5 Bespaartips van Ingrid


Ik beken: ik ben een zuinig mens. Echt waar, ik kan niet met geld smijten. Zo is het gewoon.
Als ik iets uitzoek in een winkel wat ik leuk vind leg ik het 9 van de 10 keer terug waar ik het gepakt heb. En nee dat tiende ding leg ik niet elders neer (zoals sommigen – asociaal vind ik – dat doen), dat betaal ik. Dan is dat vaak een aanbieding en/of heb ik er ontzéttend goed over nagedacht of ik er ook écht iets mee kan en/of gá doen. Ja, ook met Action spullen. Je weet wel, de winkel waar meer in je mandje beland dan waar je eigenlijk voor kwam. Als creatieveling is het echt een uitdaging om daar met lege handen naar huis te gaan… Maar ik dwaal af.

Want wat ik met jullie wil delen is waar ik op bespaar:


  1. Ik heb nergens een abonnement op. Als kind wel. Donald Duck en later Hitkrant.
    (Maar dat werd betaald voor mij) OH! Ik lieg! Ik heb wel een telefoonabonnement. In huis. Met internetaansluiting. Maar ik doel natuurlijk op kranten/bladen/mobiel;

  2. Ik heb een prepaid telefoon. JA! Dat BESTAAT (nog)! Ik doe met 10 euro beltegoed soms wel een half jaar! “HUH?!” Hoor ik je denken… ja écht waar. Ik bel bijna nooit. Met de vaste telefoon bel ik ‘gratis’ naar zowel vaste als mobiele nummers binnen Nederland. Maar ook dat doe ik zeer weinig. Ik ben niet bepaald het type dat in een winkel staat te bellen (Okee. Een héle enkele keer dan). Laat staan aan de kassa.;

  3. Mijn smartphone heb ik tweedehands (!!) aangeschaft. Werkt als een tierelier. (Gelukkig geen miskoop);

  4. Tijdens de boodschappen houd ik me zoveel mogelijk aan mijn boodschappenlijst.
    Die stel ik samen door eerst een weekmenu op te stellen;

  5. Verder let ik op aanbiedingen. Ik koop soms dingen in voorraad. Daarbij let ik natuurlijk op de houdbaarheidsdatum


Nog meer? Okee dan...

 

Heb je hier iets aan gehad? Deel het gerust.

Kopfoto: Pixabay