×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
De fluit en het afscheid.

De fluit en het afscheid.


Molou grijpt in zijn broekzak en haalt er een heel klein fluitje uit, het hangt aan een zwart koord en hij vraagt me diep te bukken zodat hij het om mijn nek kan hangen. Bella voelt zich blijkbaar heel op haar gemak want terwijl ik me bukt zucht ze even maar slaapt wel door.

Molou legt uit alle Gao’s hebben zo een fluitje, het mag alleen gebruikt worden in geval van nood om hulp in te roepen. Ik wil nu met je afspreken dat als je in het bos bent een keer kort fluiten betekend dat je op zoek bent naar een van ons en een lange fluit blijft nog altijd een teken van gevaar, dan helpen we elkaar zolang ze ons zelf daarbij niet in gevaar brengen is onze regel.

Ik leg Molou en de andere uit dat ik zeer vereerd ben met het fluitje en dat ik hen allemaal heb leren kennen, maar dat ik langzaam terug naar huis moet. Ik ben huisvrouw en moet de was gaan doen en boodschappen en poetsen en misschien hebben mijn kinderen me nog nodig voor iets.

Dan staan alle Gao’s verbaasd en vol verwondering te kijken, geroezemoes heb jij kinderen vraagt een van de vrouwelijke Gao’s terwijl ze er snel achter aan zegt “Ik heet trouwens Berry”.

Ja, ik heb kinderen een zoon en een dochter beide al wat ouder, de een wordt 20 en de andere 17 jaar volgend jaar. Ha zegt Berry vandaar dat je zo handig ben met Bella! Ik kleur een beetje rood door haar compliment maar het voelt ook heel natuurlijk om Bella in mijn armen te hebben al is ze erg klein.

Maar nu moet ik gaan zeg ik beslist het wordt anders te laat, ik geef Bella aan Berry en doe het fluitje onder mijn trui. Op Bas hoef ik niet te roepen want die is niet ver van mijn zijde geweest en ik neem afscheid van de Gao’s en zeg dat ik hoop hen ooit weer te ontmoeten.

Bella wrijft door haar oogjes en zegt Dag Denise tot gauw en Drex trekt aan mijn broekspijp om ook even gedag te zeggen, dat gedaan rent hij snel naar Bas springt hem nog eens om zijn nek en zegt ook hem gedag.

Dan verdwijnen de Gao’s stuk voor stuk langzaam in het struik gewas er is nog wat gekraak van takken en dan is er stilte en staan ik en Bas alleen in het bos alsof dit allemaal net niet is gebeurt.

Ik zie Bas ook nog zoeken en snuffelen maar ze lijken van de aardbodem te zijn verdwenen en ik roep op Bas en ga via een andere pad het bos uit en terug de weilanden in en inmiddels is het al een heel stuk lichter geworden en ik ga met Bas terug naar huis.

Thuis maak ik warme chocomel en zet Bas zijn voer en water klaar en begin mijn was te sorteren. Maar de Gao’s verlaten mijn gedachten niet, wat moet ik hier nu mee. Ik kan het niemand vertellen en durf er zelfs niet tegen Bas over te praten. Ja kom op iedereen die een hond heeft praat toch wel eens tegen het dier, ik in elk geval wel.

In mijn dagboek schrijven is ook geen optie stel je voor dat iemand het leest ze zullen denken dat ik gek ben aan het worden! Dus geen woord maar wel in mijn gedachten.

Als de was gedaan is ga ik de stad in en ga op zoek naar nieuwe mezenballen, het is winter en dan helpen we de vogels altijd een handje en dan bedenk ik hoe zouden de Gao’s dat doen.

Hebben ze huisjes of leven ze onder de grond, hebben ze ook wel genoeg warme kleding en zouden ze vuur kunnen maken, ach waar maak ik me toch druk over ze leven al vele jaren zo dus alles zal vast goed geregeld zijn.

Een van de kinderboetieks in onze stad heeft al uitverkoop en er staat een rek met truitjes buiten, ik kan het niet weerstaan en koop een lieve roze en stoere groene fleecetrui in een hele kleine maat die de Gao’s vast zal passen.

Weet je ik breng ze morgen naar het bos en laat ze achter waar ik Drex heb ontmoet en dan zullen ze de tas vast vinden. Misschien kan ik een briefje erbij doen, ach wacht kunnen ze wel lezen en schrijven ik heb geen idee?

Eigenlijk weet ik heel weinig van mijn nieuwe vrienden, en ben ik reuze nieuwsgierig maar ik moet het rustig aan doen. Ik wil mijn nieuwe vrienden niet in gevaar brengen of hen lastig vallen door veel te vaak naar hen op zoek te gaan.

Blij met mijn tasje met mijn 2 truitjes voor 6 euro fiets ik naar huis maar laat de truitjes in mijn fietstas zitten, hoe moet ik nu iemand uitleggen dat ik babytruitjes heb gekocht.

Ik ga maar weer aan de slag kook het eten en eet met mijn man en kids als die weer thuis zijn van school en werk. S ’avonds loop ik meestal gewoon een rondje om de blok omdat ik het in het weiland en in het bos dan veel te eng vind en dat doe ik nu dus ook maar, maar ik moet je zeggen er is een haast ontoombare drang om het bos in te gaan en te kijken of ik de Gao’s vind. Naarmate de dag voorbij gaat en het avond wordt lijkt mijn avontuur in het bos steeds onwerkelijker te worden en begin ik me af te vragen heb ik dat me nu allemaal verbeeld?

Onrustig ga ik naar bed mijn man merkt dit ook en ik lieg dat ik me niet goed voel en misschien iets onder de leden heb om uit te leggen waarom ik de slaap niet kan vatten en om 03:00 voor de derde keer uit bed stap om iets te gaan drinken.

Maar het fluitje in mijn spijkerbroek die nu over mijn stoel op onze slaapkamer hangt bevestigd Denise deze ontmoeting was geen verbeelding! Uiteindelijk val ik toch nog in slaap maar veel slaap krijg ik deze nacht niet!

De andere avonturen van de Gao’s op yoors zijn te vinden op:

Deel 1 Het geritsel in de struiken

Deel 2 De betovering 

Deel 3 De fluit en het afscheid 

Deel 4 De truitjes 

Deel 5 De roze taart

Deel 6 Blij dat ik klim

Veel leesplezier!


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!
jolandemooij
Spannend hoor zo'n ontmoeting.
10-02-2018 01:33
10-02-2018 01:33 • Reageer
johan_jongedijk
Leuk om te lezen
12-01-2018 13:26
12-01-2018 13:26 • Reageer
Hans van Gemert
Zo'n fluitje kan best wel eens handig zijn!
12-01-2018 11:16
12-01-2018 11:16 • 1 reactie • Reageer
Sonja
Ja he ik wil er ook een!
12-01-2018 15:53
12-01-2018 15:53 • Reageer