×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Kattenleven: van erfbengel naar prins van de stadsjungle

Kattenleven: van erfbengel naar prins van de stadsjungle


Hallo, mijn naam is Mukkes. Ik ben soms een stoere, maar vooral een rode knuffelkater. Ik wil jullie graag een kijkje in mijn leven geven en heb mijn persoonlijk medewerker gevraagd om het op te schrijven.  Nu neem ik jullie mee in het begin. Hoe ik van erfbengeltje in Brabant verhuisde naar de stadsjungle in Leeuwarden. 

Mama is weg...

Ik ben geboren op een boerderij in Brabant, best leuk daar. Alleen had ons mams ons ergens verstopt en kwam ze niet meer terug. Dat was best eng joh! Gelukkig had ik m'n broertjes en zus om me heen, anders was ik vast heel bang geweest. 

Dusss... geen mama in de buurt en we hadden wel honger dus zijn we uiteindelijk toch op onderzoek uitgegaan. 

Toen we heel stiekem het zonnetje opzochten, dat kun je zien op de foto, werden we gezien door een aardige mevrouw. Ze heeft echt om ons mams gezocht, maar helaas...  Ze heeft ons meegenomen en melk gegeven, later kregen we ook zachte brokjes. Zo hé! Wat. Was. Dat. Lekker! Ik heb me even niet als een stoer, cool ventje gedragen maar gewoon schrokken tot ik niet meer kon. 

Bij deze lieve mevrouw konden we niet allemaal blijven. Dat kwam denk ik ook omdat er nog een hele oude oma-poes rondliep en de rest, ook hele grote beesten heb ik gezien.  Ze beloofde wel dat ze leuke persoonlijke assistenten voor ons zou fixen. 

Mijn persoonlijk medewerker

Zo kwam het dus dat er uit Fryslân, waar ligt dat eigenlijk, een blonde mevrouw mij ophalen. Zij zou mijn persoonlijk medewerker worden. Ze was verliefd op me geworden nadat ze op Facebook een filmpje had gezien met mij als rooie rakker en deugniet. 

De lange reis zal ik echt nooooooooiiiiit weer vergeten. In een kooi, heul lang in een auto. Man o man, ik heb me toch om mijn moeder gekrijst! Ik voelde me verraden, dit kon nooit en te nimmer een goed personeelslid voor me zijn!

Mukkes

Zo kwam ik dus in Fryslân terecht, heel onwennig beweeg ik me door de onbekende kamer. Ik ben een stoer katertje dus mijn nieuwsgierigheid wint.  Ik plof in de kussens op de bank en  het eerste functioneringsgesprek met deze medewerker gaat beginnen. Te beginnen met mijn naam want het is wel handig om te weten wanneer het eten wordt geserveerd. Niet lang daarna kom ik erachter dat die naam óók wordt gebruikt om mij de gordijnen in... eeeh... ik bedoel uit te jagen. 

Mukkes! Wie verzint dat? Mukkes wordt in Fryslân gebruikt om iemand aan te duiden van wie je zo snel niet op de naam kunt komen, 'Je weet wel... hij... Mukkes, toe joh, je weet wel wie ik bedoel'. Een andere interpretatie van Mukkes is dat het de naam van de plaatselijke dorpsgek is en er is in Leeuwarden een café Mukkes. Welke waar is weet ik niet, maar ach ik ben ook wel een beetje gek. 

Daarna is het tijd om te gaan slapen, ik ben zo moe van al die indrukken! Mijn nieuwe leventje gaat beginnen...

Vinden jullie dit leuk om te lezen en zijn jullie benieuwd naar de belevenissen en overpeinzingen van een rode kater? Laat dan even een reactie achter onder deze post. Misschien wil Pykje dan wel meer afleveringen schrijven. 

Mauw!

Nodig vriend uit
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties