×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Een iontoforese gehad gisteren.

Een iontoforese gehad gisteren.


Iontoforese is een behandeling die wordt ingezet bij verschillende pijn syndromen, bij mij voor CRPS a.k.a dystrofie. nadat de laatste behandeling een verslechtering van mijn symptomen liet zien koos de arts op de pijnpoli ervoor deze nog eens te doen.

Door middel van zwakstroom wordt een geneesmiddel via een pleister onder de huid gebracht. Zo wordt er een depot van het geneesmiddel op de plaats van de pijn aangelegd.

Het voordeel van deze behandeling is dat het geen pijn doet, je voelt enkel een licht tintelen.

Bovendien krijg je geen injecties!En is het risico van beschadiging van zenuwen en bloedvaten of het krijgen van een infectie met deze methode te verwaarlozen. En ik moet eerlijk zeggen dat ik daar blij mee ben want na de laatste paar behandelingen die allemaal erg pijnlijk waren en niet het gewenste resultaat hadden en zelfs een verergering van de CRPS tot gevolg hadden hoeven ze me niet meer aan te komen met naalden.

Op de behandeling zelf hoef je je verder niet voor te bereiden tenzij je erg behaard bent, wat een geluk geen haargroei op mijn voet dus dat kon ik overslaan.

Op de pijn poli kon ik plaats nemen op een bedje hoefde alleen mijn sok en schoen uit te doen en gaan liggen. Vervolgens plaatste de verpleegkundige een pleister met de cortisonen en een elektrode op de voet in het gebied waar de meeste pijn zit en nog een tweede pleister zonder medicatie maar ook met een elektrode op mijn onderbeen net boven mijn enkel. daar werd voor 6 minuten zwakstroom op gezet en ik voelde niet meer dan een licht tintelen.

Binnen en half uur mochten we weer naar huis en zat het er al op. Nu afwachten wat het gaat doen, het kan tot 6 weken duren eer je resultaat merkt maar het kan ook meteen werken. 

Het is nu moeilijk aan te geven of ik al iets van pijnvermindering voel, ik ben net uit bed dan is mijn voet stijf en koud dus dikke sokken aan en de verwarming aan en voorzichtig beginnen met lopen.

Dus nu afwachten hoe het zich verder ontwikkeld!

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Brightness Solutions
Ik ben benieuwd of je er profijt van hebt. Ik schrijf ook over CRPS voor de patiëntenvereniging. Lees via deze link het verhaal van Hilde. https://yoo.rs/59bc81f7f48aab4867c77c305aae9dda/blog/blijf-niet-bij-de-pakken-neerzitten-neem-zelf-initiatief-1521206757.html?Ysid=97149
16-03-2018 15:50
16-03-2018 15:50 • 1 reactie • Reageer
Sonja
Nee jammer genoeg geen verbetering
16-03-2018 18:17
16-03-2018 18:17 • 1 reactie • Reageer