Ik moet, ik moet, ik moet..!

Ik moet, ik moet, ik moet..!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Herken jij het gevoel dat je (nog) van alles ‘moet’?
Je loopt rond met allerlei ideeën en hebt naar jouw idee tijd tekort.
Of je moet nog dit en dat afkrijgen (op het werk of waar dan ook).

Laat dat idee van ‘moeten’ nou eens los. En ja, dat zeg ik ook tegen mijzelf.
Niets moet. Ja, ademen.
Maar verder?

Juist in deze ‘hectische’ tijd. Niet alleen door de decembermaand maar ook door de maatschappij.
Er wordt steeds meer druk op werknemers uitgeoefend.
Ze zijn bang om te worden ontslagen dus rennen zichzelf haast voorbij.
Zo belanden ze nog in de ziektewet en daar zijn zij, noch hun werkgevers mee geholpen!


En de enige die de keuze maakt of je mee gaat in de snelheid, ben JIJ! (Ongeacht de eventuele consequenties...)

Ik las elders een hele mooie opmerking van Sonja Jacobi van Mandala-synchroniciteit:
“Je kunt niet achter lopen...alles heeft zijn eigen tijd”.
En zo is het!
"First things first" zeg ik vaker. En "Alles op zijn tijd."
We kunnen niet alles tegelijk. Hoe graag we dat ook zouden willen en proberen.

Jij bepaalt wat je doet, wanneer en hoe (snel).

Want je moet…
Helemaal niets.


Header: Pixabay.

Lees ook dit artikel, van een ander Yoorslid:


Word gratis lid van Yoors.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (24 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel herkenbaar mijn hoofd kan ook altijd sneller dan mijn handen
| 12:52 |
Dat dus.
| 13:03 |
en zo is dat ik zeg ook altijd: ik moet niks!!
| 23:32 |
En toch zeg ik nog vaak (uit automatisme??) "Ik moet nog dit of dat". En dan denk ik aan mijn eigen stuk tekst...
| 12:39 |
lang geleden zei ik tegen een collega je moet even voor me naar de bank. Hij bracht het contante geld naar de bank. Hij deed het mooi niet hé. Ik heb het gewoon aan een ander gevraagd want hij had echt zo'n kop dat hij het vervolgens nooit meer deed.
| 22:17 |
??
| 22:24 |
ik schrijf alles op in een notitieboekje en streep af als het klaar is. Dat geeft zo'n voldoening. Alles wat er nog staat schuift door naar de volgende dag.
| 13:04 |
Mijn to-do-list heb ik in mijn hoofd. Daar 'vink' ik het ook af ;)
| 13:05 |
ik word daar onrustig van. Als ik het opschrijf hoef ik me daar niet meer mee bezig te houden. Anders loop ik steeds met het idee dat ik iets vergeet. ;)
| 13:15 |
Ik schrijf ook dingen op, maar briefjes raken hier (soms) kwijt hahahaha.
| 13:16 |
hahaha dat schiet dan niet op. Ik heb er echt een boekje voor. Volle blaadjes scheur ik er dan ook uit.
| 13:18 |
Hihi
| 13:27 |
Hou wel een agenda bij. Viel me net in...
| 13:16 |
hahaha, ja die zit in mijn notitieblok ;) en in mijn telefoon.
| 13:18 |
Iemand hield alles alleen bij in Google Agenda. Op een dag was ze alles kwijt.
| 13:27 |
Vreemd want dat staat in de cloud. Ik werk er al jaren mee. Nog nooit problemen mee gehad. 
| 13:35 |
Hopenlijk blijft dat zo. Maar advies: Back-up :) (Weet niet of dat kan, gebruik het zelf niet)
| 13:37 |
Het staat op mijn mobiel tablet en in de cloud. 
| 14:32 |
Ja, online. Maar op papier?
| 16:38 |
Offline op de mobie, papieren agenda kun je ook kwijtraken.
| 16:40 |
Klopt.
| 16:46 |
Ik heb nu 20 jaar geleden al de beslissing genomen dat ik niet 'moet' werken, maar 'wil' werken. En dus gaf ik mijn 40 urige baan op voor een parttime baan en ben voor mezelf begonnen. Ik vond 40 uur teveel bij een werkgever. Keurig in balans gebracht op deze manier.
En soms 'moet'ik nog steeds veel van mezelf en trap gelijk op de rem. Morgen weer een dag.
| 12:32 |
Dat probeer ik ook. Wil (!!) teveel.
| 12:49 |
Ik wil er soms even onderuit, onder al dat moeten. Maar helaas... deadlines overal... vooral op het werk !
| 21:00 |
Grenzen stellen...
| 21:05 |
Simpel gezegd. Als je over 3 weken een schoolfeest hebt, dan moét je met je klas een optreden doen, moét je zorgen dat het er presentabel uitziet, moét je oefenen, moét je zorgen dat ze het kunnen,... (Simpel voorbeeldje - maar je kunt niet zeggen : ik doe niet mee)
| 21:10 |
Kan wel. (Maar daar wordt men dan op aangekeken.)
| 07:35 |
Dit is zó waar.
Ik las laatst: Niets moet, maar niksen mag.
| 17:24 |
Ook een leuke!
| 17:45 |
Tussen moeten en mogen ligt idd een wereld van verschil.
| 17:45 |
:)
| 17:58 |
Na wat ik bij m'n werkgever mee heb moeten maken terwijl ik dood- en doodziek was, heb ik besloten dat ik he-le-maal niks meer moet!
Ik mág alleen maar. Tijd kom ik nog wel tekort maar dat komt door: ik wíl dit en ik wíl dat nog gedaan hebben. 1 woordje veranderen voor een wereld van verschil! Goed item!
| 01:55 |
Herkenbaar! En dank je wel :)
| 08:29 |
Graag gedaan! :-)
| 22:11 |
en zo is dat!! Ik zeg ook altijd ik moet niks. Maar nu heb ik makkelijk praten als pensionado. Nu ist morgen is er weer een dag.
| 23:28 |
Maar zo is het ook...
| 08:01 |
:-)
| 17:07 |
dat heb je heel mooi gezegd
| 21:19 |
Bedankt
| 08:01 |
Wat mooi beschreven en je hebt uiteraard gelijk.
| 17:52 |
Dank je wel!
| 17:56 |
Ja, hele goede en zo herkenbaar.
| 17:35 |
Echt he
| 17:56 |
Hihi... Het is al een heel tijdje geleden, maar dit schreef ik ooit over al dat moeten...
yoo.rs/mevrouwstip/blog/moe-van-al-het-moeten-1492677024.html?Ysid=45867
| 17:15 |
Had ik kennelijk niet gezien. :) Nu wel, bedankt!
| 17:58 |
Hoppa, beentjes in de lucht en laat maar waaien! Geniet van de dag! Zo is het, je moet niks...!
| 16:57 |
Eh... wat precies laten waaien? hihihi
| 17:12 |
het moeten hahaha
| 17:17 |
Maar soms moet dat.......! ;)
| 17:56 |
Precies.
| 18:48 |
Is zeker niet gemakkelijk. Dit leer je door de jaren heen.
| 16:29 |
Klopt absoluut.
| 16:44 |
dat is waar
| 15:37 |
Dank!
| 15:40 |
Dat klopt helemaal en ik leer het ook steeds beter. Ik dacht altijd dat ik alles moest, maar nu leer ik steeds vaker naar mijzelf te luisteren en doen wat ik wil. Geeft een stuk meer rust, maar het is toch nog wel lastig hoor, zeker inderdaad in deze maand hahaha
| 15:32 |
100% herkenbaar wat je zegt.
| 15:40 |
Ik herken het wel ik heb geen rem ga maar door met van alles en nog wat ,mijn kinderen gaan op de rem staan voor mij maar eigenlijk moet ik dat zelf doen .
| 13:38 |
Zolang je het leuk vind is het niet erg, maar ren jezelf niet voorbij...
| 13:39 |
Ik vind alles leuk haha dat is het probleem vaak haha
| 13:42 |
Zwaar herkenbaar!
| 13:50 |
nee, je 'moet' helemaal niets en je hebt altijd keuze .. en alles op je eigen tijd en tempo!
| 13:17 |
Precies!
| 13:18 |
Laten we elkaar ook niet zo opjagen
| 12:31 |
Dank voor deze hele mooie en ware aanvulling! Alleen, de ander zou ons kunnen proberen op te jagen, maar pikken we dat? ;)
| 13:05 |
Dat is idd een gevleugelde uitspraak van veel mensen. Ik MOET, en soms ... als je vraagt, "Ja? Wat MOET je allemaal?". Dan blijken het stuk voor stuk dingen te zijn die ook een dag, of een week, of een maand later kunnen. En blijkt maar weer dat veel mensen zichzelf gek maken met "IK MOET". Ik MOET tegenwoordig helemaal niets ... Ja ik doe mijn best om van alles voor elkaar te krijgen op een dag. En ik WIL graag mijn eigen inkomen genereren, maar ik MOET helemaal niets. Ik ben een beetje allergisch voor "JIJ MOET ..."
| 12:24 |
Ja, ik krijg daar ook jeuk van haha.
| 12:30 |
Ik herinner me het van vroeger. Als iets 'moet' dan bevindt het zich in de directieve modus en dat stuit bewust of onbewust altijd op een vorm van verzet. De suggestieve modus stimuleert en motiveert en is een stuk aangenamer.
| 12:12 |
Als men doet wat men leuk vind, voelt het niet meer als moeten. Dat bedoel je toch?

