×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
De winnaar van grootste klootzak op Marktplaats.nl

De winnaar van grootste klootzak op Marktplaats.nl


Ik twijfelde of ik hierover wilde klagen, maar ik besluit het toch te doen.

Op donderdag 22 februari leende mijn zus mijn Marktplaats account om op 3 beschilderde etalagepoppen te bieden. Ze kan bij mijn account omdat ik het heb omgezet tot internetwinkel voor de kledingwinkel waar we werken, maar ik ben nog wel de hoofdgebruiker. Ze wilde deze opvallende poppen kopen omdat het haar leuke aankleding leek voor de zaak.
Het minimale bedrag dat werd gevraagd was 60 euro, en daar ging ze ook voor, want ze moest een aardig stuk rijden om die dingen op te halen. Veel meer had ze er niet voor over. Ik bood aan om namens haar het verder af te handelen, want haar mobiel was ondertussen stuk gegaan en weg ter reparatie. 

Niet lang na haar geplaatste bod, groette de verkoper ons met:

"Goedemorgen, ik heb een bod van 90 euro nu.. Als je wil, moet je daar overheen".

Dacht het niet, m'n jongen. Ik ben bekend met dit soort praktijken, veel verkopers op Marktplaats en Ebay doen het, maar ik trap niet in die nep-inflatie trucjes. Er stond niks openbaar bij het bieden, alleen de 60 euro van mijn zus, dus ik waarschuwde haar dat hij waarschijnlijk meer geld van haar probeerde te krijgen met deze oncontroleerbare claim. 
Er bestaat de kans dat het geen leugen was, maar ik doe de klantenservice voor onze Marktplaats winkel, en wanneer ik meerdere geïnteresseerden krijg op een kledingstuk, vraag ik deze mensen openbaar te bieden, zodat niemand het gevoel krijgt genaaid te worden. Die moeite deed deze man niet.
Ik schreef hem terug en liet hem op subtiele wijze weten dat ik hem niet vertrouwde:

"Ah. Ik zie dit bod niet openbaar staan, maar ik kan daar ook niet overheen gaan; ik moet een stuk rijden om de poppen op te halen, het gaat me al wat kosten."

"Ok, deze meneer heeft toegezegd om ze dinsdag op te halen. Mocht dat onverhoopt niet doorgaan, laat ik je weten, ok? Dank voor je interesse!"

Iets zei me dat "deze meneer" er dinsdag niet zou zijn, en mijn gevoelens waren juist:

"Goedemorgen, nou zoals gezegd, hij gaat vandaag niet komen dus als je nog interesse hebt, zijn de 3 dames van jou!"

Ik liet hem weten dat ik het nog even moest overleggen met collega's -in dit geval mijn zus waar ik voor aan het spreken was- maar kwam snel terug om hem gerust te stellen dat we de poppen nog steeds wilde. Niemand houdt er immers van om dagenlang te wachten op niks, wat een ironische uitspraak is aangezien zijn gedrag verderop in de week.

"Kunt u op maandag? Ik kan overdag en 's avonds."

"Maandag kan, liefst zo vroeg mogelijk in de ochtend"

"Is half 9/9 uur goed?"

"Dat is goed, vroeger mag ook.. Ik zorg dat ze klaar staan voor transport vanaf half 8. Normaal gesproken moet ik rond 10 over 8 vertrekken om op tijd op m'n werk te zijn, uitzonderingen daargelaten.. 🙃"

"Ik zal dan proberen er om 8 uur te zijn, maar in ieder geval vóór 9. Het ligt natuurlijk erg aan het verkeer. Wat is het adres?"

Ik gaf zijn adres door aan mijn zus en verwachtte dat alles nu wel in orde was. De kans dat deze afspraak zo kort voor dag mis zou gaan was klein. Zou je denken.
Maandag brak aan. Op deze dag heb ik altijd vrij, en op een vrije dag slaap ik het liefste uit tot 11 uur, desalniettemin werd ik tussen 9 en 10 wakker, dus besloot ik maar naar beneden te gaan om te kijken of er zich mensen hadden gemeld voor onze Marktplaats spul. Ik werd meteen begroet met deze berichten van de poppenverkoper:

"Goedemorgen, heb je al een indicatie hoe laat je er bent?" (om 8:11 uur)

"Bel me maar als je meer weet : <zijn telefoonnummer>" (om 8:13 uur)

"Dit valt me toch wel wat tegen.. We hebben afgesproken dat je vandaag die poppen zou komen halen, ik heb ze klaar gezet, ik ben thuis gebleven van werk maar je bent niet geweest en hebt niks meer laten weten. Op z'n minst een berichtje zou wel op z'n plaats zijn, toch?" (om 9:17 uur)

Dat was aardig laat. Ik had mijn zus de dag ervoor gezien, ze leek me toen nog af te weten van de afspraak. Ze staat ook altijd vroeg op, ongeacht ze werkt of vrij heeft, dus ik betwijfelde dat ze zich had verslapen. Ik kon hem niet vertellen wat er aan de hand was.
Ik heb het geluid en trilfunctie van mijn mobiel vaak uit staan; ik sterf van de stres wanneer ik dat ding continue hoor brommen of krijsen, dus de mogelijkheid bestond dat er iets gebeurd was en ze had geprobeerd me dit te laten weten. Ik rende snel naar boven om mijn telefoon te pakken, en daarop zag ik de boze berichtjes van mijn zus:

"Sta hier voor Jan lul" (om 8:42)

"Niemand doet open" (om 8:42)

"2 uur in de auto gezeten voor niks" (om 8:42)

"Was er om 8.36" (om 8:42)

Ze gaf er 2 foto's bij van de voordeur en van een pop die verstopt achter lamellen stond. Deze logen er niet om, ze was bij het juiste adres, om de juiste tijd. Toch deed niemand open voor haar. Ze was nog lang na deze berichtjes bij het huis blijven staan, meer dan een half uur zei ze, maar vertrok ongeveer 10 minuten voordat de man begon te klagen via mijn Marktplaats inbox.
Het was aardig vreemd, maar mijn zus gokte dat hij helemaal niet thuis was. Het huis zag er verlaten uit en ze vertelde dat ze geen auto zag staan op de parkeerplaats. Er kwam pas een zilveren wagen aanrijden toen ze vertrok. Mogelijk was dit onze poppenverkoper. Zoals mijn zus zei: "Die dacht waarschijnlijk nog even snel even boodschappen te kunnen doen".
Haar getuigenis probeerde ik zo goed mogelijk te vertalen voor de poppenverkoper:

"Ik heb haar maar even gebeld.

Ze geeft door ruim een half uur daar gestaan te hebben, met aanbellen, wachten, haar opdrachtgevers bellen, etc. Uw telefoonnummer heeft ze nooit doorgekregen, omdat de Marktplaats app niet op haar leentoestel staat en dit mijn account is, waar ze al het wachtwoord niet van weet. Ik heb vrij vandaag, ik werd helaas niet op tijd wakker om haar uw vraag en nummer door te geven, maar het blijkt dus dat ze een kwartiertje na uw eerste bericht al aankwam, dus eigenlijk hadden jullie elkaar moeten treffen.

Ze zei dat het huis er onbewoond uitzag en ze ook geen auto zag staan. Alleen toen ze op het punt stond te vertrekken zag ze opeens een zilveren auto, maar dat zou betekenen dat u weg was?

Ze is erg veel geld kwijt aan de rit en ze moet op dit punt nog 3 kwartier rijden tot ze thuis is. Dit wil ze niet zo snel weer doen. Daarnaast gaf ze door dat ze volgeboekt staat de volgende 2/3 weken. Ze zegt dat als u de poppen dan nog heeft, ze het wel weer wil proberen."

"Ok, ik begrijp het. Waar moeten die poppen heen? Misschien kan ik haar tegemoet komen en ze bij haar afleveren?"

Zoals te lezen is, ging hij niet in op de details en was hij vlug aan te bieden de mannequins naar haar toe te rijden, ter compensatie, dus mogelijk waren de vermoedens van mijn zus correct en voelde hij zich schuldig. We accepteerde zijn aanbod direct, maar kregen daarna niet echt een bevestiging van hem.
Twee dagen later vroeg ik of hij al een idee had wanneer hij langs kon komen, en hij antwoordde dat hij mogelijk zijn broer kon laten rijden. Hij vroeg of zaterdagen goed waren en ik zei van wel, maar daarna liet hij wederom niks meer van zich horen..
..totdat het uiteindelijk zondag was en hij trots liet weten:

"Goedemiddag, vandaag heb ik de 3 poppen voor een betere prijs kunnen verkopen én ze zijn direct opgehaald."

Godverdomme. Dit joch. Dit fakking joch. Ik werd goed boos, terwijl deze deal niet eens voor mij was. Terwijl ik niet eens degene was die in de vroege ochtend was opgestaan om 2 uur te rijden naar een verlaten woning, met een 3 jarig kind nog wel. Mijn zus kondigde al eerder aan dat we niks meer van hem gingen horen, maar ik had nog het vertrouwen dat sommige mensen fatsoen zouden kiezen boven geld.
Wat is er gebeurd met de algemene regel "wie het eerst komt, die het eerst maalt"? Wij waren verdorie eerder, de koop was al bevestigd, maar het boeide hem niks. Was hij mijn zus niet een beetje moeite verschuldigd nadat hij haar voor niks had laten rijden? Hij verlekkerde haar met loze beloftes, maar uiteindelijk koos hij het pad van gemak en kondigde dit vrolijk aan als extra trap onder haar reet.  Ik had ook beter moeten weten; het hele gesprek met deze man was 1 grote rode vlag.

Eerst probeerde hij meer geld af te troggelen met zijn neppe claim, daarna bleef hij niet eens thuis om mijn zus te ontvangen, daarna zat hij tijd te rekken met een nieuwe afspraak maken, en op het eind verkocht hij de boel gewoon aan de eerste beste paddensukkel die uit de grond geschoten kwam.

Het had natuurlijk geen zin meer om er verder over te discussiëren, de poppen waren verkocht en uiteindelijk heeft iedereen het recht zijn klanten te kiezen. Ik schreef terug:

"Dat is erg pijnlijk na alles dat gebeurd is, en het feit dat we dit nog aan het bespreken waren."

Zoals verwacht heeft hij tot op heden niet gereageerd.
"RZBNK" uit Almere, je bent een klootzak. Stik in je adem.


signup

Word lid en beloon de maker en jezelf door de maker te belonen en jezelf waardoor je de maker beloont. En jezelf.
Catrine-DeMew
Zou hij dit lezen?
17-09-2018 11:00
17-09-2018 11:00 • 1 reactie • Reageer
VampireMeerkat
Neh. Hij is een klootzak, maar heeft overduidelijk betere dingen te doen dan zijn eigen naam intypen in Google.
17-09-2018 15:18
17-09-2018 15:18 • Reageer
Katrien
Wat een verschrikkelijk verhaal... Ik heb het van A tot Z gelezen en ik snapte maar niet dat de problemen bleven komen. Wat heb je toch ***verkopers!
30-08-2018 12:27
30-08-2018 12:27 • 1 reactie • Reageer
VampireMeerkat
Echt, een pure hond.
05-09-2018 14:50
05-09-2018 14:50 • Reageer
bijlenie
Ik heb het één keer gehad bij het verkopen , ik verkocht een lamp aan een jong stel , ze kwamen hem halen maar vroegen waar ze in de buurt konden pinnen , ik wijs het en ze komen na tien minuten terug dat de pinautomaat defect was , hij vroeg kan ik het misschien storten , ik dacht ach zo'n leuk jong stel en vond het goed .Hij probeerde het via zijn mobiel maar dat lukte niet , ik zag dat dus had geen argwaan!  Je begrijpt het al nooit betaald maar wel een leuke lamp voor hun nieuwe huis pfff  Met kopen echt nog nooit problemen gehad gelukkig 
24-06-2018 00:12
24-06-2018 00:12 • 1 reactie • Reageer
VampireMeerkat
Bij geen enkel kind of volwassene zou ik dit doen, dan gaan ze maar weer naar huis. Daarnaast, als je gaat rijden om iets op te halen zorg je ervoor dat je het geld al klaar hebt liggen. Mijn moeder had niet zo kort een zogenaamde klant voor haar klarinet, maar die draaide alles om; ze begon ermee dat ze een keer belazerd was en de verkoper haar een baksteen met de post had gestuurd, dus wilde ze dat mijn moeder haar 1 cent over maakte om te bewijzen dat ze geen bedrieger was. Heb nog nooit zo'n nietszeggende logica meegemaakt. Ik werd een beetje nerveus toen mijn moeder doorgaf dat ze haar verzoek had geëntertaind, maar de link die ze stuurde werkte niet eens. Zoals verwacht, daarna niks meer gehoord. Ze reageerde niet toen we suggereerde om de klarinet te kopen via de winkel waar ik werk, of om het op te halen, alleen maar dat ze die 1 cent wilde hebben, maar daarvoor stuurde ze alleen een of andere link en gaf ze zelf niet eens haar rekeningnummer door. Rare spelletjes telkens.
24-06-2018 13:46
24-06-2018 13:46 • Reageer
Leonhart
Dat dit soort mensen gewoon hun gang kunnen gaan is echt niet te geloven. Ik koop niet veel via marktplaats, maar gelukkig ben ik dit soort scenarios nog niet tegengekomen. Ik hoop dat jullie nog vinden waar jullie naar zoeken
19-04-2018 08:38
19-04-2018 08:38 • Reageer
Memvan3
Ik vind dat zo asociaal... kun je er niet een melding van  maken bij marktplaats?
31-03-2018 20:51
31-03-2018 20:51 • 1 reactie • Reageer
VampireMeerkat
Ik betwijfel het, een klootzak zijn is niet verboden.
31-03-2018 22:06
31-03-2018 22:06 • Reageer
Encaustichris
Jemig, wat een aso!! Ik kan me voorstellen dat je er weer helemaal klaar mee bent!
31-03-2018 16:14
31-03-2018 16:14 • Reageer
Aaricia Frans
Ja marktplaats is niet erg fijn..zelf ook genoeg op mee gemaakt
22-03-2018 17:07
22-03-2018 17:07 • Reageer
trynke_noortje
Marktplaats is een verzameling van zulke mensen. Elke gestoorde kan gemakkelijk zn gang gaan.
20-03-2018 09:03
20-03-2018 09:03 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Bepaald niet netjes.
19-03-2018 19:29
19-03-2018 19:29 • Reageer
HeArt&SoulConnection
he bah , wat een narigheid . E ook al ben je niet de enige (het schijnt 'normaal' te zijn bij velen... Sta je daar met je goeie gedrag en betrouwbaarheid. En je kunt helaas nergens verhaal halen :-(
19-03-2018 19:20
19-03-2018 19:20 • Reageer
Veronique
Zo had ik van de week met een ds voor de jongste. We hadden een deal maar ik zou zondag haar adres krijgen (vond ik al vaag). Zondag een paar keer om het adres gevraagd. Geen reactie. Ik zou het maandag morgen ophalen. Maandag avond kwam er weer leven. Ze was druk aan het werk geweest en het vergeten. Naja prima kan gebeuren toch. Dan de volgende dag maar geen reactie. Toen zou ik hem donderdag ophalen. Nog steeds geen adres. Krijg ik woensdag in ene dat hij was teruggezet naar fabrieksinstellingen en dat daardoor de code van het spelletje weg was. Ze zou proberen het terug te zetten. Nog geen adres. Vrijdag heb ik haar gevraagd of de koop nog doorging. Zondag kreeg ik de reactie dat het terugzetten van het spel niet gelukt was nadat ik haar de mededeling deed ik niet meer in de koop te geloven en dat ik 1.5 na haar akkoord op het bid nog altijd geen adres of zicht had op een afspraak en dat ik daardoor elke keer een 6 jarig meisje moeat teleurstellen. Haar antwoord. Ze ging de advertentie verwijderen en hem duurder te koop zetten met spelletjes erbij. Ik snap je ontploffingsgevaar. Sommige zou je in de verpakking van hun verkoopwaar willen stoppen
16-03-2018 06:57
16-03-2018 06:57 • 1 reactie • Reageer
VampireMeerkat
