Welke soort yoga past bij jou?

Welke soort yoga past bij jou?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Iedereen weet ondertussen wel een beetje wat Yoga is, maar om eraan te beginnen is hele andere koek. Er zijn veel verschillende soorten en vormen yoga, waardoor je als beginner al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Zelf zat ik ook lang met het probleem, tot ik besloot dat het tijd werd om wat meer informatie te vergaren. Nu wil ik graag een deeltje van mijn research met jullie delen!

Wat is je doel?

Eerst is het belangrijk te weten waarom je graag yoga wil gaan doen. Het kiezen van de soort yoga die bij je past, hangt heel erg af van wat je ermee wilt bereiken. Bedenk dus goed welke van deze doelen bij jou past of passen:

- Tot rust komen en stress verminderen
- Afvallen
- Leniger worden
- Beter leren mediteren

- Leren chakra's en energie in het lichaam te begrijpen en gebruiken

Hatha yoga

Deze vorm van yoga wordt vaak als de basisvorm gezien en is daarom goed voor beginners. Alle verschillende kanten van yoga komen binnen Hatha yoga aan bod en het is makkelijk vanuit deze vorm door te stromen naar andere vormen.
Indien je geen ervaring met yoga hebt, is het dus een aanrader om met deze vorm te beginnen.


Hatha yoga is de meest beoefende vorm van yoga in Nederland. Ha is het Sanskriet woord voor zon - die voor actie staat- en Tha betekent maan - dat voor verinnerlijking staat-. In Hatha yoga komen zowel lichamelijke oefeningen als ademhaling aan bod. Het is belangrijk te observeren wat er in je lichaam gebeurt en gewoon toeschouwer te zijn van wat je lichaam doet.

Yin yoga

Bij deze vorm van yoga worden de posities langer volgehouden, waardoor je meer tijd hebt om je grenzen te verkennen en te verleggen. Als lenigheid je doel is, zal deze vorm van yoga je misschien beter liggen.
Bij yin yoga laat je je spier zoveel mogelijk los. Het bindweefsel en de gewrichten zijn yin omdat ze stijf zijn - hier zal je je tijdens de oefeningen op richten- en de spieren zijn yang: zacht en flexibel.

Bikram yoga

Ook deze vorm van yoga helpt bij lenigheid. Ook helpt het als je last van spierpijn hebt.
Bikram yoga wordt uitgevoerd in een kamer waar het 38 to 40 graden Celsius is. Deze vorm van yoga vergt veel van je lichaam. Je zal veel zweten en sommige mensen ervaren in het begin moeite met ademhalen door de hitte.

Power yoga

Deze vorm van yoga helpt je met af te vallen en fitter te worden.

Bij Power yoga worden de oefeningen constant door elkaar gegooid, waardoor je spieren niet kunnen terugvallen op hun 'spiergeheugen'.

Kundalini yoga

Dit is de yogavorm voor mensen die geïnteresseerd zijn in de geestelijke en spirituele kant van yoga. Ook zal het helpen bij het tot rust komen en stress verminderen.

Kundalini yoga maakt gebruik van chakra's en maakt daardoor veel energie vrij.


Dit is een korte samenvatting van wat ik heb kunnen vinden. Nu zijn er verschillende sites die verschillende dingen zeggen en aangezien ik een echte beginner ben op gebied van yoga, zou het me niet verwonderen als er enkele foutjes in mijn post gekropen zijn. Voel je vrij om me te verbeteren, want het is fijn om meer te leren!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Zeer duidelijke info!
| 20:01 |
Bedankt! :)
| 21:36 |
Yoga is de afdeling van mrs Referendaris.
| 14:34 |
Haha, leuk!
| 15:31 |
Dit is super interessant! Ik zou ook voor yin yoga gaan ;)
| 20:41 |
Leuk! ;)
Bedankt voor je reactie
| 21:57 |
Kundalini yoga zou ik dan voor gaan.. denk ik :)
| 21:47 |
Ik zou voor yin yoga gaan denk ik. Aan lenigheid wil ik wel werken.
| 21:52 |
Wat een goede blog over yoga
| 19:36 |
Dankje :)
| 19:39 |
Euh, de yoga die mij past is de piano-yoga... Maar ik heb een collega die gek is van alle soorten yoga. Ze is momenteel in New York voor een yoga-teacher-training. Enkele jaren geleden volgde ze ook al teacher-trainingen in India. Ze heeft een yoga-studio.(Ik ga je post delen op Feestboek en haar daar vragen of ze toch niet eens een paar dingetjes op Yoors wilt gaan doen. )
| 23:10 |
Van piano-yoga heb ik nog nooit gehoord, maar het is leuk om bij te leren. :)
Ja, dat zou wel eens leuk kunnen worden :)
| 23:12 |
Piano-yoga bestaat niet. (Was een grapjeuh.)
(Ik heb wel een paar lessen bij mijn collega gevolgd en ik zou best wat meer lichaamsbeweging kunnen gebruiken, maar voorlopig heb ik er geen tijd voor... )
| 23:28 |
Ah, haha, toen ik het opzocht was er echt iets dat zo heette xD
Snap ik :)
| 23:30 |
Ik ga me is in yoga verdiepen. Lijkt me wel wat
| 22:48 |
Leuk! Veel plezier :)
| 22:57 |
Ik heb poweryoga dvd. Liggen klaar om opnieuw ermee te beginnen
| 21:39 |
Leuk! Veel plezier ermee :)
| 22:15 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen