Vreemd geluid in de lucht

Vreemd geluid in de lucht


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het was 18 januari 2012, vroeg in de avond.

“Kom eens naar buiten?”
Ik liep de achterdeur uit en ging naast mijn echtgenoot in de tuin staan.
“Hoor jij het ook?”
“Wat? Ik hoor niets hoor en ik vind het fris, dus ga weer naar binnen.”
Ik maakte rechtsomkeert maar hij pakte mijn arm vast om me tegen te houden.
“Wacht nou even. Luister gewoon. Stil zijn...”
“Okee” en ik hield mijn mond dicht.

Niet veel later viel deze open, want ik wist niet wat ik hoorde. Letterlijk.
Beiden hadden we zoiets van: “Wat is dít?? Trompetgeschal?”
We konden niet plaatsen waar het vandaan kwam.
Het kwam uit de lucht maar was zeker geen vliegtuig (althans niet zoals wij allen gewend zijn, qua geluid). Enerzijds had het iets onheilspellends, anderzijds beangstigde het ons niet.
“De bazuinen van God”, grapte m’n man nog, wat nog niet zo’n gekke gedachte is.

Een paar dagen later bleek dat wereldwijd (!) dezelfde soort geluiden waren waargenomen.
Dat gebeurd nog steeds.

Wil je het horen?

Het geluid wat wij hoorden die dag, vonden we terug in deze video, na ongeveer 23 seconden en tot aan 1 minuut 14.

En wat ik heel gek vind: het geluid wordt niet door iedereen waargenomen. Toch is men er in geslaagd om het vast te leggen.

Ook zijn er tal van video’s met dezelfde en soortgelijke geluiden te vinden.
Zoek op YouTube bijvoorbeeld naar “Strange sounds in the sky”.
Slechts enkele buurtgenoten hadden het ook gehoord en zich eveneens afgevraagd wat het is. Manlief had het zelfs binnen al gehoord. Ik niet. En tijd later was het geluid er volgens hem weer, echter ik hoorde het totaal niet. Alsof je er voor open moet staan. Hebben jullie het gehoord? Het mag dan al een tijd geleden zijn maar ik vergeet dat nooit meer!

Hoax

Video's dat het een hoax zou zijn tref je ook op YouTube aan. Echt niet dus. Ik heb dit absoluut echt gehoord. En met mij vele anderen.
Sommigen denken dat het buitenaardsen zijn. Anderen beweren dat het Eerie is (iets engs of bovennatuurlijks). Ik weet het echt niet.

Verklaring van Nasa

Terwijl ik dit artikel maakte googlede ik naar "explanations sounds in the sky" en vond een artikel van NASA, die een verklaring geeft. Oordeel zelf.
Er wordt o.a. beweerd dat de geluiden alleen waar te nemen zijn als ze hard zijn. Mijns inziens is dat onzin, aangezien niet iedereen ze op dezelfde plek gelijktijdig waarneemt.

Volgens Nasa komen de geluiden van de aarde zelf.
Moeder aarde maakt prachtige en voor de meesten niet onbekende, geluiden.
Maar dit?
Misschien zullen we het nooit weten.

Heb jij dit ook waargenomen ooit?
En wat denk jij dat het is?

Kopfoto: van mijzelf.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Niet gehoord, zal er wel niet sensitief genoeg voor zijn ;-)
| 12:35 |
Wel op deze video toch he?
| 13:05 |
zit op mijn werk, moet 'm later terugkijken.
| 13:23 |
Niets moet :)
| 13:31 |
Ja zooo creepy he ik heb die filmpjes toen overal zien verschijnen. Velen zeiden dat het machines zijn die mbv golflengtes geluiden de wereld in sturen ( denk dat dat idd Eerie was ofzoiets) maar vind het ba-nge-lijk. Mijn nekhaar komt ervan overeind. Doet me regelrecht terugdenken aan die film van war of de worlds ( nee ect serieus, die machines maken exáct hetzelfde geluid als ze net uit de grond komen )
| 21:12 |
Die oude sf film??
| 21:14 |
Dat weet ik niet, ik heb de nieuwe versie gezien met tom cruise.. ik zoek effe een linkje
| 21:17 |
Oh die ga ik dan kijken! Linkje hoeft niet ,ik heb Kodi.
| 21:20 |
m.youtube.com/watch?v=DtM3UTktVWI

