×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Van Hommel naar Wesp deel 2

Van Hommel naar Wesp deel 2


Hier gaat het verder.....

Even als aanvulling, het plan van mij was om samen met mijn zusje de operatie te ondergaan. Mijn zusje werd wel goed gekeurd zeg maar en is inmiddels 105 kilo lichter. Zij voelt zich fit en gelukkig, is een ander mens letterlijk en figuurlijk, hier kom ik zeker op terug!


Zoals ik eerder schreef zat ik in een stabilisatiegroep maar ook een eetbuiengroep voordat de BMI 40+ groep in september starten. In de eetbuiengroep zat er een vrouw die al een maagverkleining had gehad. Wat deed ze dan daar vraag je je af. Nou het ging totaal niet goed met haar. Er was iets ingrijpends gebeurd in haar leven en ze greep gelijk weer naar eten. Dit ging natuurlijk totaal niet goed met het gevolg dat ze meerdere malen aan het spugen is en vaak dumping krijgt. Nu zag ik in dat je alles in je hersenpan echt op een rij moet hebben wil je de operatie ondergaan anders word je dood ongelukkig. Tuurlijk kan ik zo naar België voor een operatie zonder traject maar dit is echt niet slim! Vandaar de lange weg met toestemming van Hommel ;-) Zo lang ik in het voortraject zat dacht ik, het is nog niet serieus, ik kan best nog wel is uit de ban springen en heb dit zeker gedaan. Het eerste wat ik aan moest pakken was mijn frisdrankverslaving. Echt liters ice tea sparkle gingen door het hommelstrotje. Een suikerfabriek was ik van binnen. Maar ik heb het geflikt, eerst nog met het idee 1 glaasje per dag maar dat werkt niet voor mij. Dus cold-turkey afkicken. Nou ik heb het geweten, koppijn, trillen en zweten als een junk maar inmiddels al twee maanden clean van ice tea sparkle. Ik las trouwens van de week een artikel op nu.nl dat het sinds kort zo slecht gaat met de frisdrank business.....nu ik weet hoe het komt hahaha! Mijn nieuwe lijfdrank is nu slimpie aanmaaklimonade met mega veel ijsklonten. Ohhhh echt ik vind niks lekkerder om ijsklonten te eten op het moment. Jullie kennen vast Wim Hoff wel the iceman......nou ik ben the icewoman ;-) Al mijn inkomsten van deze blog gaan naar een Amerikaanse koelkast met ijsblokjes maker!!!!! Nu nog in beweging komen was stap twee. Dit gaan we nog even negeren.


Nu over de start van de BMI 40 + groep. We zijn gestart met 10 mensen, 8 vrouwen en 2 mannen allemaal uiteraard met een eetstoornis. Het eerste wat in mij op kwam was oh shit zal ik de zwaarste zijn van de groep? Ja inderdaad het scheelt allemaal niet veel maar ik ben de zwaarste inderdaad. Ik ben ook de langste dus....lekker puh! Dit gevoel ging gelukkig al heel snel weg. Om 9.00 uur starten ik met Hart Coherentie. Het boek wat ik aan moest schaffen had de prachtige titel "Slanker met je Hartritme" Was het maar zo een feest dacht ik gelijk. De zin die erop volgden is "In negen weken afvallen met je hart als dirigent". Degene die voor de klas stond zeg maar was een onwijze enthousiaste man die overliep van begrip voor de dikke mens. Niks was fout wat je deed het was fijn dat je er al was. Na wat uitleg over hoofdstuk één moesten we ons hartritme gaan tekenen dmv een golvende beweging van je ademhaling, ff kijken of ik van chaos naar zennnnnnn kon gaan. Het principe had ik snel door maar nu nog toepassen thuis. Het huiswerk was drie keer drie minuten je hartritme te tekenen op papier zodat je een soort uitdraai van een hartfilmpje had. Piece of Cake dacht ik.....nou nee hoor daar kwam mister discipline om de hoek kijken. Wat uiteraard ook te maken had met je eetstoornis. Geen één keer gedaan dus, nee geen tijd voor of ja straks hoiiiiiii.


Eerst nog 15 minuten pauze en daarna kwam het sportgedeelte. De gedachten sloegen alweer op hol in mijn bovenkamer......ohhhhh ik heb geen conditie, wat verwachten ze van mij, wtf is tacoyo, het klinkt heel erg karate kid slash kraanvogel vouwen. Daar gingen we dan...en of onze nieuwe groep nog niet genoeg was, was er de ouwe groep die een half jaar eerder gestart was en die sporten mee. Nog meer mindfucken....die zijn al veel fitter, die gaan mij bekijken gatver! Ok starten dan maar! Jaha daar was hij weer de leerkracht van de hartcoherentie. Ieder geval al bekender als al die nieuwe. Na een korte uitleg dat we rustig aan gingen beginnen met inspannen en ontspannen ging de muziek aan. We moesten allemaal een blauw matje pakken en twee gewichten. Het ging allemaal nog best soepel, stiekem een beetje om je heen kijken of je een beetje het zelfde doet als de anderen en check check dat klopten! Steeds hoorde ik de aardige woorden van de leraar galmen, doe het op je eigen niveau, niks is fout, maar doe niet niks probeer wat! Heerlijk! De sport-angst was even helemaal weg! Door de afwisseling, rekken en strekken was er weinig kans op spierpijn, nog een meevaller. We leerden trouwens ook je hartritme te checken via je pols om te kijken of hij al aardig op hol was geslagen en hierdoor volgend rustig wandelen om je hartritme weer chil te krijgen zeg maar. Hier creëer je natuurlijk een stuk vertrouwen in je lichaam. Overal wordt over nagedacht hoe top is dat! Bezweet maar voldaan ging ik naar het favoriete deel van de dag de lunch. :-)


In de kantine zeg maar werd er uitgelegd door de sociotherapeut dat we mindfull gingen eten. Dit houdt in, een bord, met vork en mes eten. Zo dat was een tijd geleden geen lunch uit het vuistje. Braaf gingen we het allemaal doen. Terwijl ik van mijn bammetjes geniet maak ik voorzichtig kennis met de meeste van de groep. Gelukkig twee bekende gezichten uit mijn stabilisatiegroep dat scheelt.


Na de lunch gingen we naar sociotherapie. De lerares zeg maar hiervan kende ik al van de eetbuiengroep. Streng maar rechtvaardig, dat is de passende tekst voor haar wctegel. Gelijk een rondje bloeddruk meten, taille meten, bloedafname formulier kregen we uitgedeeld. Het is belangrijk om te kijken naar je bloed of de cijfers positief zijn veranderd aan het eind van de rit. Dit geldt natuurlijk ook voor de statistieken van het bmi 40+ programma. Ohhhh en nu kwam het ergste het wegen en je gewicht opnoemen in de groep. Voor iedereen was dit slikken. Maar ja we zitten er niet voor onze zweetvoeten.....ik hoorde in de verte al zingen....laat het los , laat het gaan, dus dat deed ik maar. Nu een rondje voorstellen met je doel wat je voor ogen hebt en een stukje over jou probleem. Iedereen heeft wat, vreselijk om te horen, verwaarlozing, misbruik, depressie pffffff heavy. De boze gevoelens borrelen op, iedereen zit hier door een ander! Ik moet ervan huilen, de eerste tissue wordt mij aangereikt. De eerste die huilt in de groep, waarvoor???? Ik wil graag winnen maar niet met een potje janken.


Kleine pauze en nu de diëtist, daar komen de regels van wel en niet eten. Zo geen zin in! Maar er verschijnt een nuchtere vrouw die verteld dat je alles mag. UHHH??? We gaan leren beperken en de juiste keuzes maken anders gaan we het niet volhouden. Dat klinkt beter dan zo een schooljuf met een belerend vingertje. We moeten een eetdagboek bijhouden met de tijd, wat we eten, met wie, beweging en je gevoel erbij. Weer discipline joehoe! Dit dagboek moeten we volgende week inleveren en dan ging de diëtist tips en opmerkingen erbij schrijven. Dag 1 is voorbij, poehhhhh gesloopt maar opgelucht van de meevallers ging ik naar huis. Ja wel op de fiets ;-)


Blog 3 on the way


 BLOX
Wat schrijf je leuk zeg! Daarnaast: geloof in jezelf en je komt een heel eind
23-01-2016 19:31
23-01-2016 19:31 • 1 reactie • Reageer
Van Hommel naar Wesp
Wat een aardig compliment!
23-01-2016 21:38
23-01-2016 21:38 • Reageer
Rainsays
heel mooi dat je dit zo schrijft ik vind het dapper en moedig dat je de strijd zo aangaat. maar dit gaat je lukken heel veel succes
02-01-2016 23:04
02-01-2016 23:04 • 1 reactie • Reageer
Van Hommel naar Wesp
dank je voor je positieve bericht! :-)
02-01-2016 23:45
02-01-2016 23:45 • Reageer
ka4fr
Leuk om te lezen. Ik gebruik zelf ook hartcoherentie en samen met mijn cliënten. Succes met je verdere tocht. Het komt goed!
22-12-2015 13:05
22-12-2015 13:05 • 1 reactie • Reageer
Van Hommel naar Wesp
dank je!
22-12-2015 13:51
22-12-2015 13:51 • Reageer
Marieke Bakt
Wat knap van je......ga zo door he !;)
19-12-2015 19:16
19-12-2015 19:16 • 1 reactie • Reageer
Van Hommel naar Wesp
:-)
19-12-2015 20:43
19-12-2015 20:43 • Reageer
Soberana
Wat ben jij moedig! Ik ga gauw naar het volgende deel!
18-12-2015 02:37
18-12-2015 02:37 • 1 reactie • Reageer
Van Hommel naar Wesp
wat een lieve woorden, dank je!
18-12-2015 07:29
18-12-2015 07:29 • Reageer
Cathalijne Visser
Zoooo herkenbaar!!! Die eerste dag.... mooi verwoord!
17-12-2015 11:49
17-12-2015 11:49 • 1 reactie • Reageer
Van Hommel naar Wesp
Leuk dat je mij volgt x
17-12-2015 12:54
17-12-2015 12:54 • Reageer
voedingscoachjenny
Wat je beschrijft klopt allemaal. Ik krijg vaak cliënten die zich erg schamen over hun lichaam en om daar dan in hun binnenste te kunnen kijken is heel erg privé, maar wel nodig om te zien waar de eetstoornis vandaan komt. Nou sport ze! Ik ga je volgende blog bekijken, zag het al klaar staan.
17-12-2015 08:47
17-12-2015 08:47 • Reageer