×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Quit Smoking VS Joe's Juice Challenge

Quit Smoking VS Joe's Juice Challenge


Zoals ik had geschreven in Writerblock VS Quit Smoking wou/zou ik gaan stoppen met roken. Vanaf vandaag ben ik begonnen met stoppen. Misschien hadden jullie gedacht dat ik die dag direct zou stoppen maar dat werkt in mijn geval niet. Met de tabletjes die ik vrijdag van R. heb gekregen durfde ik het vandaag wel aan. (Al is mijn bedoeling om die tabletjes zo min mogelijk of niet te nemen!)

Al een paar dagen voel ik me niet helemaal juh van het.. dus zaterdag ochtend toen ik wakker werd bedacht ik me ‘oh ik kan ook wel vandaag al stoppen’ maar dat heb ik niet gedaan. Vooral met de gedachte van, straks word het nog moeilijk genoeg om te stoppen, dus rook deze twee dagen nog even lekker door.. geniet ervan of geniet van het feit dat het je neus uitkomt.. maandag stop ik pas.


En dus.. vandaag is/was de dag..

Normaal gesproken rook ik pas wanneer ik N, (mijn zoon) naar school heb gebracht. Dan zet ik een bak koffie en draai ik een shaggie en ga daar op de bank uitgebreid van genieten.. Ik sta dus nooit op met het idee dat ik zin heb in een peuk, vanmorgen uiteraard wel. Mijn urge genegeerd door thee en koffie te zetten voor mij en N. Nadat ik hem naar school heb gebracht heb ik het een en ander in het huishouden gedaan, mijn computertas ingepakt en ik ben naar kantoor gegaan. Ja, ik moest wel want ik had een aantal dingen uit te printen en ik heb zelf geen inkt meer in die van mij dus, op naar de plek waar het voor mij zo confronterend is om te stoppen.

Eenmaal daar, viel het eigenlijk reuze mee! R. is natuurlijk een tijd geleden ook gestopt, en zij doet het super! Ook is C. een tijd geleden gestopt dus dat maakte al drie van ons, die binnen bleven zitten na de lunchpauze, en zo’n beetje elke bak koffie die er op kantoor genuttigd word.

Voor ik het wist, was het 13:30 uur.. tijd om mijn tas in te pakken om naar huis te gaan, zo kan ik nog net even het andere een en ander in het huishouden doen voor ik N. weer ophaal van school. Thuis aangekomen krijg ik mijn eerste échte pff momentje.. ooh zin! zin..!.. Wat anders gaan doen, Hallo Joe’s juice challenge!

Voor de challenge moet ik de boodschappenlijst nog vertalen en opschrijven, de mails krijg je namelijk in het Engels en als ik ze alvast vertaal hoef ik dat straks niet meer in de winkel te doen.

Een kwartier later heb ik de hele was lijst vertaald en opgeschreven. Nu eerst N. ophalen van school.


Tijdens de terug weg van school naar huis, vertel ik hem dat mama al de hele dag niet heeft gerookt. Als er iemand anti rook is en wilt dat mama stopt is N. het wel! Apetrots is hij op me. Thuis aan gekomen vraag ik aan hem of hij mee wilt, of lekker thuis wilt blijven als mama boodschappen gaat doen. ‘Ik wil buiten spelen met C’ antwoord hij. ‘Dat is ook goed schat, als mama weg rijdt laat ik het je even weten.’ En weg is hij.

Mooi, dan kan ik even snel boodschappen doen voor m’n week groente en fruit juice.

Een uur en een shoppertas vol fruit en groente later, ben ik klaar. Alle groentes op m’n side tafel in de keuken gelegd en bezig gegaan met het avond eten.. Ook hier nog even flink van genieten, want vanaf morgen gaan we het onszelf nog iets lastiger maken door de aankomende vijf dagen alleen maar te concentreren op Joe’s juice!


Ik laat jullie weten hoe het me vergaat de aankomende week!


 AltaC
Veel succes met het stoppen.
18-03-2016 15:54
18-03-2016 15:54 • Reageer
Henkjan de Krijger
Spannend !
19-01-2016 09:21
19-01-2016 09:21 • Reageer