×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Zoveel te doen, zo weinig tijd

Zoveel te doen, zo weinig tijd


Ik heb zoveel dromen en dingen die ik zou willen bereiken. En eerlijk gezegd zou ik willen uitblinken in alles wat ik probeer. Dat is nu eenmaal mijn persoonlijkheid. Gelukkig kan ik ook genieten van het proces en vind ik het leuk om nieuwe dingen te proberen, ook als ik er niet meteen een pro in ben. Ik betwijfel het of mijn leven ooit lang genoeg is om al mijn doelen te bereiken. Toch vind ik het fijn om te dromen!
Nu heb ik binnenkort mijn examenperiode. Dat betekent dus dat ik me momenteel even daarop moet focussen. Toch wil ik al in gedachten houden welk doe ik daarna in de zomervakantie wil gaan bereiken. Waar wil ik mijn tanden inzetten?

Om te beginnen zal ik mijn doelen/dromen even opsommen. 

1. Een goede psycholoog worden

Ik ben nu de studie psychologie begonnen en het vakgebied interesseert me zeer. Mijn hoop is om mensen later te kunnen helpen met hun psychologische problemen. Ik wil een luisterend oor zijn voor degenen die het nodig hebben en een positief verschil maken in iemand zijn leven.

Nu zit ik nog maar in mijn 2e bachelor psychologie (dat betekent dat ik nog meer dan 3 jaar te gaan heb) en mijn opleiding was tot nu toe zeer algemeen. Welke verschillende aandoeningen er specifiek zijn of hoe ik iemand ermee zou moeten helpen weet ik nog niet. Het is dus nog ongeduldig wachten tot ik eindelijk het gevoel heb nuttig te kunnen zijn. 

De komende maand/anderhalve maand gaat mijn prioriteit uit naar dit punt. Na de examenperiode zal ik echter weer tijd hebben om me op iets anders te focussen aangezien ik dan enkele maanden vakantie heb. (Bijna 3 maanden als het me lukt op alle examens te slagen vanaf de eerste keer)

2. Goed kunnen tekenen/schilderen en er echt geld mee verdienen

Wat zou ik toch graag een tekenwondertje zijn. Ik heb nu altijd het gevoel dat ik er te laat mee begonnen ben om ooit goed te worden. Bovendien is mijn grootste probleem dat ik zonder echte lessen geen idee heb waar ik moet beginnen! Ik ben bang dat als ik het mezelf probeer aan te leren ik er 3x zo lang over doe omdat ik het gewoon op een ineffectieve manier doe. Aangezien ik aan het studeren ben en ook actief pianolessen heb, kan ik niet elke dag zeer veel tijd besteden aan tekenen. Daarom wil ik die tijd wel effectief gebruiken als ik beslis wel met mijn potlood aan de slag te gaan. Ik ben bang het verkeerd aan te pakken en dat ik dan ga stoppen omdat het te lang duurt voor ik vooruitgang zie. Heeft er iemand een gratis online cursus of een goed boek die hij/zij kan aanraden?

Wat ik graag met mijn tekenkunsten zou doen: kunst maken voor op voorwerpen, zoals T-shirt, kussenslopen, mokken,... en die dan verkopen. (Heb zelf al ontdekt dat Redbubble zo'n site is waar je dat kan doen). Zoiets zou ik er wel mee zien zitten, maar eigenlijk wil ik het veel grootser. Ik wil een animator worden. Tekenfilms maken, actief aan de slag met verhalen en personages. Dat wil ik graag. En als het even kan, wil ik animeren voor Disney. Alleen al het idee dat mijn tekeningen medeverantwoordelijk zouden zijn voor het maken van die prachtige films! 
Jammer genoeg besefte ik te laat dat ik dit graag wou doen. Pas in het laatste middelbaar ging ik echt denken met wat ik misschien zou willen doen en toen dit idee boven water kwam, moest ik het dus zowat onmiddellijk afwijzen. De kans dat ik zonder enige ervaring en zonder uitzonderlijk talent aanvaard zou worden op de kunstacademie was nul. Daarom ben ik dus psychologie gaan studeren. Iets wat ik wel nog steeds zeer graag doe, maar soms vraag ik me toch af hoe de dingen zouden verlopen zijn als ik als kind tekenlessen had gevolgd of gewoon vaker getekend had en mezelf op dat gebied vroeger had ontwikkeld. 

3. Een boek publiceren

Al van kinds af aan ben ik bezig met schrijven en het verzinnen van verhalen. Toch blijft deze passie om een of andere reden altijd naar de achtergrond gedrukt worden. Of ik dus ooit echt een boek zal afronden, blijft me een raadsel.

Momenteel ben ik bezig met mijn verhaal: Da capo, waarvan al twee delen op mijn profiel staan. Het is een verhaal dat al vaker in mijn gedachten gespeeld heeft en dat ik al enkele keren opnieuw begonnen ben. Nu heb ik het antwoord gevonden op een paar grote problemen met het plot en misschien betekent dit dus dat ik ook echt mijn verhaal zal kunnen afronden. 

4. Mijn diploma muziekschool halen

Ik volg nu pianolessen in de muziekschool in mijn stad. Dat betekent dat ik ook notenleer en samenzang heb. Het is dus echt een klein beetje een soort van opleiding, met ook examens en dergelijke. Na 5 jaar is deze opleiding afgerond. De kans is groot dat ik het niet ga kunnen afmaken, omdat ik voor het afronden van mijn opleiding verhuisd zal zijn. Misschien vind ik dan een andere muziekschool in de buurt die ook volwassenenonderwijs doet. Stiekem hoop ik het heel erg, want ook al is het maar een stukje papier, ik zou toch heel trots zijn op mezelf als ik het af heb gemaakt. Bovendien vind ik het piano spelen ontzettend leuk en blijk ik er wel een beetje aanleg voor te hebben.

5. Bekend(er) worden op social media

Stiekem is het wel een klein doel van me om een follower base te hebben van misschien duizend mensen. Het grote probleem is dat mijn leven niet interessant genoeg is denk ik. Of ik maak het misschien niet interessant genoeg naar anderen toe.

YouTube zou ik graag doen, maar mijn Engels is niet zo heel goed en je merkt het vaak wel in de video's. Ook worden mijn video's niet echt bekeken, behalve door de mensen met wie ik het persoonlijk deel, dus blijkbaar ben ik te moeilijk om te vinden of interesseert het gewoon niemand wat ik doe.

Instagram ben ik wat als Disney-account aan het proberen opkomen, maar ik merk dat ik soms wel de likes krijg, maar nooit de volgers. Het is moeilijk te zeggen wat ik verkeerd doe. Misschien moet ik eens een goed concept bedenken en dan een account maken dat totaal los staat van mijn eigen privé-account. (wat wel openbaar staat hoor, want dat zou anders wel de obvious reden zijn)

Tenslotte lijkt het me misschien ook wat om een streamer te worden. (Streamers zijn mensen die zichzelf filmen terwijl ze aan het gamen zijn. Ps: natuurlijk is het het belangrijkste dat de game gefilmd wordt, maar meestal is er ook een webcam op de streamer zelf gericht). Ik game graag wel eens en zou het dus wel leuk vinden om daar wat mee te kunnen doen. Nu is het probleem dat ik altijd maar 1 viewer heb... mijn vriendje. Soms zie ik er wel eens een view bijkomen, maar die gaan altijd weer weg. Ik zou dus echt iets origineels moeten verzinnen om ervoor te zorgen dat mensen bij mijn stream blijven plakken. Dat en het feit dat mijn Engels dus niet perfect is vormen bij dit onderdeel een probleem. 

6. Stemacteur worden

Deze heb ik zelf nog maar net ontdekt. Ik was gewoon rustig op zoek naar manieren om wat geld bij te verdienen vanuit huis en kwam opeens dit tegen. Nu gaf me dat weer meteen enthousiaste kriebels! Een stemacteur worden lijkt me echt een droomjob!
Maar -jups daar is de maar weer, vrees ik- de competitie is moordend en zonder een goede coach kom je echt niet verder dan een paar slappe pogingen tot audities. Mijn probleem is dus dat ik niet echt geld wil investeren in een coach (omdat ik geen geld heb daarvoor en) omdat ik gewoon niet zeker ben dat het zal lukken. De kans dat ik ooit ook echt stemacteur wordt is zo verschrikkelijk klein. 

7. Een eigen (online) winkel hebben

Ik zou graag mijn eigen creaties verkopen. Knutselen doe ik best graag, dus het lijkt me geen slecht idee. Nu zit ik alleen met het probleem dat ik altijd Disney-geïnspireerde dingen maak en als je dat echt gaat verkopen, kom je in de problemen met copy right. Dus daar gaat mijn plan weer. Voor dingen die niet gerelateerd zijn aan Disney heb ik momenteel niet echt inspiratie, maar wie weet, misschien komt er ooit toch wat van. 

