×

Yoors


Inloggen
×

YoorsLeuke herinneringen aan vroeger

Leuke herinneringen aan vroeger


Wat ben ik blij dat ik (best veel) foto's van vroeger heb. Generaties voor mij hebben er vaak minder, naar het schijnt.

Een ervan toonde ik al op Yoors:

Maar ik wil niet teveel losse foto's ervan plaatsen, daar de groep "Foto's" op Yoors m.i. bedoeld is voor mooie, zuivere foto's. En foto's van vroeger zijn nou eenmaal (meestal) niet van dusdanige kwaliteit. (Al heeft dat ook soms z'n charme.)

Hier volgen er nog een viertal:

Op de vloerbedekking staan: een fluweelzachte gestoffeerde feautuil, een rotan stoel, houten stoelen met leren bekleding, een gietijzeren salontafel met loeizwaar blad.
Verder zie je de kranten op de plank onder dat blad.
Op tafel staan: houten blokken, een zware, dikke glazen asbak, een kopje met schotel met design dat ook menigeen zal herkennen.
En dat kindje? Dat ben ik... volgens mij ben ik hier twee jaar.

Hier ben ik druk aan het telefoneren. Gelukkig toen nog geheel gratis...

Ook is hier een suiker- en melk set van ijzer te zien, op een gelijksoortig dienblaadje. Mijn lieve moeder heeft dit nog steeds in gebruik.


Zie nu pas de franjes onderaan de gestoffeerde feautuil...

Mijn speelgoed had een plek in de woonkamer. Op dit tafeltje stond mijn favoriete speelhuis van Fisher-price. Het kon open geklapt worden en binnenin zitten diverse kamers op een beneden en boven verdieping. Er hoorde ook een busje bij. Als de poppetjes er in zaten en je reed met de bus, dan wiebelden die koppies op en neer boven die bus uit. Grappig om te zien.

Daarnaast staat een keukentje. En verder staat er een plastic pot met deksel en daarin dikke kralen. En weer die telefoon. Onder de tafel een poppenwieg. Met poppen had ik niet zoveel, ik speelde meer met auto's.

Wijlen mijn pa speelde accordeon. Waarschijnlijk is het daarom dat ik een speelgoed-accordeon had.

Zie / herken je de tupperware-suikerpot? De kinderwagen? Het bloemetjesgordijn? M'n poppenkast met gordijntje? De sta-asbak (links vooraan)

Herken je iets van bovenstaande?


Plaats ook zoiets op Yoors.
Word eenvoudig en anoniem lid.
Aanmelden kan via deze link

Gerelateerd:


Volgtip:  1960-1980

Waar nog veel meer foto's van vroeger worden getoond.
KLIK HIER om naar dat account te gaan.