Even verloren...

Even verloren...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Een zwaar weekend na zo een relaxed week, (we zijn een paar dagen in zeeland geweest) lijkt extra hard aan te komen. Zaterdag was de zesde sterfdag van mijn schoonmoeder en de bijzetting van de urn van mijn vader in de urnentuin.

Dus na een zoektocht voor een kaboutertje voor bij mijn pap op het graf, het is toch om gek van te worden normaal staan ze overal en nu vinden we er geen, heb ik toch maar besloten het voor nu bij bloemen te laten dus naar de bloemist en een boeket voor mijn schoonmoeder en een potje voor bij pap en een klein boeketje voor bij mijn moeder op de kamer!

En toen begon zaterdag de emotionele rollercoaster zijn werk te doen, eerste kerkhof naar mijn schoonmoeder en samen een bloemetje gelegd met zijn drietjes, ik en mijn man en onze dochter en daarna door naar het crematorium waar Pap werd bijgezet in de urnentuin. Pap is al in oktober vorig jaar gestorven en ik dacht dat ik dat al goed verwerkt heb maar als ze dan zijn urn voor je op tafel zetten is het een heel ander verhaal.

Mijn dochter heeft de urn naar de begraafplaats gedragen en ik heb hem in het graf gezet en de medewerker van het crematorium heeft daarna het graf gesloten en de deksteen geplaatst en liet ons daarna alleen.

Wat een emoties en wat fijn tegelijkertijd dat hij nu een mooi plekje heeft lekker in de zon tussen de bomen met verse bloemen erbij, hij was een buitenmens altijd bezig in zijn tuin of in het volkstuintje dus deze plek past meer bij hem dan de urengalerij! Blij dat ik hiervoor gekozen had!

Toen naar Mam en dat was moeilijk, de urn was geplaatst en het graf een feit maar ze kan nog altijd niet goed verwerken en ik hoop dat als we over een tijdje samen gaan kijken (aanwezig zijn afgelopen zaterdag kon ze niet aan) dat het zien van een mooie plek waar ze heen kan gaan haar rust geeft en helpt bij de verwerking!

Veel traantjes gevloeid zaterdag en toen kwam zondag, Vaderdag s'ochtends ontbijt gemaakt zonder mijn dochter en daarna nog eens lunch voor pa met mijn dochter samen en op bed zijn cadeau's uitgepakt. Helemaal happy hij heeft T-Bone steaks en een telefoon houder voor op de boot en een molen met knoflook en chili gekregen!

Maar toen overviel me het gevoel waar moet ik nu naar toe ik kan niet meer naar hem toe, ik heb sinds zijn dood altijd het gevoel gehad dat hij heel dicht bij me is zo dicht dat ik soms verwacht zijn reflexie te zien in een raam of een spiegel. En nu voelde ik me ietwat verloren, bloemen naar zijn graf brengen die stonden er nog van gisteren en dat leek overbodig.

Gelukkig vroeg mijn dochter om naar het tuincentrum te gaan en daar heb ik zelf een traditie voortgezet Pap kocht me elk jaar drijfplantjes voor op de vijver, een jarige dus elk jaar werden ze opnieuw gekocht. Ik heb echt het idee dat ik ze weer van pap heb en al kletsend tegen hem heb ik ze ook in de vijver gelegd en als het zo gaat als andere jaren zullen ze zich snel vermeerderen!

Pap genoot altijd van onze vijver dus ik hoop van hart dat hij dat nog kan nu!

Ik heb zondag de nodige traantjes gelaten en dat is goed zo, we hebben herdacht en herinnerd en zijn samen geweest. Het is waar je weet pas wat je had als het er niet meer is! Ik heb een super vader!

Nu haalt Vaderdag wel extra emoties naar boven en het gemis van het samen zijn en kunnen praten met elkaar en samen genieten, maar het gevoel van gemis is hetzelfde elke dag weer!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dat was een pittig weekend! Mooi dat je de plantjes van je vader weer in de vijver hebt gedaan, zo is hij ook dicht bij je!
| 15:25 |
Wat het kaboutertje betreft zat ik hetzelfde als Diaantje te denken. Misschien was je nu teveel aan het zoeken...
Fijn om te lezen dat je tevreden bent met het mooie plekje voor je vader. Veel sterkte voor jullie allemaal.
| 11:13 |
Dat is een heel zwaar weekend geweest, vooral emotioneel. Het juiste kaboutertje voor je vader, kom je vanzelf tegen. Dat zal spontaan gebeuren en dan weet je ook meteen dat dat de juiste is. Hij heeft nu zijn plekje en jullie een plekje om naar toe te gaan. Dat het voor je moeder nog (te) zwaar is, geloof ik meteen. Het is tenslotte nog heel pril allemaal. Neem vandaag lekker je rust als dat kan, want je lijf zal ook wel schreeuwen nu. Ik stuur je een virtuele knuffel lieverd, heel veel liefs 😘
| 09:15 |
O ja dat schreeuwt, rustig aan dus maar!
| 09:24 |
Ik kan me wel voorstellen dat dat erg emotioneel voor jullie was. Sterkte!
| 08:58 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen