De mokerslag komt op het meest onverwachte moment...


Het is vrijdag 17.50 uur en ik sta in de file op weg naar huis. Ik rijd 0 km per uur, ofwel is sta stil op de snelweg. Ik baal, ik wil naar huis, ik ben moe en ik wil dat iedereen of door rijdt of aan de kant gaat, ik wil vol gas naar huis.
Another example

Waarom wil ik dan zo graag naar huis?

En dan ineens komt als bij heldere hemel onverwachts de mokerslag… waarom wil ik dan zo graag naar huis? Er is niemand thuis. Mijn kinderen zijn er niet, die zijn bij mijn ex (wat haat ik dat woord!) Waarom heb ik dan zo’n haast om naar huis te gaan? Mijn thuis zoals ik dat kende is niet meer. Wat er is, is slechts de ruïne van mijn gezin zoals ik dat kende. Na 21 jaar samen zijn met de liefde van mijn leven zijn wij uit elkaar gegaan. Ons gezin, wij samen met onze twee prachtige dochters, dat is niet meer. Dat is verleden tijd. Ik kom niet thuis in een huis vol stemmen en reuring, de levendigheid van de mensen die mij zo dierbaar zijn die met hun eigen dingen bezig zijn en hun verhaal het liefst tegelijk aan mij vertellen zodra ik een voet over de drempel zet, de geur van eten - alles wat er ooit was… Dat alles is niet meer. Wanneer ik thuis kom, kom ik in een leeg en stil huis aan. Dus waarom zou ik me willen haasten? Een gevoel van verdriet overvalt me….

Another example

Maar wat doet het pijn

Het doet nog altijd pijn wanneer het besef van mijn verbroken relatie mij overvalt, mijn opgebroken gezin. Het gezin met gescheiden ouders wat ik altijd, koste wat het kost mijn kinderen wilde besparen. Maar wat ik niet meer kon voorkomen. Ik verloochende mezelf door nog langer door te gaan op de manier waarop dingen gingen. Ik was zo vreselijk gek op mijn man, ik zou mijn leven voor hem geven. Maar ik werd ook gek van hem. Ik kon dingen niet meer recht praten voor mezelf. Ik kon niet meer normaal met hem omgaan, ik was zo boos en onbeschrijflijk gekwetst door hem. Mijn eigenwaarde is uiteindelijk, na al die jaren sterker gebleken dan mijn liefde voor hem…. Maar wat doet het pijn. Naar huis rijden, smachtend naar de warmte van mijn gezin wat er ooit was. Wetende dat het er niet is en dat je bij thuis komst geen knuffel, kus of arm om je heen gaat voelen, niets aan verhalen over hoe hun dag was gaat vernemen en hen vraagt om niet door elkaar heen te praten. Er is slechts leegte en stilte je aanstaart! Wat een kutgevoel is dat…. Weet je wat, ik zet de radio in de auto wat harder en hoop dat de file nog een tijdje duurt…. Ik zit hier eigenlijk best wel goed voor dit moment!!

Another example