×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Alle glitter nog en toe.

Alle glitter nog en toe.


Het is al bijna Kerstmis, ik heb vakantie en Pap haalt met Mam een kerstboom om vanmiddag samen op te gaan zetten. Dat vind ik altijd leuk want dat doen we dan echt met zijn drietjes. Mam zet kerstmuziek op en zorgt voor warme chocomel en koekjes die ze zelf de dag van te voren bakt. Pap zet dan de boom in een grote bak en samen hangen we eerste de lampjes erin, dan alle slingers en daarna de kerstballen en decoraties. Een jaar had mam allemaal strikken gemaakt om erbij te hangen dat vond ik erg mooi!

Voor dit jaar staan de kerstballen klaar en wat diertjes allemaal wit, uiltjes en hertjes en vosje en ijsberen, het wordt dit jaar ook vast een bijzondere boom.

Maar ik ben niet meegegaan de boom halen ik lig lekker op bed in mijn oude schuur met de kachel aan en de lamp aan, buiten is het niet echt donker maar wel heel grijs en nat echt een dag om in bed te liggen niets doen. Maar ik doe nooit niets, ik lees vandaag in een boek dat ik moet lezen voor school. Als we het hebben gelezen moeten we er na de vakantie een creatief verslag van maken en presenteren aan de klas. Praten voor de klas dat vind ik vreselijk was ik in het echte leven maar net zo dapper als in mijn dagdromen, maar maakt niet uit Mam zegt altijd Vincent gewoon je best doen kerel!

Het lijkt me heel gezellig kerst met al die diertjes. Plots hoor ik gerommel boven op mijn dak, ja hoor ik hoor duidelijk iemand lopen. Ik ga rechtop zitten en kijk naar de deur die heel langzaam open gaat en vol verbazing kijk ik naar de Kerstman met zijn dikke buik en zijn sneeuwwitte baard en zijn rode wangen hij lacht naar me en knikt en vraagt Vincent wil je mee naar de Noordpool?

Ja natuurlijk ik weet niet hoe snel ik mijn bed uit moet komen en de Kerstman heeft een buideltje kleren voor me die ik moet aantrekken anders krijg ik het koud in de slee zegt hij. Die trek ik natuurlijk aan wie heeft het nu graag koud en je luistert natuurlijk naar de kerstman.

Als ik aangekleed ben loop ik samen met de Kerstman naar buiten, niet te geloven daar staat gewoon de slee met de rendieren, o jeetje hoe heten ze ook alweer allemaal. Maar ik heb geluk ze dragen allemaal een naamplaatje aan hun tuig dus kan ik ze allemaal begroeten. We stappen in de slee en stijgen op wat mooi om ons huis zo langzaam klein te zien worden en onze hele stad te zien. De Kerstman is me voor hij zegt geen zorgen je bent op tijd weer thuis. Hij wijst naar een zandloper voor op zijn slee en nog een om zijn nek, moedertje tijd en ik zijn goede vrienden!

We vliegen een heel eind over land en ook soms over zee, en de regen veranderd in sneeuw naarmate we steeds verder vliegen ook het landschap wordt steeds witter. Het is prachtig haast magisch om te zien. Dan zie ik in de verte rode en witte lichtjes knipper en de Kerstman zegt we zijn thuis. Zonder problemen zetten de rendieren en de Kerstman de slee op de grond en daar staan al elfjes te wachten die de rendieren naar hun stal brengen en verzorgen. De slee verdwijnt in een wolk van witte glitter en is dan ook weg! Kom zegt de Kerstman snel naar binnen!

Binnen aangekomen is het een drukte van jawelste, elfjes van allerlei maten en leeftijden lopen druk rond en iedereen groet ons kort maar blijft bezig met zijn werk, er word snoep ingepakt en poppen gemaakt en wat verder op worden truien en sokken ingepakt, je kunt het zo gek niet bedenken en het staat er. Zelfs een TV.

Een van de Elfjes komt naar me toe en zegt ik ben Barend als je iets nodig hebt zolang je hier bent kom je maar naar mij toe ik zit altijd ergens hier in de buurt van de bakoven, want een van mijn taken is het om de koekjes te bakken voor bij onze chocomel. De Kerstman roept me van een eindje verderop en we gaan samen naar een mooie keuken alles is er wit met rood precies zoals ik verwacht had bij de Kerstman en ik ontmoet ook de Kerstvrouw, dat had ik niet verwacht toen ik vanochtend opstond, ze is lief en hartelijk en verzorgt ons met chocomel en koekjes. We eten en drinken die lekker op en dan vraagt de Kerstman of ik mee naar buiten wil, daar ontmoet ik een paar ijsberen. Ze kunnen praten en zorgen voor de beveiliging van de Noordpool ze zijn gigantisch groot.

De Kerstman praat kort met ze en ik hoor hen zeggen alles onder controle chef! Ik ontmoet ook de Sneeuwhazen en de Poolvossen en een wit rendier. De kerstman leg uit dat die al heel oud is en eigenlijk geen werk meer doet maar wel graag nog overal rondloopt en erbij is in de mooiste tijd van het jaar. Buiten is het koud en we gaan weer naar binnen waar een groepje elfje mutsen en sjaals is aan het breien, ze leren me hoe ik moet breien en ik brei ook een klein stukje van de sjaal, maar ik let niet goed op er is zoveel te zien en alles is zo apart!

Maar jammer genoeg komt de Kerstman naar me toe en zegt dat het tijd is om weer te gaan, we kleden ons weer om in onze dikke kleding voor in de slee en nemen afscheid van iedereen. Buiten staan de rendieren en de slee weer klaar en we stijgen weer op tussen de rode en witte lichtjes en vliegen terug langzaam wordt het landschap onder ons weer minder wit en begint meer op de door mensen bewoonde wereld te lijken. Wat was dat een super ervaring deze ontmoeting met de Kerstman en zijn vouw en alle helpers en om de Noordpool te zien, geweldig.

Er komt een zwerm ganzen op ons afgevlogen en de Kerstman maakt een scherpe bocht om ze te ontwijken, de slee hangt heel scheef! Dan voel en hoor ik een klap en beland naast mijn bed, zie ik buiten nu witte glitter of beeld ik me dat maar in.

O, ik hoor Paps auto ze zijn er met de boom, mooi aan de slag. En ik heb nog wel wat zin in chocomel en koekje kijken of ze net zo lekker zijn als op de Noordpool.

Vast wel, hey Fijne Feestdagen allemaal en zwaai even op de Kerstman als hij langskomt met zijn slee!

Meer avonturen van Vincent en de Oude schuur vind je bij de volgende linkjes:

De oude schuur Deel 1.

De oude schuur Deel 2.

De oude schuur Deel 3.

De oude schuur Deel 4.

De oude schuur Deel 5.

De oude schuur Deel 6.

De oude schuur Deel 7.

Bevallen jullie Vincent's verhalen, dan zou delen heel erg lief zijn! 

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word lidjolandemooij
Ook na de kerst een mooi verhaal.
06-01-2018 21:30
06-01-2018 21:30 • Reageer
johan_jongedijk
Ook weer mooi hoor
22-12-2017 09:52
22-12-2017 09:52 • Reageer
Hans van Gemert
Wat een mooi avontuur!
22-12-2017 09:47
22-12-2017 09:47 • Reageer