Compliment voor Wehkamp

Compliment voor Wehkamp


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Onlangs ontving ik een brief van Wehkamp, met een terugbelverzoek, omdat het hen niet lukte om mij telefonisch te pakken te krijgen.
Ik wantrouwde de brief, dus besloot om in te loggen en via klantenservice contact op te nemen.
Inloggen lukt niet?! Het wachtwoord zou niet kloppen. Dus "wachtwoord vergeten" geklikt.
Wachtwoord vervolgens kunnen wijzigen en via een contactformulier aangegeven dat ik niet zou weten waarom ik zou moeten bellen.

Vandaag ontving ik 2 e-mails van Wehkamp, over retouren, van nogal prijzige producten, te weten een drone en een Macbook, die ik beiden niet besteld heb!

Quote

Toen gingen bij mij alarmbellen rinkelen.

Er zat niks anders op dan toch maar telefonisch contact op te nemen.
Dit deed ik via het telefoonnummer op de website (dat verschilt met het nummer dat in de brief staat).

Daar stelde een vriendelijke man met duidelijke stem mij gerust:
"Uw account is gehackt..."(Ja, daar schrok ik wel even van!) "... Iemand had via uw account deze opvallende bestelling gedaan en wij hebben daar een team voor die dit soort dingen er uit filtert. Vandaar dat we u hadden gebeld!"
Het bleek namelijk dat het adres, waarvoor het was besteld, totaal niet bij mij in de buurt was.

Ik vroeg nog: "Als iemand op mijn naam besteld, heeft diegene dan mijn bankrekeningnummer?" Dat is hier GELUKKIG niet het geval.
Ze onderschepten het bestelproces en stuurden het niet op, maar gaven het als retour aan.

Compliment voor de adequate afhandeling door Wehkamp!

Daar mijn wachtwoordwijziging leek op het vorig gebruikte wachtwoord, besloot ik nogmaals mijn wachtwoord te wijzigen!

Overigens

Laatst had ik ook zo'n incident met Bol.com. Ik kon niet inloggen en toen ik klikte op "wachtwoord vergeten" stond er dat het e-mailadres waarmee ik inlog (hetzelfde als ik bij Wehkamp hanteer), niet bekend zou zijn..!! Na over en weer contact met Bol.com, via privéberichten op Twitter bleek dat mijn account gedeactiveerd was om mij financieel te beschermen. Ik moest maar wachtwoorden wijzigen, was het advies. Terwijl ik voor dat account een uniek wachtwoord heb. Enfin, inmiddels is mijn account weer hersteld en kon ik een bestelling tijdig doen. Gelukkig.

Conclusie / Tip:

Al gebruik je bepaalde accounts niet vaak, wijzig evengoed ook die wachtwoorden zo nu en dan.

Bron header: Pixabay

Geen van genoemde bedrijven sponsort mij voor het publiceren van dit artikel.


Heb je ook ooit zoiets meegemaakt?

