Bloemen planten kleur in de tuin


Een tuin vol kleuren en geuren. Daar hou ik heel erg van. Rond deze tijd van het jaar gaan we altijd een kijkje nemen in Floralux, de grootste tuinwinkel van België. Je kan er allerlei spullen voor je huis, vinden. Ook speelgoed en uiteraard bloemen, planten, kruiden én zelfs kleine huisdieren kan je er kopen. Wij gaan er voornamelijk voor de bloemen. Onze tuin is niet zo groot maar ik heb hem graag vol kleur. Na een voormiddag kiezen tussen al die soorten, kunnen we van start gaan. Onze tuin is tamelijk zonnig dus ik lette er wel op dat ik bloemen kocht die in volle zon mogen staan. Na alles wat geordend te hebben, kon ik aan de slag. Voor de bloemen, de twee pakken aarde van 50 kg en het helmgras heb ik een bedrag van €64 betaald. Dat valt best mee denk ik. 

Eigenlijk zijn dit perk plantjes maar ze zullen zeker ook aarden in deze grote potten. Ik vind de klokjes heel erg mooi. Onze bloembakken van de Efteling doen ook dit jaar weer mooi dienst.

 Mijn pot tijm (op de linkse foto hieronder) stond er al langer en de nieuwe  leuke bloemen houden mijn bonenplantje (rechte foto, onderste bloembak) gezelschap. De bovenste bloembak, deze met de vier vakjes daar heb ik een paar weken geleden munt in gezaaid.

Het helmgras en de Geraniums op de rechtse foto passen goed bij onze vijver

Deze bloemen hieronder dienen als decoratie aan de voorkant van ons huis. Het is de gewoonte in onze straat dat iedereen een bloemetje op de vensterbank zet. Zo is de hele straat erg mooi van kleur.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!