Smart social: deel Yoorsposts automatisch herhaaldelijk


Een manier op Yoorsposts te delen is via de handig ingebouwde tool "Smart social".

Waarom is Smart Social handig?

Deze deelt automatisch een post naar keuze (herhaald) op de door jou daarmee verbonden social media.

Hoe stel je smart social in?

In het streepjesmenu staat o.a. de optie "Smart social". Klik er op en dit scherm verschijnt:

Social media verbinden

Klik in het smart social scherm op het min-teken voor "Instellingen". Dit gedeelte klapt dan open.
Verbind Smart social daar eventueel met de volgende social media:

  • Facebook: één pagina van jou naar keuze.  Let op: niet je account)
  • Linkedin: jouw account
  • Pinterest: kies één eigen Pinterestbord om steevast op te delen
  • Twitter: jouw account

Yoorshelp

Verbinden ongedaan maken

Dat kan door achter betreffende verbinding op de prullenbak te klikken.

Soms kun je een e-mail krijgen dat er een verbinding is verbroken (zonder dat je dat zelf deed).
Dan kun je het betreffende opnieuw verbinden. (Of dat laten. Dat is geheel aan jou natuurlijk.)


Frequentie

Je kunt ervoor kiezen om

  • de post na 1, 2 of 3 maanden door smart social opnieuw te laten delen.
  • de post 1, 2 of 3 keer opnieuw te laten delen.
    Als je gekozen hebt voor opnieuw delen na 3 maanden en 2 keer opnieuw delen, dan wordt de eerstvolgende keer dus pas over 3 maanden die post opnieuw gedeeld. Vervolgens word de post nog een keer gedeeld:  3 maanden later.

Let op:

Pas als je "Opslaan" hebt geklikt zijn die instellingen van kracht.

Hoe kun je een post inplannen met Smart social?

Er zijn twee manieren voor.
Een manier is als volgt:
Open een post die je wilt delen. Onderaan staan knoppen. Klik op de deelknop.
Yoorshelp
  1. Een scherm opent.
  2. Vink aan (of uit) op welke netwerken je die post wel (of niet) wilt delen.
  3. Voeg evt. een eigen toelichting toe. Moet niet, mag.
  4. Kies of je eenmalig, of meerdere keren wilt delen via smart social. Gebruik daarvoor de knop "Nu eenmalig delen" of "Deel meerdere keren"
  5. Klik vervolgens op "Doorgaan".

    De post word via Smart social gedeeld op de netwerken naar keuze, met de frequentie die jij hebt ingesteld via het streepjesmenu.

Wil je niet delen via smart social?
Klik dan op "Bekijk meer netwerken om deze post op te delen"
Dan zie je ook andere deelknoppen, bijvoorbeeld Flipboard.
Yoorshelp
Een andere manier:
Bij het maken en/of bewerken van een eigen post, kun je bij tabblad "Smart social" aangeven of je die post via die tool wilt delen.

Wachtrij

Ingeplande posts belanden in een zogeheten wachtrij. Je ziet dan op welke datum, welke post gedeeld zal worden en op welke - door jou gekoppelde - netwerken. Als je bij inplannen "Nu" koos, is de post meteen al een keer gedeeld.

Bijschrift

In de wachtrij kun je een bijschrift invoeren.

Als je een bijschrift hebt ingesteld, zie je achter de titel van de ingeplande post in je wachtrij een donkerblauw tekstballonnetje:

(Dus waar je geen bijschrift hebt ingesteld zie je de tekstballon niet.)

Bewerken

Bij de ingeplande deelacties in jouw Smart-social gedeelte kun je achteraan betreffende post, voor de prullenbak, klikken op het bewerk-knopje, om evt. datum aan te passen en toelichting in te voeren of wijzigen.

Prullenbak

Één, meerdere of alle verbindingen met Social media kun je verbreken door achter betreffende verbinding op de prullenbak te klikken.

Een toekomstige plaatsing (zie Wachtrij) kun je eveneens middels prullenbak erachter verwijderen.

Voorbeeld van een situatie:

Stel je wilt de meeste posts 2x laten herhalen (dan worden ze dus in totaal 3 x automatisch door smart social gedeeld, want 1 x meteen). Maar enkele post(s) niet. Dan kun je naar wens die geplande plaatsing(en) verwijderen.

Verkorte link

Posts die op social media gedeeld worden middels Smart Social, bevatten een verkorte link. Die begint bijvoorbeeld met "Y.is..."

Let op: daar zit jouw Yoors-ID NIET in verwerkt. Voor eigen posts maakt dat niets uit.
Bedenk wel dat niet iedereen verkorte links vertrouwt. Men ziet liever meteen waar een link heen leidt.

Dubbel inplannen kan niet

Een reeds ingeplande post kun je niet nogmaals toevoegen aan de wachtrij.
Zodra je bij een reeds ingeplande post op de smart social knop klikt, zie je namelijk dit:

Header: Pixabay

Bijgewerkt: 02-11-2020
#Yoorshelp#smartsocial

Zie ook:

 

Word gratis lid.