Blog erover. Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (19 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dank je wel voor de wijze les!
| 09:19 |
Graag gedaan.
| 09:36 |
het gebeurt zoveel bij Wehkamp en Bol.com dat ze daar erg alert op zijn!
| 13:04 |
Nooit geweten!
| 15:44 |
Ja, goede tip! Fijn als bedrijven zo zorgvuldig meekijken...
| 10:52 |
Ja, zeker fijn!
| 15:45 |
Het is altijd handig om die regelmatig te vervangen, fijn dat het opgelost is .
| 08:48 |
Ja, eigenlijk stom dat ik er niet bij stil stond dat dat net zo goed accounts zijn. Komt vast doordat ik het niet veelvuldig gebruik.
| 15:45 |
Ja dat is het vaak.
| 16:37 |
jeetje dat is niet fijn zeg, wel goed dat ze je gelukkig hebben geholpen en je gerust gesteld.
| 20:44 |
Precies :)
| 15:45 |
Zo dat is dan wel even schrikken zeg!! Ik kreeg laatst een mailtje van "Visa". Dat iemand ook geprobeerd had om op mijn account te komen. Daarom hadden ze mijn account tijdelijk geblokkeerd (voor mijn veiligheid natuurlijk....jaja). Ik moest dan maar even op een linkje klikken en mijn gegevens verifiëren. Als alles klopte zou mijn account weer gedeactiveerd worden. Tuurlijk! Ben ik dus mooi niet ingetrapt 😁
| 10:04 |
Goed zo!!
| 15:46 |
Oh my! Wat schrikken en wat fijn dat ze zo adequaat hebben gehandeld!
| 21:34 |
Dat dus.
| 15:46 |
Goed opgepakt inderdaad van Wehkamp! Het zal je maar gebeuren en op die manier hele hoge rekeningen krijgen. Bewijs dan maar eens dat je iets niet gehad hebt....... Bedankt voor de tip en het delen! 
| 12:23 |
Exact, moet er niet aan denken. Graag gedaan!
| 15:46 |
wat een mooie oplossing en een hele goede tip van jou!
| 12:06 |
Dank je wel!
| 15:46 |
Xxx
| 20:54 |
Dat is inderdaad een keurig nette afhandeling van Wehkamp!
| 05:10 |
En dan mag dat gerust wel eens even gezegd worden :D
| 15:47 |
zo joh das zeker een pluim voor Wehkamp.
| 23:00 |
Echt ja!
| 15:47 |
👍
| 23:09 |
echt goed dat ze zo opletten , ik kreeg ooit een pakket op ons adres met een vreemde naam , even later stond er iemand aan de deur die het verkeerd bezorgde pakket kwam  ophalen , daar gelukkig niet ingetrapt ! opgebeld en retour gestuurd 
| 21:43 |
Dat hoor je inderdaad vaker. Ik check altijd of het echt voor hier bestemd is.
| 15:47 |
Oei... interessant om te lezen wel!
| 20:39 |
Dank!
| 15:47 |
Fijn hun alertheid zeg.
Ik moet van zoon het vaker wisselen dan ik nu doe(ICT beheerder)
| 17:56 |
Ja, normaal doe ik dat ook maar bij hun dus niet... (STOM!) bestel er ook niet regelmatig...
| 15:48 |
Kenheppen 
| 16:01 |
Daswaar.
| 16:01 |
Goed dat ze oplettend zijn: voor hetzelfde geld had jij moeten betalen voor een drone van een oplichter.😱
| 17:52 |
Juist. Schrok er wel van!
| 15:48 |
Schijnt in NL vaker te gebeuren. Bij ons kun je niets online bestellen; pakketten uit het buitenland (als b.v. mijn kinderen iets opsturen) moeten worden geadresseerd met volledige naam (inclusief alle voornamen) en met legitimatie worden opgehaald bij het postkantoor. Alleen enveloppen met documenten worden door de douane met voorrang afgehandeld.
Dat maakt hetgeen jij hebt meegemaakt onmogelijk.
Ik zal voorlopig niet meer mopperen over de omslachtige bureaucratie bij ons.
| 16:18 |
Ja, sommige oude dingen (lees: veel!) hadden niet moeten verdwijnen.
| 16:20 |
Dat is even schrikken! Gelukkig is er goed ingegrepen.
| 16:38 |
Exact!
| 16:50 |
Dat is toch heel goed van wehkamp!
| 15:20 |
Daarom dit compliment!
| 15:35 |
En zeker ook voor Bol.com heel attent om daarop te letten!
| 21:12 |
Zonder mij in te lichten account deactiveren was ik toch niet blij mee. Kwam erachter omdat ik wat wilde bestellen, niet kon inloggen en vervolgens contact op nam.
| 11:56 |
Ik denk dat er veel mensen een account aanmaken en die vervolgens niet of bijna niet meer gebruiken. Verstandig van Bol.com om deze te blokkeren, om misbruik te voorkomen. Wehkamp was nog net niet zover, maar hadden de oplichters gelukkig op de korrel. Die kans hadden ze bij Bol.com dus niet gehad.
| 17:29 |
Netjes van Wehkamp. Bedankt voor de tip! 
| 14:32 |
Vind ik ook! Graag gedaan :)
| 14:52 |
Goed dat ze dat eruit hebben gepikt.
Als je een mail of brief niet vertrouwd moet je in ieder geval nooit klikken op een link (ook niet naar 'hun' website). Altijd naar de officiële site gaan om navraag te doen. Dat zul je ongetwijfeld ook hebben gedaan :-)
| 13:52 |
Jazeker, dat heb ik gedaan. Altijd het zekere voor het onzekere. Bij twijfel niet doen.
| 13:57 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen