×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Altijd moe.

Altijd moe.


Ik ben chronisch pijn patiënt, ik heb Dystrofie, artrose, osteopenie (afwijkende botstructuur) en Fibromyalgie. Vooral de pijn in mijn voet en onderbeen (de dystrofie) hakt er flink in.

Maar ik ga door en probeer zoveel mogelijk dingen zo gewoon mogelijk te blijven doen. Ik leer op het moment weer symmetrisch lopen (niet mank te lopen naar de pijn) bij de Fysio en de ergo werkt met me aan mijn energie huishouden.

Daar ligt voor mij een groot probleem, want doorslapen is er niet meer bij. Gebroken nachten door pijn en ongemak. Is mijn been te warm wordt ik wakker en als het te koud wordt ook. In bed staat al een dekenboog zodat het dekbed niet op mijn voet en been rust, maar glijd de hele handel er vanaf ben ik weer wakker. Kreukels in mijn onderlaken voel ik als pijn en ik ben wakker. Nu ben ik ook nog geen rustige slaper dus ik draai nogal wat rond dus gevolg vaak 2 keer per nacht moet ik mijn dekbed goed leggen en alles recht trekken!

Wasknijpers en klemmen helpen niet om de boel op de plek te houden, het gaat gevaarlijk kraken! 

Soms kan ik een pilletje nemen maar daar wordt ik erg suf van en durf ik in de ochtend geen auto te rijden omdat ik dan geen goede concentratie heb! Geen structurele oplossing dus.

Misschien niet raar maar ik ga moe naar bed en ik sta moe op, daarvoor heb ik advies gekregen en dat komt erop neer dat ik overdag meer moet rusten. Liefs even slapen.

Dat valt me zwaar het lijkt alsof mijn lijf dan zegt he jij het is "overdag" niet slapen jij. En eigenlijk alleen met geleide meditaties kan ik goed in ontspanning maar soms zelfs dan lukt mijn catnap niet.

Ik plan zorgvuldig mijn activiteiten en wissel die al met rust momenten. Het beste zijn de activiteiten waar ik energie van krijg zoals Reiki.

Nu is het op het moment zo dat rond 20:00 uur ik het niet meer uit hou op de bank of buiten of ergens op bezoek. Ik moet gewoon douchen en mijn bed in, alles van mijn voet en been af. Sokken, schoenen en broeken zou ik het liefs verbannen. Onder de dekenboog minimale prikkeling en rust dat heb ik dan nodig.

Mijn man heeft daar veel moeite mee want mijn dag stopt om 20:30 dan lig ik op bed, rommel nog wat op mijn ipad en kijk tv maar 22:00 uur haal ik meestal niet dan slaap ik in tot ongeveer 01:00 uur en daarna begint de onrust en elk uur zowat zie ik de klok totdat om 5:45 uur de wekker gaat en ik gesloopt opsta om aan een nieuwe dag te beginnen.

Vaak komt hij bij me liggen en hoor ik hem mopperen "is het 20:30 en lig ik al op bed" van mij hoeft hij niet. Hij mag doen wat hij wil! Maar ik ben leeg en moe en de pijn wordt te veel!

Zijn intenties zijn goed maar ook zijn eeuwige tips van ga sporten, ga fietsen, ga rennen (kon ik dat nog maar) zijn kwetsend en ik erger me er behoorlijk aan. Ik reageer er maar niet meer op.

Hij begrijpt niet wat ik voel en wat ik nodig heb, gelukkig maar want dit wens ik geen mens toe! Het is ook zo dat ik voor mijn ongeluk dat dit alles veroorzaakt heeft (dystrofie) geen idee had wat het is en hoe het voelt, de brand, de pijn, de zwelling en het vocht en de zenuwprikkels en het gevoel dat en honderd mieren door je voet marcheren, de krampen en de onmacht en frustratie die het met zich meebrengt.

Hij houd er over het algemeen echt heel goed rekening mee en past zich aan aan mijn grenzen en helpt waar hij kan. Maar de avonden vind hij moeilijk ik zou het graag willen veranderen maar ik weet niet hoe!

Genoeg geklaag het is weer tijd voor chronisch optimisme en dus ga ik me lekker een boterham maken en genieten van de dag!

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
HeArt&SoulConnection
Een dikke liefdevolle knuffel van mij dappere en moedige vrouw.  Je vraagt hier niet om maar mag en moet er wel mee (leren) dealen. Dat gaat de ene dag beter dan de andere. Geen betere verzachting dan liefde en begrip. Jij moet immers ook maar 'vriendjes' zien te worden met alle (ongevraagde) ongemakken en last ! Knuff
01-05-2018 13:42
01-05-2018 13:42 • Reageer
Encaustichris
Ik wens je veel chronisch optimisme en veel Reiki toe!
28-04-2018 17:42
28-04-2018 17:42 • Reageer
Catrine-DeMew
Chronisch optimisme lijkt mij erg vermoeiend..ik hoop dat de therapie wat verbeterd
27-04-2018 10:10
27-04-2018 10:10 • Reageer
Schorelaar
Wat zwaar om chronisch ziek en moe te zijn . Zit je in een patiënten vereniging of zoiets , hoe gaan anderen er mee om? Kon je je slaaptijd maar verleggen, van 20.00 uur tot 01.00 uur zijn betere uren om wakker te zijn dan van 01.00 tot 05.45 uur. sterkte.
27-04-2018 09:33
27-04-2018 09:33 • Reageer
Soberana
Een van mijn nichten heeft ook chronische vermoeidheid. Andere oorzaak dan bij jou, maar het effect komt overeen. 's Morgens gaat het goed met haar, maar na de lunch moet ze echt weer naar bed, tot een uur of 5 en 's avonds ligt ze er ook weer tegen 'kinderbedtijd' in. Haar man houdt zichzelf dan bezig met internetten, tv kijken, lezen, telefoontjes met familie etc. en heeft daar geen problemen mee. Ik wens je veel chronisch optimisme toe❤️
27-04-2018 07:20
27-04-2018 07:20 • Reageer
Els Vergaerde
Ik wens je heel veel chronisch optimisme toe :) :) :) ! Dank je wel voor je openhartigheid!
27-04-2018 06:36
27-04-2018 06:36 • Reageer
Karin van der Straaten
Herken t helemaal ja en toch helpt dat bewegen... al schommel je maar een beetje en muizeloopjes die mieren zijn ook gekmakend ja pf..sterkte
26-04-2018 12:05
26-04-2018 12:05 • Reageer
Karin van der Straaten
Herken t helemaal ja en toch helpt dat bewegen...al schommel je maar een beetje en muizeloopjes die mieren zijn ook gekmakend ja pf..sterkte
26-04-2018 11:02
26-04-2018 11:02 • Reageer
Hans van Gemert
Ik kan me wel voorstellen dat dit knap vermoeiend en in zekere zin verwarrend kan zijn. Goed dat de Reiki je kan helpen om de scherpere kantjes er wat af te halen
26-04-2018 10:03
26-04-2018 10:03 • Reageer
1960-1980
Wat moeilijk voor jou en ook (iets minder) voor je man. Ik bewonder je doorzettingsvermogen en positiviteit. Ik hoop dat er ooit een oplossing voor je komt, waardoor je minder pijn hebt of tenminste ‘s nachts door kunt slapen. Fijn dat Reiki je enigszins helpt. Heel veel sterkte!
26-04-2018 09:48
26-04-2018 09:48 • Reageer
DiaantjesLife
Wat heb je dit goed verwoord en zo is het ook! Chronische pijn hebben is verschrikkelijk en helaas hebben buitenstaanders daar moeite mee. Voor je man is het zeker ook niet makkelijk en ik snap dat hij het niet fijn vindt.......... maar het is helaas niet anders. Ik bewonder je kracht en  hoe je toch positief in het leven staat en wat geweldig om te lezen dat je kracht uit de Reiki haalt. Ik mag je kracht via de andere weg ervaren en dat is toch geweldig! Hele dikke knuffel van mij en geniet van je dag en je ontbijtje xxx
26-04-2018 09:04
26-04-2018 09:04 • Reageer
jolandemooij
Kan me heel goed voorstellen dat je altijd moe bent. 
26-04-2018 08:43
26-04-2018 08:43 • Reageer