Ooit, maar deels nooit weer.


De uitdagingen gaan maar door op Yoors, tot veler vermaeck ende vertier!

Onlangs lanceerde ik de #nognooitgedaan op Yoors.
Vervolgens bedacht Sabrina een tegenhanger: #ikhebhetgedaan . Leuk!

Zomaar 10 dingen die ik wél gedaan heb:


 1. Meegedaan aan 2 dansmarathons. Een van 12 uur en een van 24 uur. Dat hield in: zo vaak mogelijk stijldansen (latin en ballroom) Groot gevoel van saamhorigheid en bere-gezellig.
 2. In een luchtballon meegevaren. Geweldige belevenis.

 3. Een mini-cruise naar Engeland gemaakt. Slechts 2 uurtjes aan wal geweest. Maar het was een leuke trip, vanuit Hoek van Holland, met de “Beatrix” naar Harwich.

 4. De politie gebeld nadat ik op 14 maart 2019 drie mensen op verdachte wijze in de buurt zag lopen. Ik bel niet snel de politie maar voelde me onveilig en na overleg met een paar buurtgenoten besloten wel even aan te kaarten bij de politie. Goed dat we zo alert zijn samen.

 5. Tijdens de zomervakantie 2018, in Schwarzwald, ben ik naar een toren gelopen. “Niets bijzonders aan”, zul je misschien denken. Maar de weg ernaar toe is 1 km. stijgend. “Ook niets speciaals”… Stijgend als in een hoek van 60 graden ongeveer en ik heb ontzettende last van hoogtevrees. In eerste instantie wou ik wachten bij de parkeerplaats, terwijl man en zoon alvast omhoog gingen. Toen bedacht ik me, want ik wou daar geen uren alleen vertoeven. Niet wetende dat er handige wandelstokken in de auto lagen, ging ik – letterlijk – op pad. Al snel dacht ik: “Oh nee, straks kom ik niet meer terug naar beneden! Wat als ik verdwaal?” Maar dat kon daar helemaal niet. In de verte hoorde ik hun stemmen en riep dat ik er aan kwam. Geheel op eigen tempo naar boven gegaan en op enge stukken aan de hand van ‘berggeit’ manlief, na hun bezoek aan de toren, naar beneden.

 6. Tijdens een feestje waarvan het merendeel onbekenden voor mij waren, live door een microfoon gezongen. Karaoke.

 7. Mijn ‘pestkop’ (van het werk) onder ogen gekomen. Niet weggegaan, wat zij misschien wel verwacht had. Inmiddels heb ik haar weten te vergeven.

8. Een workshop taart decoreren met fondant gevolgd. Erg leuk. Alleen eet vrijwel niemand van mijn gasten fondant dus het komt er nog maar weinig van.

9. Een motorboot bestuurd, op het Gardameer.
Best kicken!

10. Mijn gezicht onherkenbaar geschminkt. Namelijk een doodshoofd. Mijn beste vrienden liepen straal aan me voorbij bij de ingang van de kroeg waar we elkaar met de carnaval zouden treffen.
Dat zou ik ook doen als ik zo’n engerd zag…
Nee zonder dollen, ze hadden me écht niet herkend!

Heb er nu totaal niets meer mee, denk niet dat ik me ooit nog zo zou schminken. Apropos wel gedaan maar waarschijnlijk nooit meer:

Zal ik nooit meer doen” is bedacht door Miranda Tabor. Ook leuk!


10 Dingen die ik ook gedaan heb, maar nooit meer zal doen:
 1. Tijdens de Tour de France op de weg gaan staan. Ik dacht echt dat de stoet helemaal voorbij was maar er kwamen nog motorrijders aan. Ontzettend geluk gehad dat het goed af liep.

 2. Aan Jazzballet doen. Dat past zó niet bij mij!

 3. Als puber raakte ik tijdens een scouting-evenement een groep kwijt. Vervolgens ging ik in mijn uppie alleen de route door een bos lopen. Best link en het was ook vrij moeilijk, de bedoeling was met je groep de route uitpuzzelen!

 4. ‘s Nachts alleen over straat fietsen. Vroeger wel… om 03:30 u. fietste ik fluitend door de stationstunnel in Roermond.

 5. Kanoën. Geprobeerd, het is niks voor mij. Heel eng. Tja, dat krijg je als je geen zwemdiploma’s hebt én een beetje bang bent voor water.

 6. Tegen een grote golf in rennen. Ik dacht dat ik er in blééf, zoveel water kreeg ik binnen.
  De zee bevangt me. Niemeerdoendus

 7. Inktvisringen eten. Wat zijn die goor zeg! Net elastiek, zo taai. En ook geen lychees. Walgelijk! Zo kwabbelig! Brrr...

 8. Royaal een deur open doen...
 9. Over een plas met dun ijs rennen. Het was een paniekactie. Eenmaal veilig aan de overkant stond ik te trillen op m’n benen. Toen pas besefte ik dat het fout had kunnen aflopen. Ik was een beetje in paniek toen er door een boze boer een geweer op mij en andere scouts gericht werd... Hij dacht indringers, wij waren gewoon een beetje aan het wandelen en kwamen op zijn erf. Kan je vertellen dat ik nog nooit zó hard gerend heb. De hele troep voorbij! En toen dus het ijs over. Zodoende.

 10. Een restje wijn uit een fles drinken die al 2 dagen op het aanrecht staat… jeetje! Net pure azijn! Ik dacht echt dat ik stikte!

Onderstaand nogmaals de uitdagingen van Sabrina van den Heuvel en Miranda Tabor:

En kende je de mijne al?

Kom gezellig meedoen?
Of over iets anders bloggen bijvoorbeeld. Niets moet, van alles mag. Ontdek Yoors!