Op 5:03 even luisteren
| 21:19 |
Dankje! Ik beluister het morgen.
| 21:21 |
Heel vreemd, Ingrid: )
| 20:11 |
Echt wel Rudi
| 21:00 |
Ik geloof je hoor, maar ik bedoel: heel vreemd fenomeen! :-)
| 22:03 |
Ja inderdaad. Ik heb het tot nog toe daarna niet meer gehoord.
Offtopic: Ik ga Requiem eerdaags op mijn gemak verder lezen. Wil er echt voor gaan zitten.
| 22:44 |
Geen probleem, Ingrid, alvast bedankt :-)
| 09:10 |
Net als Solitaire_969 van Hpj Goossens. Komt goed.
| 09:19 |
nog een fijne zaterdag :-)
| 10:34 |
Prettig weekend Rudi
| 14:38 |
Thanks :-)
| 17:56 |
nee nog nooit waargenomen
| 11:50 |
Okee :)
| 11:52 |
Interessant. Met een beetje doorzoeken op Internet blijken er vanaf 2008 tot op heden verschillende soorten onverklaarbare geluiden gehoord te worden in 'westerse' landen zoals USA, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en Europa. Er was een site waarop ook in Thailand 'vreemde' geluiden waren waargenomen en opgenomen, een hoog schrilachtig geluid dat even aanzwol en weer afnam. Exact zo'n zelfde geluid als in Thailand heb ik ook hier op Bali gehoord maar dat geluid bleek afkomstig te zijn van de vleugels van een bepaald type vogel (ik weet niet hoe deze heten) die in cirkels aan het rondvliegen waren. Bovendien denk ik een vrij zeldzaam type vogel want ze vlogen maar in één bepaald gebied; bij mij thuis heb ik deze vogels nog nooit waargenomen. Onder andere te horen op de volgende site: thedailycoin.org/2017/01/04/strange-sounds-sky-worldwide-2016-2017-apocalyptic-noise-video/ . Als we die geluiden uit Thailand (en Bali) buiten beschouwing laten, dan houden we alleen westerse landen over, wat dit fenomeen van onverklaarbare geluiden des te vreemder maakt.
| 11:21 |
We hebben destijds uiteraard om ons heen en naar de lucht gekeken. Zijn een beetje de buurt ingelopen ook. Konden totaal niet bepalen uit welke richting het kwam, behalve dan de lucht. Maar aanwijzen was geen optie. Enkel waarnemen.
Als het vogels zouden zijn geweest die zulk een geluid produceren met dat volume, moeten het joekels zijn geweest. Kan me niet voorstellen dat we die dan niet konden zien.
Dank voor je uitvoerige reactie en ik ga de link nu bekijken.
| 11:24 |
Ik had het over die geluiden die in het filmpje dat op mijn bijgesloten link in Thailand hoorbaar waren. Dat zijn andere geluiden dan die trompetgeluiden. Ik heb die vogels zien overvliegen, telkens als ze dichterbij kwamen zwol dat geluid aan en zodra ze voorbij waren nam het af; ze vlogen in een grote groep cirkelend rond. Dat verklaart onomstotelijk het waargenomen geluid in Thailand zowel als in Bali, maar natuurlijk niet de trompetten en donderachtige geluiden elders in de wereld - behalve de verklaring van de NASA. Of die verklaring plausibel is of niet, moet ieder voor zich natuurlijk uitmaken. Ik kan daar niet over oordelen omdat ik dergelijke geluiden hier nog nooit heb gehoord.
| 11:30 |
Klopt dat zijn andere geluiden. Miscommunicatie. Sollie.
| 11:53 |
No problem
| 11:54 |
Overigens is het in Europa ook in bijv. Kroatië waargenomen.
| 11:24 |
Ja dat is het vreemde, alleen in westerse landen en niet in Afrika of in Azië.
| 11:35 |
Jawel hoor... youtu.be/QURWCL-zYVg al vind ik het in deze video wel nepperig klinken. Nagebootst.
| 11:37 |
Ja dat werd ook in de link genoemd die ik eerder heb bijgesloten. Zodra een bepaald fenomeen is waargenomen, volgen er (behalve een aantal authentieke) vaak veel nep berichten. Het is hier in elk geval nog nooit op een officieel nieuwskanaal bericht. YouTube filmpjes van onbekende bronnen laat ik altijd maar voor wat ze zijn, omdat ze niet te verifiëren zijn.
| 11:44 |
In sommige van die video's is op een gegeven moment te zien dat het in het nieuws werd gemeld.
| 11:54 |
In de twee links die je hier meegeeft komen geen nieuwsberichten voor. Ik heb nog even gezocht op 'strang sounds in the sky in asia' maar kom dan ook geen officiële nieuwskanalen tegen die hierover berichten. Behalve de Singapore Independent die een paar videofilmpjes laat zien die door 'Singapore residents' zijn gemaakt. De echtheid hiervan valt niet te achterhalen.
| 12:07 |
Wel in diverse andere video's op YouTube gezien dat er over bericht werd. Vanochtend ook weer. ALs ik diezelfde weer tegen kom deel ik em hier.
| 13:04 |
Het doet me denken aan dinosaurussen. Maar die zijn er allang niet meer, lol.
| 11:25 |
Vreemd, ik hoor niets... (of moet ik mijn boxjes aanzetten?)
| 10:21 |
LOL! Erg leuk gevonden, deze reactie!!!
| 10:22 |
Ik heb ook niets gehoord.
| 10:18 |
Okee.
| 10:23 |
Dat is wel een heel apart geluid. Ik kan me niet herinneren dat ik het destijds gehoord heb en het lijkt me dat ik dat nog wel zou weten....
| 10:15 |
Ja, dan had je het zeer zeker nog geweten. Zo apart!
| 10:17 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen