet in haar mech bevindt. 
Aangezien ik geen idee heb hoe ik zo'n bodysuit zelf zou moeten maken, is de kans groot dat ik die uiteindelijk gewoon ga kopen. Momenteel voel ik me waarschijnlijk niet goed genoeg in mijn vel om dit te dragen, dus is de kans groot dat ik ga voor een casual cosplay, waarbij ik D.va cosplay, maar zoals ze eruit zou zien op een simpele weekdag. Dat is vast een stuk comfortabeler ook!

De dingen die ik wel zelf kan maken, zijn haar pistool en koptelefoon. Momenteel zit ik in de studieperiode vlak voor de examens, wat betekent dat ik nog niet echt begonnen ben met knippen en plakken, maar ik heb wel al de kans gehad om de blueprint van het geweer uit te werken!
Het liefst maak ik een geweer waar licht in verwerkt is, dat je aan en uit kan zetten door de trekker over te halen. Of dit ook echt gaat lukken, valt nog te zien. Voorlopig wacht ik tot ik twintig euro aan de kant heb liggen om het nieuwste boek van Kamuicosplay te kopen over advanced lightning. Daar zou ik alles in moeten leren dat ik nodig heb voor het maken van mijn droomgun. 
Ook de koptelefoon zou ik graag zo maken dat hij ook echt werkt en licht geeft! Ik ben me ervan bewust dat ik het mezelf nu wel heel moeilijk maak, maar ik doe het graag meteen goed. Bovendien leer ik dan meteen op veel gebieden bij, want al doende leert men!

Zoals je ziet, heb ik al veel dingen klaar staan in mijn hoofd, maar belangrijk bij een cosplay is wat je in je hooft hebt, op papier krijgen! Als je met een blueprint werkt, heb je veel meer kans op een geslaagde prop dan wanneer je zomaar wat begint te doen. 
Het enige wat ik al effectief gedaan heb van deze cosplay is het maken van de blueprint van de gun.

Dit is hem dan! Ziet hij er niet geweldig uit?! 

Ik ben in ieder geval al heel trots op hoe dit uitgevallen is. Het was niet zo moeilijk als ik verwacht had en als je naar de details kijkt, is het niet zo netjes afgewerkt. Toch leek het me goed genoeg voorlopig, aangezien ik vooral de grote lijnen nodig heb. 

Dit is voorlopig mijn vooruitgang van mijn D.va cosplay. Ik hou jullie zeker verder op de hoogte ^^
Moesten jullie geïnteresseerd zijn in een tutorial over hoe je zo'n blueprint moet maken, laat het dan zeker horen in de reacties hieronder. Misschien is dat dan wel mijn volgende blogpost.

Zie jullie snel weer!

Beloon de maker en jezelf

Word nu ook lid van Yoors en maak zelf blogposts, terwijl je een zakcentje bijverdient. Of misschien wil je liever een reactie plaatsen? Alles wordt beloond op Yoors. Gebruik onderstaande link om ook mij een beetje te laten meegenieten van jouw geweldige beslissing om deze prachtige community te vervoegen!
wakeupkitty
Ben heel erg benieuwd of je de 20 euro al bij elkaar hebt. Leuk dat je dit doet
02-04-2018 01:33
02-04-2018 01:33 • 1 reactie • Reageer
TigerLily
Ik heb besloten de lichteffecten gewoon minder 'advanced' te maken. Ik had al een boek over basic lightning en zal dus gewoon simpel met LEDjes werken in plaats van LEDstrips. Ondertussen heb ik wel besloten een andere skin van haar te maken, waardoor ik nu met de verkeerde kleur LEDjes zit, dus ik moet binnenkort even nieuwe bestellen, haha. 
02-04-2018 11:05
02-04-2018 11:05 • Reageer
Sylvia
Tof, leuk dat je er zo mee bezig bent! Ben benieuwd naar de rest!
22-12-2017 19:31
22-12-2017 19:31 • 1 reactie • Reageer
TigerLily
Ja heb er echt plezier mee ;3 Met mijn cadeaugeld van Kerstmis kan ik het boek kopen waarmee ik de missende informatie aan kan vullen ^^
23-12-2017 13:10
23-12-2017 13:10 • Reageer