8. Een dierenhotel openhouden

Ik hou heel erg van dieren en als er hier een dierenasiel op fietsafstand zou zijn, had ik me daar vast al lang aangemeld als vrijwilliger. Het idee om gewoon zelf een asiel op te richten heeft zelfs even in mijn gedachten gespeeld, maar als -toen nog- minderjarige leek me dat nogal een onmogelijke klus. Ook nu nog zou ik geen idee hebben waar te beginnen. 
Een dierenhotel lijkt me daarom realistischer. Zeker omdat ik al een opleiding diergedrag heb gevonden die ik na mijn opleiding psychologie zou kunnen doen. 

9. Een slank en sterk lichaam hebben

Ik zit met een klein probleem van overgewicht en moet daarom dus echt gaan opletten met wat ik eet en doe. Het is altijd al mijn droom geweest om een van die meisjes te zijn met een slanke middel en een mooie platte buik. Om de zoveel tijd neem ik mezelf voor om helemaal te veranderen en iedereen die me kent verstomd te laten staan.
Natuurlijk is het me dus nog nooit gelukt zoiets ook echt waar te maken... 
Het is mijn droom dat het me ooit echt lukt een gezond leven te leiden waarbij ik tevreden ben met mijn lichaam en moet hoe ik eruit zie. 

Momenteel zit mijn prioriteit dus bij puntje 1 en 9 (al moet ik hier weer even motivatie voor vinden). Na de examens wil ik misschien eens gaan proberen goed te worden met tekenen. Hopelijk kan ik ergens een goede cursus of een goed boek vinden dat me op weg kan helpen. 
Wat zijn jouw dromen? Of welke van bovenstaande dingen spreekt jou het meeste aan?
Vicky
Wat een mooie blog Een echte creatieve duizendpoot Veel succes
16-05-2017 10:53
16-05-2017 10:53 • 1 reactie • Reageer
TigerLily
Dankje! ;D
16-05-2017 11:27
16-05-2017 11:27 • Reageer
Sylvia
Je hebt veel doelen en de ene is inderdaad haalbaarder dan de andere! Maar het belangrijkste is dat je ook zeker plezier beleeft aan het uitvoeren en oefenen, al is je doel nog niet bereikt. Succes met studeren voor je examens!
15-05-2017 07:42
15-05-2017 07:42 • 1 reactie • Reageer
TigerLily
Gelukkig heb ik er plezier in ja! Bedankt :3
15-05-2017 20:13
15-05-2017 20:13 • Reageer
casapapusilor
Ik krijg het idee dat je teveel (tegelijk) wil en ook nog eens overal in wil uitblinken en de top halen. Dat is vragen om problemen, tegenslagen en teleurstellingen en als je niet oppast een burnout. Om heel goed te zijn in iets met je je daar volledig voor in kunnen zetten en dat gaat moeilijk als je zoveel dingen tegelijk wilt.
13-05-2017 23:27
13-05-2017 23:27 • 1 reactie • Reageer
TigerLily
Ik heb net het gevoel dat ik op de juiste moment de juiste dingen als prioriteit weet te stellen. Ik werk ook nooit aan alles tegelijk en enkel het psycholoog worden heb ik echt als levensdoel, de rest is dingen die ik hoop te bereiken, maar waar geen houdbaarheidsdatum op staat.
14-05-2017 12:02
14-05-2017 12:02 • Reageer
Hans van Gemert
Voorlopig genoeg te doen dus :-) Ik heb ook al jaaaaren zo'n lijstje. piano, gitaar, fluit, schalmei, tekenen, schilderen, schrijven (ja, waar blijft dat boek), beroemd, lezen, reizen, filosofie, ..... Ga zo maar door...
13-05-2017 22:20
13-05-2017 22:20 • 1 reactie • Reageer
TigerLily
Ja, preciess, er zijn zoveel leuke dingen en het is moeilijk er 1 ding uit te gaan kiezen :p
14-05-2017 12:02
14-05-2017 12:02 • Reageer
frieke
jij kan nog een tijdje verder met druk zijn, nog heel wat op je agenda
13-05-2017 21:57
13-05-2017 21:57 • 1 reactie • Reageer
TigerLily
Ja, absoluut, maar het is moeilijk om me op 1 ding te focussen zodat ik dat wel afgewerkt krijg
13-05-2017 21:58
13-05-2017 21:58 • Reageer