Controle bij de revalidatie arts.

Controle bij de revalidatie arts.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Eigenlijk zijn we heel tevreden begint de arts, ja ik eigenlijk ook! Ik loop inmiddels 18 minuten op de loopband, in een symmetrische stap en een regelmatig tempo en de scheefstand van de voet is gecorrigeerd en alleen nog zichtbaar bij extreme vermoeidheid. Mooi dus maar de pijn die ik in het gebied van mijn heup en si gewricht en ook in mijn flank voel zou ook vanuit de voet en vanwege de scheefstand komen en dat verbetert niet ondanks een hele serie oefeningen die ik elke dag moet doen.

De fysiotherapeute had dat ook al met haar besproken en ze vraagt of ze me even mag onderzoeken. ja natuurlijk ik wil graag geholpen worden!! Al snel benoemt ze het als spierdystonie en geeft aan dat het inderdaad het gevolg is van de Dystrofie en de scheefstand. Ja alles gaat mee doen zegt ze.

Ze had mijn revalidatie willen stopzetten en kijken hoe ik het alleen zou doen voor een tijdje. Maar gezien de situatie van mijn rug verlengt ze de revalidatie en worden meteen de planning ingelicht en de nodige formulieren ingevuld en doorgestuurd nog een belletje naar de fysio en we spreken af dat we half juli weer een controle plannen om te zien hoe het gaat!

Ik heb niet verder gevraagd naar de dystonie (ik dacht dat het een dure naam was voor vastzittende spieren) maar het blijkt toch iets meer te zijn.

Dystonie:

Dystonie is een neurologische bewegingsstoornis waarbij de spieren van de patiënt overmatig actief zijn. Dit leidt tot abnormale bewegingen en afwijkende standen van aangedane lichaamsdelen. De spierspanning is vaak te hoog en op andere momenten normaal. Vaak is er een verstoring van de samenwerking tussen spieren en spiergroepen. Het gevolg is dat de spieren ongewild samentrekken, waardoor delen van het lichaam in een verkrampte, abnormale stand komen te staan. (uit mijn studieboeken).

Dystrofie is ook neurologisch (dus lijkt niet zo gek dat het een het gevolg is van het andere) en de spierspanning in mijn pijngebied is erg hoog, het beweegt niet meer soepel en is hard bij aanraking waar je normaal soepele spieren voelde.

Weer een dingetje voor toe te voegen aan mijn lijstje! :(

Als ik de behandel mogelijkheden op zoek zakt de moed me in de schoenen. Weer de malle molen in? Maar ja kom maar op dat kan er ook nog wel bij ik laat me niet klein krijgen. Ik ga volgende week met goede moed naar de fysio en kijk samen wat nu te gaan doen en laat het maar over me heen komen!

Die horde neem ik wel als ik ervoor sta!!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Stap voor stap..... knap dat je de moed erin houdt!
| 19:18 |
Hou de moed er in!
| 19:11 |
Kan er inderdaad nog wel bij ja.............. nu snap ik ook je andere blog over de etiketjes beter, die had ik al eerder gelezen als deze. Toch wel goed dat je zelf tevreden bent, aangezien je goed op de loopband kunt nu. Hou moed lieverd, niet opgeven hoor! 😘😘😘
| 14:53 |
Elk nieuw etiketje is ergens een tegenvaller. Van de andere kant, het geeft je wel helderheid en er kan aan gewerkt worden. Maar zoals je al aangeeft, niet te veel hordes in een keer ...
| 18:55 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen