Virtuele vriendschap, bestaat dat?


Noem het voor mijn part naïef, maar als je het mij vraagt is het antwoord vol overtuiging: JA!

Het kán wel!

Je kunt wel degelijk een vriendschappelijke band opbouwen met iemand die je nog nooit hebt ontmoet. Iemand waar je online vrij vaak contact mee hebt en diepgaande gesprekken mee voert. Een enorme klik mee hebt. Je prettig bij voelt. Degene die zich zowel in privébericht als en publique hetzelfde gedraagt.
Met sommigen heb ik op een gegeven moment in real life afgesproken en dan bleek de klik er ook te zijn. Het voelt heel vertrouwd.

Er is wel een kanttekening.

Hoe dan ook, in real life contact is voor mij het belangrijkst. Face to face.

Oordelen

Voor degene die dit weg lacht: ieder z’n ding en je hebt zelf dan waarschijnlijk nog geen leuke mensen online ontmoet.

Natuurlijk moet je altijd oppassen, je weet niet wie je voor je hebt. Daar ben ik me wel degelijk van bewust. Maar je hoeft ook niet alles en iedereen te wantrouwen. Geef iemand een kans. Als je het niet (langer) vertrouwt of je bedreigt voelt, kun je met een druk op de knop het contact verbreken.

Natuurlijk kan een online vriendschap verwateren of stuk gaan. Soms groei je uit elkaar. Zo gaat dat ook buiten internet.

Waar ken ik mijn online vriendschappen van?

Voornamelijk via Facebook en Yoors!

Hoe denk jij hier over?

Heb jij zelf ook virtuele vrienden? Waar ken je ze van?
Als jij er ook een blog over schrijft of al hebt geschreven, plaats de link in een reactie.

Dat mag ook een link buiten Yoors zijn. Reageren kan als je lid bent van Yoors.


Gerelateerd: