Leven met migraine; mijn ervaring en tips

Leven met migraine; mijn ervaring en tips


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vooroordelen

Ik hoor het mensen regelmatig zeggen; "Ooh, je hebt hoofdpijn? Neem gewoon een ibuprofen en dan gaat het wel weg." Of; "Stel je niet zo aan, iedereen heeft wel eens hoofpijn."

Helaas is migraine zoveel meer dan alleen hoofdpijn. Wás het maar alleen een beetje hoofdpijn, dan was er prima mee te leven. Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen die je wel proberen te begrijpen. En daarom hoor ik nu op school nog wel eens; "Heb je migraine? Wat knap dat je dan hier op school rondloopt."

Behandelmethoden

Voor migraine zijn steeds meer behandelmethoden: pijnbestrijding, triggers vinden, accupuntuur, en ga zo maar verder. Helaas werkt niet alles voor iedereen, en is het soms best een zoektocht naar de juiste oplossing. Bij mij heeft het járen geduurd voordat we een redelijke oplossing vonden. Van de ene medicatie naar de andere, en nog veel meer.

Ruim 8 maanden geleden vond ik uit over 'triggerfoods' bij migraine. Ik besloot het uit te proberen, want misschien was dat wel het probleem... Zo kwam ik erachter dat voor mij de voedingsmiddelen suiker, Ve-Tsin (e-nummer E621), drop, citrusvruchten & chocola triggers zijn, en deze heb ik dan ook (bijna) volledig uit mijn eetstijl verbannen. Het ene kan een grotere trigger zijn dan het andere, en dat is bij mij ook zo. Van E621 en drop krijg ik altijd last, en bij bijvoorbeeld suiker en chocola alleen als ik teveel binnen krijg.

Cefaly; preventief

Daarnaast gebruik ik nu het apparaatje Cefaly, een preventieve behandelmethode voor mensen die regelmatig migraine-aanvallen hebben. Ik gebruik de Cefaly vanaf 13 december 2017. Vanaf het moment dat ik het ben begonnen te gebruiken, ben ik van 1 of 2 keer per week gelijk naar 1x in de 3 weken gegaan. En dit kan nog verbeteren, want je moet opbouwen met de sterkte. Een kennis van mij die ook de Cefaly gebruikt is zijn migraine van 1x per week naar 1x per 3 maanden gegaan.

De cefaly stuurt schokjes door je hoofd heen om te zorgen dat de spanning in de voorhoofd (de migraine-plek) afneemt, en hierdoor kan migraine voorkomen worden en zijn de aanvallen minder heftig. Hierdoor kan ik op een dag met migraine gewoon naar school en dit bevordert mijn opleiding omdat ik veel minder lessen mis. Ik gebruik na bijna 2 maanden Cefaly bijna geen pijnmedicatie meer voor mijn migraine-aanvallen.

Als je meer wilt weten hoe de Cefaly precies werkt, raad ik je aan om even de googlelen, want die kan het vast beter uitleggen dan ik.

Mijn tips:

  1. Zoek uit wat jouw triggers zijn. Dit kan overgevoeligheid voor licht en geluid zijn, maar ook bepaalde voedingsmiddelen die migraine kunnen veroorzaken. Triggers zijn voor iedereen anders, dus kijk vooral even op Google naar lijstjes om dat uit te kunnen zoeken.
  2. Zorg voor genoeg ontspanning op een dag. Stress kan ook een oorzaak van migraine zijn.
  3. Drink en eet genoeg op een dag. Schommelingen in bloedsuikerspiegel kunnen erg slecht zijn voor mensen met migraine.
  4. Slaap genoeg. Oververmoeidheid kan migraine veroorzaken.
  5. Bepaalde medicijnen kunnen migraine veroorzaken of verergeren. Ik heb bijvoorbeeld last van ijzertabletten, maar het kan ook een bijwerking zijn van bepaalde medicatie. Let hier dus op.
  6. Als je regelmatig migraine aanvallen hebt, en je graag minder vaak en minder heftige migraine wil; kun je de Cefaly voor proef gebruiken om te kijken of dit een oplossing voor jou is.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Bedankt voor je informatie en tips :)
| 21:51 |
Dankje voor de tips
| 11:27 |
Graag gedaan. Ik wil graag mensen hiermee helpen die met hun handen in het haar zitten over oplossingen.
| 11:54 |
Voor mij is meer het probleem overgeven, misselijk en ogen niet meer open krijgen. Ik neem vrij veel excedrin. Wat niet tot de zwaarste medicatie hoort. Maar krijg wel 3/4 aanvallen per week
| 13:02 |
Ken het helaas, en liep ook vaak tegen onbegrip op als ik echt niet mijn bed uit kon komen en alleen in een donkere stille kamer kon liggen. Heb overigens al jaren geen medicatie mee ervoor, maar de laatste tijd door stress wel vaker migraine gehad merk ik. Maar idd bij migraine werkt pcm of ibu echt niet helaas.. fijn dat je hebt uitgevonden wat je triggers zijn!
| 11:26 |
Jammer dat je de laatste tijd helaas weer meer migraine hebt. Heb je iets anders wat je gebruikt tegen de migraine nu je geen medicatie meer gebruikt?
| 11:56 |
Nee, had toen we naar Spanje verhuisden nog 1 of 2 tabletjes (weet ik niet meer) die mijn dokter had voorgeschreven, maar die al even niet meer gebruikt. Totaal vergeten om daar wat van mee te nemen naar Spanje. En in Spanje kwam ik in de ziektewet door een rugblessure, dus slikte ik al heel zware medicatie voor mijn rug. Ik herken het vaak wel snel tegenwoordig, en als bijv vriend collega;s op bezoek wil hebben, en ik migraine achtige symtpomen heb zeg ik echt nee, en dan ga ik echt in donker liggen met zo weinig mogelijk geluid. Niet leuk voor hem, maar dat is de enige manier om het snel weg te krijgen (als het al niet te laat is) Als ik merk dat het heftig word, probeer ik zo min mogelijk input te krijgen van buiten af.. maar dat heeft wel even geduurd hoor, dat lukt me pas sinds ik uit NL weg ben eigenlijk.. daar stond ik onder constante stress en druk van derden.. Nu bepaal ik wat mijn grenzen zijn ;) Weet ook dat het door stress komt hoor, veel regelzaken die tegen zaten sinds emigratie naar Budapest, nu lijkt het eind in zicht :D
| 12:00 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen