×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Een maand zonder Facebook, hoe beviel mij dat?

Een maand zonder Facebook, hoe beviel mij dat?


Eind juni kondigde ik aan dat ik de hele maand juli van 2018 geen gebruik zou maken van Facebook.

Inmiddels is het augustus, dus ik ben weer 'actief' daar. Niet meteen op 1 augustus om middernacht hoor. Nee, pas op de 2e, aangezien mijn lieve zoon die dag 12 jaar is geworden.

Hoe beviel mij de maand zonder Facebook?

Super! Ik heb het niet gemist.
Het is wel jammer dat ik er niets kon (lees: wou) delen. Gelukkig zijn er genoeg andere deelplekken. (Link opent extern.)
Om op de hoogte te blijven van bepaalde dingen, verwees men wel eens naar Facebook. "Kun je daar lezen."
Wat mij een beetje stoorde, was dat het op een of andere manier allemaal daar om zou draaien.

Als ik geïnteresseerd vraag hoe het gaat, waarom moet ik dan per sé via FB vernemen wat daar het antwoord op is. Dit is echt meerdere malen voorgekomen bij verschillende mensen. (Dus niet persoonlijk aantrekken, mocht je je aangesproken voelen. Ik bedoel algemeen dat dat van de zotte is.)

Maar ik trok me er niks van aan. Gaf gewoon aan, dat ik in juli niet zou kijken op Facebook.

Trof ik veel berichten aan bij terugkomst?

Dat viel me reuze mee. Privéberichten (Messenger had ik ook vermeden), vriendschapsverzoeken en meldingen bij elkaar opgeteld waren het er 65. En het meeste van de meldingen was meer dat anderen gereageerd hadden op een bericht waar ik ook op had gereageerd. De pb's waren veelal vragen van mensen waar ik eigenlijk relatief weinig contact mee heb...
Een enkeling had me - buiten FB - laten weten dat ze het wel merkt, dat ik daar niet aanwezig ben.

Is het voor herhaling vatbaar?

Absoluut. Ik voel me er minder thuis dan voorheen. Het heeft me goed gedaan. Dus het gaat zeker nog eens gebeuren. En... Facebook is natuurlijk ook niet voor eeuwig.

Gerelateerd:

Bron afbeelding in header: Pixabay
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties