Even de stad in


Winkelen doe ik niet graag. Als ik ga, is het meestal met een of meer doelen.
Ik combineer dan wat ik moet doen en plan in waar ik eerst naar toe ga en waar ik het laatst zal belanden.
Zo was er die middag dat mijn jongste dochter na schooltijd bij haar beste vriendin ging spelen. Ze kon daar twee uurtjes blijven en dan haal ik haar op.

Dus ik maakte van de gelegenheid gebruik om naar de stad te gaan.  Eens in de twee jaar moeten de ogen worden opgemeten. Gelukkig was het niet druk in de brillenzaak waar ik al jaren kom. Ik kon zonder afspraak terecht. “Volgende keer wel vooraf een afspraak graag.” benadrukte een voor mij onbekende medewerkster. Alhoewel ze gelijk had, voelde ik me wat op de vingers getikt, zoals extreem strenge juffen of meesters dat vroeger wel eens op school deden.

Ik besloot het van me af te zetten en vertrok naar mijn volgende doel: haakgaren bij Wibra* halen.
Onderweg viel me in de etalage van C&A* op, dat daar uitverkoop was. Aangezien ik er toch was, ging ik naar binnen. Daar werd ik onderhand overhoop gelopen door een mevrouw die kennelijk haast had. “Zou ze iets gestolen hebben?” dacht ik nog, waarna ik mezelf meteen corrigeerde: “Het kan honderden redenen hebben. Niet oordelen.” Dat laatste zei ik hardop en daarbij keek een man me aan alsof ik niet helemaal honderd procent ben.
Mijn hoofd liep rood aan. Wat een knapperd zeg. Nu ik alleenstaande moeder ben had ik best wel een beschuitje met hem willen eten. Maar al snel merkte ik dat hij geen oog had voor mij maar voor een andere vrouw op de roltrap. Jammer!

Op het kledingrek lag een broek die overduidelijk niet netjes was teruggehangen.
Wel precies mijn maat! En 50% korting!
In het pashok bleek het inderdaad als gegoten te zitten.
Zeer tevreden ging ik mijn haakgaren kopen om mandjes van te haken.
Er was geen tijd genoeg meer om daarna nog naar mijn laatste doel te gaan.
Dat komt wel een andere keer.

* Niet gesponsord
Bron header: Pixabay

Verzonnen verhaal n.a.v. de:

Andere invullingen van mij:

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!