×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Hoog sensitief..open sensoren.

Hoog sensitief.."open sensoren".


Na verschillende gesprekken bij de psycholoog en ergotherapeut blijkt dat ik "te open sensoren" heb. Dat wil niets anders zeggen dat alle prikkels bij mij te hard en teveel binnen komen. Denk daarbij aan licht, geluid, geur een aanraken. Daar word je doodmoe van.

Nu wist ik al dat ik hoogsensitief was, maar dit is wel weer een eye-opener voor mij.

Het klinkt een beetje zweverig misschien, maar het houd in dat ik bv altijd een zonnebril op heb [licht], niet goed tegen geluid kan en altijd alles als eerste ruik. De zonnebril deed ik altijd al, en nu probeer ik dat steeds te doen als ik naar buiten ga. Wat betreft geluid kreeg ik van de ergo de tip om oordoppen in te doen. Nu gaat dit helaas niet ivm de reuma in/aan mijn oren. Maar gewoon geen radio uit werkt ook goed ;-). In de winkels wordt dat wat moeilijker [ook wat betreft de zonnebril trouwens].

Zo was ik vanochtend gezellig op de koffie bij een kennis, niets druk of zo...maar toch ben ik nu erg moe en had ik hoofdpijn. Daar baal ik dan wel weer van. Mooi onderwerp om vrijdag met de psych te bespreken. Tevens heb ik het boek too loud, too bright, too fast, too tight gekocht. "What to do if you are sensory defensive in an overstimulating world". Daar hoop ik nog wat tips en herkenning in te vinden.Forever FeelGood
Wat lastig!
21-11-2016 18:29
21-11-2016 18:29 • Reageer
johan_jongedijk
Oei dat moet flink naar zijn
21-11-2016 09:28
21-11-2016 09:28 • Reageer