×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Het feedback systeem op Yoors zal voor bitterheid zorgen

Het feedback systeem op Yoors zal voor bitterheid zorgen


Het recent aangekondigde feedback systeem is goed bedoeld en makkelijk voor iedereen die geen zin heeft zijn mening in meer dan drie woorden te uiten, maar ik heb zojuist heel rap geleerd dat het anonieme aspect een probleem is.

Twee van mijn tekeningen zijn beschuldigd te zijn gestolen/gekopieerd nog geen minuut nadat ik ze online heb gezet. Dat steekt, net als het feit dat ik gedwongen deze beschuldigingen moet accepteren, omdat ik ze niet ongedaan kan maken en er geen gebruikersnaam wordt vermeld die ik kan benaderen om mezelf te verdedigen.

Zo nu en dan upload ik oud tekenwerk van mezelf op Yoors, iets dat ik heb gedaan sinds ik hier kwam. Mijn tekeningen trekt erg weinig kijkers op deze site, het uploaden doe het voornamelijk voor mezelf, maar dat het beetje reactie dat ik krijg begint te bestaan uit dit soort streken vind ik wel erg.

Ik weet niet wie de ongelovige is, maar ik zal u laten weten dat de "oorspronkelijke titels" die ik bij mijn tekeningen vermeld op te zoeken zijn in Google, die u hoogstwaarschijnlijk naar de originele upload zal brengen, in dit geval van VampireMeerkat op Deviantart.com.
Een bekende naam, lijkt me.

Ik vind anonimiteit geen goed idee op Yoors. Je kritiek onderbouwen is ook iets dat we mensen best wel mogen aanmoedigen, maar als we echt een blog met 1 woord willen beschrijven, dan met gebruikersnaam erbij. De meesten van ons zijn volwassen mensen; ik verwacht dat we het lef toch wel hebben om openlijk iets slechts over een slecht stuk te schrijven.
Niemand heeft trek in oorlog met elkaar, maar op deze manier wordt iedereen alleen maar bitter en valt er niet eens wat uit te vechten. Waar kan je je recht halen op deze manier?

Tot zo verre mijn mening over het huidige feedback systeem.


signup

Word lid en beloon de maker en jezelf door de maker te belonen en jezelf waardoor je de maker beloont. En jezelf.
jolandemooij
Nee dit kan nooit de bedoeling zijn van het feedback systeem. Heb al eens eerder een discussie gezien over een foto,  waarvan men dacht dat hij niet van de maakster was. Mensen trekken veel te snel verkeerde conclusies. 
25-09-2018 01:43
25-09-2018 01:43
VampireMeerkat
Misschien dat "geen inhoud" een betere omschrijving zou zijn, maar dat is alsnog een beoordeling die details/uitleg nodig heeft. Ik kan je blog niet lezen, het brengt me telkens terug naar de beginpagina van Yoors.
24-05-2018 19:44
24-05-2018 19:44
VampireMeerkat
Misschien dat "geen inhoud" een betere omschrijving zou zijn, maar dat is alsnog een beoordeling die details/uitleg nodig heeft. Ik kan je blog niet lezen, het brengt me telkens terug naar de beginpagina van Yoors.
24-05-2018 19:43
24-05-2018 19:43
peterdenharder
Ik ben het voor het grootste deel wel met je eens: de anonimiteit zou er van mij af mogen, zodat je in gesprek kunt met de feedbackgever.
24-05-2018 07:07
24-05-2018 07:07
HeArt&SoulConnection
Ik ben het helemaal met je eens !   het spontane en de open contacten zijn weg . Men kan anoniem van alles spuien (al of niet terecht) . Ik doe er niet aan mee mijn commentaren geef ik vanuit mijn hart . in EEN woord alles zeggen, is killing voor een 'open communicatie'..voor begrip, delen , getriggerd worden door iemands werk en IN geprek komen.  dit 'gesprek' verwordt tot EN woord...dat kan de lading net dekken en de menselijkheid is weg ...niet wenselijk wat mij betreft. Als er dan ook nog mensen van deze anonimiteit misbruik maken van dat ene woord..je niet eerlijk en een open  postieve feedback kunnen /willen geven...   als je dat de ander niet waard vindt.... ben je het niet waard een 'oordeel' te vellen ZO je dat al ooit mag doen.  Ik ken je ook van DA... (al doe ik er niets meer mee ) . wellicht afgunst ? 
05-05-2018 19:25
05-05-2018 19:25
caro.sael Davinchy
Henk jan en het beheer kunnen wel zien wie het gedaan heeft. Meld het even. Hopelijk wordt het rechtgezet
02-05-2018 21:25
02-05-2018 21:25
Mieke Van Liefde
Je zal vermoedelijk intussen gezien hebben dat de verantwoordelijken van Yoors hier een blog rond gemaakt hebben.  Iemand beschuldigen van plagiaat zonder zeker te zijn is strafbaar en dat is maar goed ook. Persoonlijk heb ik nog niemand negatieve feedback gegeven. Mocht ik dat doen dan zou het zijn omwille van een blog dat echt een verkeerde aandacht trekt, zoals een kliktitel die nergens op slaat of een blog waar enkel  rrrrrrrrrrr, zzzzzzzzzzzzzzz, ikkkkkkkkkkof zo geschreven staat, wat in het verleden wel eens gebeurde. Een blog waar je tijd in stak verwijderen omdat er één of twee negatieve reacties bij staan zou ik echt niet doen. Dat kunnen steeds pestkoppen zijn die jou willen treffen. Mochten er alleen maar negatieve dingen op komen, dat is een ander paar mouwen, dan kan je nog altijd navraag doen bij je volgers wat zij negatief vinden en of die opmerking rechtvaardig was. Ik ben ook een perfectionist en zou negatieve feedback erg vinden, maar er wel van willen leren om beter werk te leveren.  Hopelijk krijg je vanaf nu heel veel positieve feedback. Weet dat de daders bekend staan bij Henkjan en terecht gewezen kunnen worden. 
02-05-2018 19:33
02-05-2018 19:33
MereltjevanBrabant
Van mij hoeft het niet anoniem, ik reageer altijd onder het artikel met commentaar en sterren. Een heel waardevol of mooi artikel krijgt van mij nu ook een pijltje omhoog nog erbij.  Jammer dat jij negatieve reactie kreeg, zonder dat je je kunt verweren. Tip: Wanneer je iets plaatst wat je ook al op een andere site hebt staan, vermeld dat dan even erbij met de link, dan is het meteen voor iedereen duidelijk dat het wel je eigen werk is. 
02-05-2018 14:25
02-05-2018 14:25
wakeupkitty
Niet echt stimulerend voor de creatievelingen en kunstenaars onder ons. Je gaat met je werk dan toch liever elders staan ipv het niveau en de veelzijdigheid van Yoors op te krikken.
02-05-2018 12:55
02-05-2018 12:55
Katrien
Ik vind jouw tekeningen super en vind het erg dat je dit soort dingen ervaart met het nieuwe feedbacksysteem.
02-05-2018 10:38
02-05-2018 10:38
Louter
Mee eens! Ik het hetzelfde gehad. Ik heb een hele blog geschreven over een bepaalde soort reep.  Dit gebruik ik zelf.  Het gaat om een healthy lifestyle. Ik snap dat sommige mensen daar allergisch voor zijn en er niets aan hebben. Echter heb ik er, zo als altijd, veel tijd en moeite in gestoken.  Ik kreeg de feedback: "waardeloos".   Dat stak ook ontzettend! Niet tof! Ik heb de blog verwijderd. 
02-05-2018 08:23
02-05-2018 08:23
Soberana
Ik sluit me aan bij de reactie van Hans. De positieve feedback met de vermelding Informatief is dus van mij!
02-05-2018 08:02
02-05-2018 08:02
Hans van Gemert
Ik begrijp je gevoel, zeker als je van plagiaat wordt beschuldigd is het goed als de klager iets kan bewijzen en je vervolgens kunt aantonen waarom dat niet klopt.
02-05-2018 00:25
02-05-2018 00:25