Moeder wat is het heet

Moeder wat is het heet


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ja echt, dat vind ik. En ja, ook ik heb 'geklaagd' om de vele regen. "Is het nóg niet goed?!" Nou ja, dat klagen viel wel mee.
In de regio waar ik woon was tenminste niet zo'n verschrikkelijke schade als in Someren en omstreken. Maar dat terzijde.

Nu het zo extreem warm is (althans voor Nederlandse maatstaven) hoor je mij 'zeuren' ja.
En ik ben het niet alleen.
En al was ik dat.

Zo'n dag -waarop je daar zweet waar het niet zou moeten kunnen- heb ik serieus LAST van. En niet per sé vanwege het zweet. Dat is alleen maar goed. Zolang je maar voldoende drinkt. En normaal haal ik de dagelijks aanbevolen 2 liter water niet, maar bij zulke temperaturen kom ik al aardig in de richting. Zou ook het liefst de hele dag onder de douche willen gaan staan. En heb de neiging om in het zwembad te overnachten. Want het lijkt 's nachts alsof ik mijn bed uit DRIJF. En ja, alle ramen zet ik 's nachts tegen elkaar open. Overdag houd ik alles potdicht, ook de rolluiken blijven dan omlaag, om de warmte tegen te houden.

25 graden Celsius is voor mij de maximale temperatuur om het in 'uit te houden'.
Dat kan nog net iedereen van ons kikkerlandje verdragen, denk ik, hoop ik.
23 vind ik zelf ideaal. Lekker terrasweer maar ook super om in te zwemmen buiten.

Kijk, deze temperaturen houd ik wel goed uit in landen als Spanje en Portugal. Hier in Nederland word ik er heel flauw en duizelig van, mijn maag-darmkanaal raakt van streek door de grote verschillen ineens (details zal ik jullie besparen), ik heb weinig energie en zelfs m'n arm optillen lijkt teveel inspanning... (dat laatste was overdreven, ik geef het toe).
Verder heb ik enorm last van vochtophoping. Draag al noodzakelijk steunkousen (ook niet bepaald een pretje in de warmte) en toch houden die nu lang niet alles tegen. Met als gevolg pijnlijke benen. En een verhoogd risico op belroos :(

Genoeg over mij.
Denk eens aan de ouderen. Veel ouderen hebben door de hitte last van bijvoorbeeld hartritmestoornissen.
Of astmapatiënten (heeft tegenwoordig een andere benaming die ik niet weet), die sneller een aanval krijgen.

Wat ik met dit artikel wil zeggen?
Dit is gericht aan mensen die overal roeptoeteren dat men niet mag klagen over de hitte.
Prima als jullie je daar fijn bij voelen, maar snap dat het ook nadelen heeft.
 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
De ruimtes op mijn werk hebben airco, de ouderen klagen dat het koud is. Gaan ze buiten in de zon zitten, ook  krijgen ijsjes en extra drinken. Alleen de appartementen kunnen warm zijn, maar daar hebben wij van de verzorging meer last van.
| 17:32 |
Ja, zeker als je veel moet bewegen. Sterkte!
| 18:01 |
Die kousen zijn idd drama
Draag ze niet meer sinds werk
| 18:06 |
Ik kan echt niet meer zonder. Merk ik meteen.
| 18:10 |
Ik vermoed mijne inmiddels te ruim en bedrijf is failliet
| 18:12 |
Ik had ook eerst een andere leverancier. Zorgverzekeraar kan je vertellen waar je ze alsnog krijgt. Nou ja krijgt, gaat van eigen risico af :( Duur die krengen...
| 18:14 |
Boven de 25 graden stop ik met functioneren. Goeie blog.
| 15:43 |
Ja precies! En bedankt :D
| 15:44 |
Ik durf niet te klagen lol
| 13:31 |
Gewoon doen. Lucht op ;)
| 13:40 |
Ik heb graag warm, maar dees is inderdaad een beetje te veel van het goede.
25° is meer als voldoende. Ik hou hier ook alles dicht overdag om het zo koel mogelijk te houden binnen.
En dan nog gezwegen van de onweders die het met zich meebrengt... wij zijn hier voorlopig nog gespaard gebleven.
| 20:07 |
Ik leg ook wel eens natte tetra doeken (of keukenhanddoek) in mijn nek of rond mijn hoofd (sexy hoor!! )
| 20:14 |
's Nachts heb ik een vochtig doekje bij de hand, lekker op mijn voorhoofd en ogen.
| 20:30 |
Precies!
| 20:29 |
Je hoeft niet per se 2 liter water te drinken. 2 liter vocht wordt aanbevolen. Daaronder valt ook thee, koffie, melk, soep, of yoghurt. Komkommer en tomaten geven ook vocht.
Ik vind dit echt heerlijk. Ondanks dat ik niet veel doe buiten. Ik spreek ook louter over mezelf. Kan me voorstellen dat er mensen zijn die dit niet fijn weer vinden.
| 14:38 |
Niets persoonlijk, maar in het algemeen begrijp ik echt niet wat men hier heerlijk aan vind... 25 graden is voor mij het maximum, daar voelt (denk ik) iedereen zich wel (genoeg) bij. Of niet?
| 15:36 |
Met dit weer, doet geen enkele plek van mijn lichaam pijn. Ik zit nu binnen in de airco, maar mijn lichaam protesteert. Het is binnen 22.5 graden. Mijn lichaam vind dit te koud. Al mijn gewrichten doen nu pijn. Ga ik naar buiten dan is het weg. Maar ik moet werken.
Ik schreef mijn antwoord ook als een persoonlijke opinie.
| 16:03 |
Oei, vanaf hoeveel graden heb je er geen last van?
| 16:09 |
Vanaf 25 en meer. Dus bijna altijd kan je wel zeggen. Ik zit met wintersokken aan, lange broek en een plaid om mijn lichaam.
| 16:11 |
Dat lijkt me ook niks...
| 16:14 |
Ik ben er aan gewend en manlief ook inmiddels. 's Nachts lig ik met twee dekens op mijn benen, omdat ze anders pijn doen van de kou. Ach ja. Daarom verlang ik ook naar Spanje, in ieder geval in de herfst en winter.
| 16:19 |
Daar is de hitte ook veel beter uit te houden voor mij. Wie weet verhuis ik mee, lol
| 16:26 |
Whahahaha. Welja joh, een Yoors-enclave.
| 16:49 |
LOL!!
| 17:31 |
Hihi.
| 18:08 |
Soberana zou zeggen, je bent een eigenlijk een Antilliaanse hahaha.
| 16:11 |
Haha ja
| 16:14 |
Hihi. Ik zou mijn DNA weleens willen laten testen. Maar dat is een dure grap.
| 16:20 |
Ik neem lauwe thee. Koud drinken doet wel deugd in eerste instantie, maar zou je erna nog meer gaan zweten.
Of water op kamertemperatuur met verse muntblaadjes.
| 20:11 |
Ja, té koud drinken is niet goed.
| 20:31 |
Ik kan ook slecht tegen de warmte, snap je wel. Ik vind het toegestaan om daar over te klagen, zolang je maar stopt met dat hinderlijk kusjes vragen (je merkt, ook in overdrijven voel ik me thuis, grinnik, grijns)
| 15:34 |
*peinst waar ik om kusjes zou hebben gevraagd, behalve dan thuis, hetgeen ik niet op Yoors zet*
| 15:41 |
Ik zei toch dat Ik ook kon overdrijven
| 16:21 |
Toch niet als een wolk hoop ik
| 16:27 |
(oeps, nu wel)
| 15:41 |
Veel water, veel ijs, veel drinken, en vooral niet teveel doen..... als de temperatuur boven je grenswaarde uitkomt. 25 graden, lekker....
| 17:33 |
Echt de max voor mij. Water al aardig veel binnen vandaag.
| 17:36 |
Het is inderdaad erg warm echter is er moeilijk te vechten tegen de krachten van moeder natuur.
| 12:12 |
Het weer is wel degelijk beïnvloedbaar. Google H.A.A.R.P. :)
| 19:46 |
Ja oke dat ken ik wel.
| 09:36 |
Bwoah, vertel mij wat! Ondanks het douchen en vele malen je handen wassen blijft het klam. Al moet ik er wel bij zeggen dat ik zo nu en dan gezond heb haha, dus ik zocht de warmte tussendoor wel op.
| 00:49 |
Maar het is nog te warm om te porren.
| 07:25 |
Daar heb ik vanmiddag anders niks van gemerkt haha.
| 01:08 |
Hahaha ik Wíst het!!
| 11:05 |
Haha, ben ik zo voorspelbaar :P? Dat hoor ik niet vaak.
| 23:18 |
Alleen wat het porren betreft.
| 19:48 |
In dat opzicht is er ook niet veel variatie haha.
| 00:21 |
Nou ik hoop ook niet dat er een variant op komt hahahaha Virtueel schoppen??
| 14:46 |
Of 'duw', maar dat komt feitelijk op hetzelfde neer. Laten we maar geen herrie schoppen ;)
| 23:49 |
Wij? Nooit.
| 09:16 |
Nee, inderdaad. Zo'n porretje maakt ook geen kabaal haha.
| 21:43 |
Hoge temperaturen putten me volkomen uit. Nog meer dan normaal al het geval is. Zeker als het, zoals in Nederland, ook vrijwel altijd 'benauwd' en 'drukkend' is. Helaas is zoveel mogelijk binnen blijven en rusten de enige optie.

Met andere woorden ben ik het met je eens. Dit weer is voor ouderen, gehandicapten, chronisch zieken en nog tal van andere mensen bepaald geen pretje. Dat heet geen 'klagen' maar is de harde realiteit voor meer mensen dan men beseft.
| 23:18 |
Jeuuuj! #Eens #Alweer ;)

Ook voor lichamelijke arbeid is dit pittig.
| 07:26 |
Nee, ik ga niet 'roeptoeteren dat je niet mag klagen' over de temperatuur. :) Ik kan me daar prima in verplaatsen:
1. Bij jullie is de luchtvochtigheidsgraag altijd veel hoger en er staat doorgaans veel minder wind dan bij ons, waardoor het eerder benauwd wordt
2. Wij hadden een paar jaar geleden een kortdurende koudegolf: 23 graden overdag, 's nachts dalend tot 16. En evenals bij jullie mbt de hitte, zijn er een paar hoogbejaarden onwel geworden van de kou. Op St.Martin, waar het een paar uur lang zelfs 12 graden was, is er toen een oude mevrouw overleden.

Dus mij zul je geen kritiek horen leveren wanneer mensen moeite hebben met weersomstandigheden waar ze niet aan gewend zijn.
| 15:55 |
Daar zie ik jou ook niet voor aan ;) Maar hoor en lees het wel dagelijks bij sommigen :)
| 17:18 |
:)
| 17:40 |
En helaas verneem ik dat vaker dat oudere mensen bezwijken :(
| 17:49 |
Het gestel van oudere mensen past zich minder snel aan bij onverwachte omstandigheden, zoals hitte- en koudegolven. Daarbij nemen ze vaak ook niet de gepaste maatregelen.
Die oude mevrouw op St.Martin die bij de koudegolf overleed, was op open slippers en in haar dunne tropenkleding naar buiten gegaan bij 12 graden.
Als je temperaturen van boven de 30 gewend bent, ligt een longontsteking op de loer.
Mijn hoogbejaarde moeder had al wat warme kleding (die we altijd hebben voor eventuele reizen naar koudere streken) uit de kast gehaald en wilde zelfs weten waar ik haar gevoerde laarzen had opgeborgen (voor het geval de temperatuursdaling zou doorzetten). :)
| 18:26 |
Grote temperatuursverschillen vallen de weerstand aan ja
| 20:13 |
Leuke blog en in nederland vind ik het ook heet in de zomer geen wind
| 14:43 |
Dank je wel. Volgens mij volgen we elkaar weer he? Hihi.
Zelfs met wind kan het hier heet zijn ;) Vooral als de Mistral vanuit het zuiden komt overwaaien :)
| 14:53 |
O ja ik volg je al weer een hele tijd
| 16:40 |
Ik jou sinds kort maar ben je niet vergeten hoor :)
| 17:19 |
Dat is fijn om te horen
| 19:08 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen