×

Yoors


Inloggen
×

YoorsDe winnaar van grootste klootzak op Marktplaats.nl

De winnaar van grootste klootzak op Marktplaats.nl


Ik twijfelde of ik hierover wilde klagen, maar ik besluit het toch te doen.

Op donderdag 22 februari leende mijn zus mijn Marktplaats account om op 3 beschilderde etalagepoppen te bieden. Ze kan bij mijn account omdat ik het heb omgezet tot internetwinkel voor de kledingwinkel waar we werken, maar ik ben nog wel de hoofdgebruiker. Ze wilde deze opvallende poppen kopen omdat het haar leuke aankleding leek voor de zaak.
Het minimale bedrag dat werd gevraagd was 60 euro, en daar ging ze ook voor, want ze moest een aardig stuk rijden om die dingen op te halen. Veel meer had ze er niet voor over. Ik bood aan om namens haar het verder af te handelen, want haar mobiel was ondertussen stuk gegaan en weg ter reparatie. 

Niet lang na haar geplaatste bod, groette de verkoper ons met:

"Goedemorgen, ik heb een bod van 90 euro nu.. Als je wil, moet je daar overheen".

Dacht het niet, m'n jongen. Ik ben bekend met dit soort praktijken, veel verkopers op Marktplaats en Ebay doen het, maar ik trap niet in die nep-inflatie trucjes. Er stond niks openbaar bij het bieden, alleen de 60 euro van mijn zus, dus ik waarschuwde haar dat hij waarschijnlijk meer geld van haar probeerde te krijgen met deze oncontroleerbare claim. 
Er bestaat de kans dat het geen leugen was, maar ik doe de klantenservice voor onze Marktplaats winkel, en wanneer ik meerdere geïnteresseerden krijg op een kledingstuk, vraag ik deze mensen openbaar te bieden, zodat niemand het gevoel krijgt genaaid te worden. Die moeite deed deze man niet.
Ik schreef hem terug en liet hem op subtiele wijze weten dat ik hem niet vertrouwde:

"Ah. Ik zie dit bod niet openbaar staan, maar ik kan daar ook niet overheen gaan; ik moet een stuk rijden om de poppen op te halen, het gaat me al wat kosten."

"Ok, deze meneer heeft toegezegd om ze dinsdag op te halen. Mocht dat onverhoopt niet doorgaan, laat ik je weten, ok? Dank voor je interesse!"

Iets zei me dat "deze meneer" er dinsdag niet zou zijn, en mijn gevoelens waren juist:

"Goedemorgen, nou zoals gezegd, hij gaat vandaag niet komen dus als je nog interesse hebt, zijn de 3 dames van jou!"

Ik liet hem weten dat ik het nog even moest overleggen met collega's -in dit geval mijn zus waar ik voor aan het spreken was- maar kwam snel terug om hem gerust te stellen dat we de poppen nog steeds wilde. Niemand houdt er immers van om dagenlang te wachten op niks, wat een ironische uitspraak is aangezien zijn gedrag verderop in de week.

"Kunt u op maandag? Ik kan overdag en 's avonds."

"Maandag kan, liefst zo vroeg mogelijk in de ochtend"

"Is half 9/9 uur goed?"

"Dat is goed, vroeger mag ook.. Ik zorg dat ze klaar staan voor transport vanaf half 8. Normaal gesproken moet ik rond 10 over 8 vertrekken om op tijd op m'n werk te zijn, uitzonderingen daargelaten.. 🙃"

"Ik zal dan proberen er om 8 uur te zijn, maar in ieder geval vóór 9. Het ligt natuurlijk erg aan het verkeer. Wat is het adres?"

Ik gaf zijn adres door aan mijn zus en verwachtte dat alles nu wel in orde was. De kans dat deze afspraak zo kort voor dag mis zou gaan was klein. Zou je denken.
Maandag brak aan. Op deze dag heb ik altijd vrij, en op een vrije dag slaap ik het liefste uit tot 11 uur, desalniettemin werd ik tussen 9 en 10 wakker, dus besloot ik maar naar beneden te gaan om te kijken of er zich mensen hadden gemeld voor onze Marktplaats spul. Ik werd meteen begroet met deze berichten van de poppenverkoper:

"Goedemorgen, heb je al een indicatie hoe laat je er bent?" (om 8:11 uur)

"Bel me maar als je meer weet : <zijn telefoonnummer>" (om 8:13 uur)

"Dit valt me toch wel wat tegen.. We hebben afgesproken dat je vandaag die poppen zou komen halen, ik heb ze klaar gezet, ik ben thuis gebleven van werk maar je bent niet geweest en hebt niks meer laten weten. Op z'n minst een berichtje zou wel op z'n plaats zijn, toch?" (om 9:17 uur)

Dat was aardig laat. Ik had mijn zus de dag ervoor gezien, ze leek me toen nog af te weten van de afspraak. Ze staat ook altijd vroeg op, ongeacht ze werkt of vrij heeft, dus ik betwijfelde dat ze zich had verslapen. Ik kon hem niet vertellen wat er aan de hand was.
Ik heb het geluid en trilfunctie van mijn mobiel vaak uit staan; ik sterf van de stres wanneer ik dat ding continue hoor brommen of krijsen, dus de mogelijkheid bestond dat er iets gebeurd was en ze had geprobeerd me dit te laten weten. Ik rende snel naar boven om mijn telefoon te pakken, en daarop zag ik de boze berichtjes van mijn zus:

"Sta hier voor Jan lul" (om 8:42)

"Niemand doet open" (om 8:42)

"2 uur in de auto gezeten voor niks" (om 8:42)

"Was er om 8.36" (om 8:42)

Ze gaf er 2 foto's bij van de voordeur en van een pop die verstopt achter lamellen stond. Deze logen er niet om, ze was bij het juiste adres, om de juiste tijd. Toch deed niemand open voor haar. Ze was nog lang na deze berichtjes bij het huis blijven staan, meer dan een half uur zei ze, maar vertrok ongeveer 10 minuten voordat de man begon te klagen via mijn Marktplaats inbox.
Het was aardig vreemd, maar mijn zus gokte dat hij helemaal niet thuis was. Het huis zag er verlaten uit en ze vertelde dat ze geen auto zag staan op de parkeerplaats. Er kwam pas een zilveren wagen aanrijden toen ze vertrok. Mogelijk was dit onze poppenverkoper. Zoals mijn zus zei: "Die dacht waarschijnlijk nog even snel even boodschappen te kunnen doen".
Haar getuigenis probeerde ik zo goed mogelijk te vertalen voor de poppenverkoper:

"Ik heb haar maar even gebeld.

Ze geeft door ruim een half uur daar gestaan te hebben, met aanbellen, wachten, haar opdrachtgevers bellen, etc. Uw telefoonnummer heeft ze nooit doorgekregen, omdat de Marktplaats app niet op haar leentoestel staat en dit mijn account is, waar ze al het wachtwoord niet van weet. Ik heb vrij vandaag, ik werd helaas niet op tijd wakker om haar uw vraag en nummer door te geven, maar het blijkt dus dat ze een kwartiertje na uw eerste bericht al aankwam, dus eigenlijk hadden jullie elkaar moeten treffen.

Ze zei dat het huis er onbewoond uitzag en ze ook geen auto zag staan. Alleen toen ze op het punt stond te vertrekken zag ze opeens een zilveren auto, maar dat zou betekenen dat u weg was?

Ze is erg veel geld kwijt aan de rit en ze moet op dit punt nog 3 kwartier rijden tot ze thuis is. Dit wil ze niet zo snel weer doen. Daarnaast gaf ze door dat ze volgeboekt staat de volgende 2/3 weken. Ze zegt dat als u de poppen dan nog heeft, ze het wel weer wil proberen."

"Ok, ik begrijp het. Waar moeten die poppen heen? Misschien kan ik haar tegemoet komen en ze bij haar afleveren?"

Zoals te lezen is, ging hij niet in op de details en was hij vlug aan te bieden de mannequins naar haar toe te rijden, ter compensatie, dus mogelijk waren de vermoedens van mijn zus correct en voelde hij zich schuldig. We accepteerde zijn aanbod direct, maar kregen daarna niet echt een bevestiging van hem.
Twee dagen later vroeg ik of hij al een idee had wanneer hij langs kon komen, en hij antwoordde dat hij mogelijk zijn broer kon laten rijden. Hij vroeg of zaterdagen goed waren en ik zei van wel, maar daarna liet hij wederom niks meer van zich horen..
..totdat het uiteindelijk zondag was en hij trots liet weten:

"Goedemiddag, vandaag heb ik de 3 poppen voor een betere prijs kunnen verkopen én ze zijn direct opgehaald."

Godverdomme. Dit joch. Dit fakking joch. Ik werd goed boos, terwijl deze deal niet eens voor mij was. Terwijl ik niet eens degene was die in de vroege ochtend was opgestaan om 2 uur te rijden naar een verlaten woning, met een 3 jarig kind nog wel. Mijn zus kondigde al eerder aan dat we niks meer van hem gingen horen, maar ik had nog het vertrouwen dat sommige mensen fatsoen zouden kiezen boven geld.
Wat is er gebeurd met de algemene regel "wie het eerst komt, die het eerst maalt"? Wij waren verdorie eerder, de koop was al bevestigd, maar het boeide hem niks. Was hij mijn zus niet een beetje moeite verschuldigd nadat hij haar voor niks had laten rijden? Hij verlekkerde haar met loze beloftes, maar uiteindelijk koos hij het pad van gemak en kondigde dit vrolijk aan als extra trap onder haar reet.  Ik had ook beter moeten weten; het hele gesprek met deze man was 1 grote rode vlag.

Eerst probeerde hij meer geld af te troggelen met zijn neppe claim, daarna bleef hij niet eens thuis om mijn zus te ontvangen, daarna zat hij tijd te rekken met een nieuwe afspraak maken, en op het eind verkocht hij de boel gewoon aan de eerste beste paddensukkel die uit de grond geschoten kwam.

Het had natuurlijk geen zin meer om er verder over te discussiëren, de poppen waren verkocht en uiteindelijk heeft iedereen het recht zijn klanten te kiezen. Ik schreef terug:

"Dat is erg pijnlijk na alles dat gebeurd is, en het feit dat we dit nog aan het bespreken waren."

Zoals verwacht heeft hij tot op heden niet gereageerd.
"RZBNK" uit Almere, je bent een klootzak. Stik in je adem.


signup

Word lid en beloon de maker en jezelf door de maker te belonen en jezelf waardoor je de maker beloont. En jezelf.