P.s. Ik wist dat jij zou reageren.
| 12:15 |
Nee, ook iets wat je niet leuk vindt heeft meer kans op succes als je de invalshoek van 'moeten' naar 'als....dan' verplaatst. Bij 'moeten' is geen discussie mogelijk, bij een 'als....dan' moet eerst worden nagedacht en komen onverwachte (eigen) initiatieven om de hoek kijken. Je weet wel. Iets een kwart slag draaien. Omdenken. Dat soort kreten.
| 12:24 |
Ah op die manier. Ja, van de nood een deugd maken.
| 12:29 |
Exact.
| 12:33 |
Ben erg blij dat zo'n ratrace leven voor mij passe is en kan genieten van het leven... zelfs in december ;-)
| 12:06 |
Super!
| 12:09 |
Je hebt helemaal gelijk, hier loopt de proeftijd bijvoorbeeld vandaag of morgen af van vriend waardoor we hiervoor toch in achterhoofd hielden te MOETEN vliegen voor het bedrijf. Gelukkig bleek gisteren toch dat er begrip was dat je soms echt even niks moet en (in dit geval mijn) gezondheid even voor ging. Ik voelde me haast schuldig oorontsteking te hebben en vandaag vriend later kon gaan werken, want ervaringen in het verleden hebben geleerd dat werkgevers niet altijd begrip hebben. Het zal maar gebeuren dat ze daarom hem ontslaan ;) zitten we dan in Budapest lol.. maar ik probeer echt wel vaker pas op de plaats te nemen en te beseffen wat ECHT moet... alleen laat de maatschappij het vaak niet toe, waardoor je idd vaak burn outs krijgt, want er is maar zoveel dat een mens aan kan.. grenzen aangeven is vaak lastig, maar wel belangrijk...
| 11:56 |
Onbegripvolle werkgevers ken ik ja, heel vervelend. En als het dan echt zover zou komen, heeft dat misschien (hoe naar ook) zo moeten zijn...
En de lat ligt voor niemand gelijk.
| 12:00 |
Klopt, gelukkig valt het mee in dit geval, maar het zit toch in je achterhoofd he.. Zou lullig zijn een dag voor einde proeftijd :)
| 12:19 |
Ja leuk is anders...
| 12:22 |
Het is niet altijd gemakkelijk - maar je hebt wél gelijk!
| 11:50 |
Nobody said it was easy...
| 11:59 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen