×

Yoors


Inloggen
×

YoorsOde aan de Toiletjuffrouw

Ode aan de Toiletjuffrouw


Voor het gemak noem ik het juffrouw, terwijl er heus ook mannen zijn die dit werk doen.
Dus ook voor hen is deze ode bestemd. Zij doen het vuile werk zeg maar.
Lees dit trouwens niet als je net zit te eten of zo.

Want oh wat kunnen mensen toch beesten zijn.
Schandalig hoe ik sommige openbare toiletruimtes aantref.
Voor de schoonmaker echt niet bij te benen.

Laatst nog, ik was in Phantasialand en moest nodig.
In haast elk toilet (en dat waren er een heleboel) in een van de sanitair-gebouwen lag het wc-papier niet ín de pot maar ernaast. Er zaten vegen op de muur waarbij je meteen wist dat het niet om chocoladepasta ging. Nattigheid op de wcbril en/of vloer, maar geen waterkraan in dat hok.
Dus dan weet je ook wel wat het dan kan zijn..!

De mevrouw die er driftig aan het werk was liet ik zien hoe de pot er uit zag waar ik besloot dan maar boven te gaan hangen. In mijn beste Duits zei ik tegen haar: “Dat u niet denkt dat ik zo een toilet achter laat. Ik ben er nog niet op geweest. Dat doen mensen thuis toch ook niet zo mag ik hopen! Overigens heb ik heel veel respect voor het werk dat u verricht.” Dat vond ze heel fijn om te horen. “Danke sehr!”

Het is niet dat ik het me pas door het bezoek aan dat pretpark ben gaan realiseren.
Wel omdat ik zelf al geen poetsfiemel heb en het dus gewoon vies vind om te doen.
En al vaak heb moeten constateren hoe erg ‘mensen’ de boel vervuilen.

In mijn beleving maken dames er een nog grotere zooi van dan de heren. Nee niet alle, dat zul je mij niet horen beweren. Maar telkens als er ergens iets te doen is of in winkelcentra of waar er dan ook openbare toiletten zijn, blijkt dat het in het dames gedeelte heel vaak smeriger is.
Ik verkies soms ook gewoon het herentoilet.

Vragen aan de bevuilers:

Is mikken teveel gevraagd?
Is achter je kijken of je de boel schoon achter laat ook teveel moeite?
Remsporen wissen bijvoorbeeld?
Je wilt toch zelf ook een schone wc aantreffen?


Goed goed, ik hou er al over op.
Hoop dat ik de smeerlappen die dit normaal vinden toch een beetje bewust heb kunnen maken.

Waar bovenstaande op neer komt:

Ik heb enorm veel respect voor alle mensen die dit werk doen.
Vandaar deze ode.

Header: Pixabay

Off topic:

Op Yoors kun je zowel passief als actief lid zijn.

Dat is overigens gratis en vrijblijvend.
Je mag (maar hoeft niet te) bloggen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen te lezen / delen en eventueel te reageren.