×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Wat als iemand wat naars zegt over een ander?

Wat als iemand wat naars zegt over een ander?


Stel iemand vertelt je wat vervelends, wat naars over iemand anders.

Hoe reageer jij?

Zelf probeer ik zoveel mogelijk af te gaan op eigen bevindingen / ervaringen met diegene. Dus ik mag iemand niet bij voorbaat niet, omdat ik er voor ‘gewaarschuwd’ ben (overigens heb ik zelden een hekel aan mensen). Nee, in mijn ogen verdient iedereen een eerlijke kans. Vaak geef ik mensen het voordeel van de twijfel. Want het komt voor dat ik zelf al het idee had dat er iets niet klopt. Tegelijkertijd denk ik: “Diegene mag dan een ander ‘kwaad’ gedaan hebben, mij niet. En als iemand mij niks misdaan heeft, waarom zou ik hem/haar dan ‘veroordelen’.” Toegegeven. Vroeger gaf ik mensen meerdere kansen. Bij hoge uitzondering nog steeds. Het hangt er uiteraard mede van af, wat de ernst is. Ook de geloofwaardigheid.
Bron foto: rawpixel op Unsplash

Maar… wat zegt het in feite over de ander?
Heb je je wel eens gerealiseerd dat hij zij misschien graag roddelt? Dus jij zou bij een ander wel eens het onderwerp van gesprek kunnen zijn...

Roddelen we niet allemaal?
Het ligt er aan wat je onder roddelen verstaat.
Wat ik over iemand zeg, durf ik gerust ook tegen degene zelf te zeggen.
Maar echt roddelen is in mijn ogen kwaad spreken achter de rug om van degene waar het over gaat.


Laat jij je beïnvloeden?

Let wel: We laten ons allemaal beïnvloeden. Het gaat er om wat we er mee doen. Herzie je mening op den duur.
We hoeven niet allemaal met elkaar te kunnen opschieten.

Bron header: Ben White op Unsplash

Gerelateerd:

 

Word lid en klets mee
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties