Met de neus in de boter gevallen


Deze zomervakantie vielen we weer met de neus in de boter! Genoten we vorig jaar van Schwarzwald, dit jaar was het de beurt aan het land Oostenrijk. Om precies te zijn waren we op vakantie in Karinthië. Wat is het daar práchtig! We hebben zo genoten van de natuur! Bergen, meren, watervallen, echt mooi allemaal!

We bezochten ook een keer Slovenië. De Vintgarkloof hadden echtgenoot en ik al twee keer eerder bezocht, maar die wilden we graag ook aan onze zoon laten zien. Daarna nog even door Bled zelf gereden, maar wat is het daar veranderd zeg!
Het was wel een beetje dom van mij dat ik bij dat uitstapje was vergeten om mijn brillenkoker voor de zonnebril mee te nemen in de tas. Die lag nog op tafel in de voortent. Dus heb ik die maar aan het t-shirt hangen. (Niet de voortent, maar de bril.) In de zon zette ik ‘m gewoon op natuurlijk. Maar daar waren ook genoeg schaduwplekken. Op een enkele hele dag regen hebben we nauwelijks ‘slecht’ weer gehad. (Slecht is ook maar relatief. De onweersbuien vielen ontzettend mee en waren niet in grote getale en meestal snel over.)

Het was maar goed dat ik mijn etui ook had meegenomen op vakantie. Als er een bui viel, zat ik een mandala te maken. Of krassen. Er zaten ook stiften in. Zo kon ik de pamfletten maken voor het kubben. Ook was het heel fijn dat bij het zwembad (naast de camping gelegen) geen zand, maar gras ligt om op te zitten/liggen. Alleen… iemand had een pizzadoos achtergelaten, waar een rupsje in kroop, maar verder was er geen troep achtergelaten.

Deels autobiografisch

Bovenstaande tekst schreef ik i.h.k.v. onderstaande schrijfuitdaging met steekwoorden.
Psst... jij kunt - de rest van augustus 2019 - ook nog meedoen. #HINT