Wat is dit voor vaag verhaal. Geen enkel apparaat breng je eventjes terug naar de fabrieksinstellingen, en ook nog dagenlang wegblijven, wat probeerde die te doen? Voor hoeveel verkocht ze de DS, trouwens? Ik heb namelijk ook een DS met spelletjes en hoes gekocht niet lang terug, ik ben nieuwsgierig.
16-03-2018 10:33
16-03-2018 10:33 • 2 reacties • Reageer
Roodkapje
Zo dat lucht op! Ik begrijp het helemaal. Ik heb ook met zon oplichter te maken gehad, daar ook over geschreven. Kapwo uit Oosterwolde die ondeugdelijke campers verkoopt! Op twitter werd er al Op gereageerd, er waren meer gedupeerden, hij veranderd gewoon de naam van zijn bedrijf en gaat vrolijk verder plus dat hij je ook nog eens flink bedreigd. Het is altijd uitkijken op marktplaats, maar soms ontkom he niet aan die slimme oplichters!
15-03-2018 20:30
15-03-2018 20:30 • 1 reactie • Reageer
VampireMeerkat
Zijn ze nu "Camperco"? Dat was het eerste dat ik kreeg toen ik op de naam zocht; dus misschien dat Google en Marktplaats eerder aangemaakte namen toch nog ergens opslaat.
15-03-2018 21:15
15-03-2018 21:15 • 1 reactie • Reageer
The Original Enrique
Sowieso handel ik niet meer op Marktplaats. 9 van de 10x slechte ervaring mee. Soms zijn er trouwens wel van die ongelukkige types die een bod sturen via Mp mail. Daar baal ik zelf dan ook van. Maar ik snap dat je soms op dit soort sites aangewezen bent maar ik doe 't niet meer. Heel lullig hoe het voor jullie gelopen is. En vervolgens hoor je op tv: "Het begint op Marktplaats".
15-03-2018 20:30
15-03-2018 20:30 • 1 reactie • Reageer
VampireMeerkat
Wanneer ik echt iets koop voor mezelf gaat het eigenlijk altijd goed, ik heb nooit dit soort pech gehad, terwijl ik ook stukken heb gereden voor spullen. De mensen waren zelfs zo aardig om een iets lager bod aan te nemen, als compensatie voor de benzinekosten. Dit was echt pech voor mijn zus. Ik ben waarschijnlijk bozer dan zij is.
15-03-2018 21:11
15-03-2018 21:11 • 1 reactie • Reageer
Lientje
Ja helaas zitten er ook zulke mensen tussen... Wij hebben een vergelijkbare situatie meegemaakt, erg vervelend en heel frustrerend! Het zou inderdaad erg handig zijn als Marktplaats ook aan een beoordelingssysteem zou doen.
15-03-2018 10:59
15-03-2018 10:59 • 1 reactie • Reageer
VampireMeerkat
Ja, en met vaste gebruikersnamen zou werken. Google vind je wel wanneer je bijvoorbeeld "RZBNK Marktplaats" zoekt, maar op de site zelf want je kan niet op gebruikersnaam zoeken omdat iedereen immers dezelfde naam kan hebben of hun naam kan veranderen met een vingerknip. Op deze manier kan je mensen ook niet waarschuwen voor jokers.
15-03-2018 11:16
15-03-2018 11:16 • Reageer
DidI'Ms world
Zoiets heb ik ook ooit aan de hand gehad met een fiets die ik verkocht. Alleen was ik je zus en die man de verkoper in jou verhaal. Heel vervelend. Ben nu ook bezig met spullen op marktplaats te zetten en de eerste reactie was van een meneer die wilde komen om aan mijn schoenen te likken. Hij wilde ze niet kopen maar bood 3x zo veel om naar mij toe te komen om dan aan mijn schoenen te mogen likken. Ik zit hier echt niet op te wachten. Marktplaats was ooit echt okay maar de laatste jaren vind ik het steeds minder worden. Ben benieuwd wat ik verder nog ga meemaken deze keer.
15-03-2018 09:22
15-03-2018 09:22 • 1 reactie • Reageer
VampireMeerkat
Okey? Ik heb nooit dat soort figuren meegemaakt op Marktplaats. Zo'n situatie lijkt me eerder iets voor Craigslist. Het vervelendste dat ik altijd heb is dat mensen te gierig zijn om het bedrag te geven dat gevraagd wordt in de advertentie. Ze bieden altijd 50% tot 75% minder in een privé bericht.
15-03-2018 11:02
15-03-2018 11:02 • 1 reactie • Reageer
caro.sael Davinchy
Spijtig dat je deze tegenslag weer moet verwerken. Overal lopen wel klootzakken rond.
14-03-2018 22:12
14-03-2018 22:12 • Reageer
Piteke van der Meulen
Oh, wat een eikelig gedoe. Zo jammer dat het zo moet gaan. Hoop dat deze verkoper geblokkeerd kan worden.
14-03-2018 19:42
14-03-2018 19:42 • Reageer
wakeupkitty
Die heeft gewoon gewacht op een hoger bod en was te laf om dat te zeggen. Die was geen boodschappen doen. Heeft haar heus wel zien staan voor de deur. Verder hoopte hij dat ze zelf zou zeggen: laat maar zitten. Melden bij marktplaats en delen
14-03-2018 18:28
14-03-2018 18:28 • 1 reactie • Reageer
VampireMeerkat
Dat denk ik ook. Ik weet niet of zoiets te melden is bij Marktplaats of zelfs "illegaal" is. Alles wat je daar doet is op eigen risico.
14-03-2018 18:30
14-03-2018 18:30 • 1 reactie • Reageer
Soberana
Inderdaad een echte klootzak!
14-03-2018 17:47
14-03-2018 17:47 • 1 reactie • Reageer
VampireMeerkat
Kwaadaardig tot het schaamteloze aan.
14-03-2018 17:52
14-03-2018 17:52 • Reageer
Catrine-DeMew
Die prijs heeft ie goed verdiend. Die klootzak!
14-03-2018 17:38
14-03-2018 17:38 • 1 reactie • Reageer
VampireMeerkat
Sommige mensen gedragen zich lager dan honden, dit was allemaal zo onnodig.
14-03-2018 17:45
14-03-2018 17:45 • Reageer