×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Je eigen rol in drama van buiten jezelf.

Je eigen rol in drama van buiten jezelf.


We maken het allemaal wel eens mee, iemand die helemaal in zijn of haar eigen drama zit. En wat doe je dan ga je mee in dat drama of neem je afstand van dat drama.

Het beste voor jezelf is natuurlijk ervoor te kiezen afstand te nemen van dat drama wat het ook is. Maar dat is in mijn ervaring niet altijd even makkelijk want ik word er snel ingezogen zeker als het mensen zijn waarvan ik hou en die ik graag uit hun drama wil helpen.

Maar soms voed ik zelf het drama en moet mezelf verwijderen uit de situatie, wat ik voor mezelf graag wil gaan leren is juist dat er niet meer ingezogen worden en afstand kunnen bewaren.

Gisteren heb ik een mooi live webinar gezien waar ook gekeken werd naar drama en de rol van deze mevrouw in dat drama, ik kan hem jammer genoeg niet delen omdat hij uitgezonden is in een gesloten groep!

Zij vroeg zich af wat van wat ik nu voel en ervaar is daadwerkelijk van mij en wat is eigenlijk van de ander? Als je je realiseert dat niet alles wat je voelt jouw gevoelens zijn maar je ook veel oppikt van anderen en daarop reageert kun je deze emoties en gevoelens volgens haar wegsturen terug naar de bron.

Ze werkte met iets dat ze bar noemde en zei letterlijk "Ik stuur alles wat niet van mij is met dankbaarheid terug naar de bron" zo bevrijde zij zich van de last die al het drama om haar heen haar bezorgde ze stuurde het (haar woorden) Retour zender!

Ik weet dat je de koorden die je verbinden met andere mensen die je emotioneel bezwaren kunt doorbreken als deze niet in liefde zijn of niet je hoogste goed dienen.

Maar nu heb ik dus geleerd dat ik emoties en gevoelens die niet van mij zijn terug kan sturen Retour afzender.

Verder stelde ze zichzelf de vraag wat heb ik nodig en welke bijdrage kan ik leveren aan het oplossen van het drama. Toen realiseerde ik me dat mijn eerste vraag altijd is geweest wat hebben anderen nodig en pas ver daarachter wat heb ik nodig.

Gisteren kwam bij mij wel het besef dat ik door beter na te gaan wat ik zelf nodig heb ik stabieler ben beter kan helpen om anderen te helpen in hun drama of probleem.

Er zijn momenten geweest in mijn leven dat ik geen gevoel had dat ik een keuze had anders dan mee te gaan in het drama en dat ook heb gedaan denk ik, nu kijk ik daar anders naar en wil er wel serieus mee aan de slag!

Voor nu heb ik mezelf de taak gesteld om inderdaad eens te gaan kijken wat is van mezelf en wat is van een ander en wat kan ik daarmee, en misschien kom ook ik wel tot de conclusie dat de beste oplossing return to sender is!

En ik ga veel vaker mezelf de vraag stellen wat heb ik nodig in deze situatie, vandaag !

Fijne dag vandaag allemaal!

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!
HeArt&SoulConnection
Een mooi stuk groei en ontwikkeling . meestal benoem ik het zo .. ga eens na wat voor gevoel het in je oproept (de 4 basisgevoelens in eerste instantie ...daarna kun je verfijnen as je wilt) daarna ..en wat is nu JOU onderliggende behoefte ? Dan kom je en heel eind, (uiteindelijk, want het kan wat oefening vereisen constant naar jezelf terug te gaan ipv te 'verdwalen' in de ander wat ook een oorzaak en reden heeft ;-) wat je voelt is van jou , ook al raakt de ander jou erin (trillingen op gelijk niveau) . Ook het meegaan met of het verdwalen in de ander heeft en reden /oorzaak ...die vind je in jezelf ...mét je jezelf. Een belangrijke ontdekking en groei heb je gedaan . Bar ... kan het zijn dat ze access Bars bedoeld ? Er zijn enorm veel methoden en zienswijze een prettige omgang met jezelf en anderen te (ver)krijgen ..het is wat je past. Je kiest en mag daar je eigen weg in zoeken /kiezen . succes op je pad goed van je .... neem jezelf mee ipv je door anderen te laten 'meesleuren' (want ergens laat je het (nog) toe ;-) . en ook al gebeurd dat ...het leert je hoor ! wij zijn constant in beweging en leren ook anderen . Je kunt het zien zoals je wilt ;-) dank je wel ...mooi stuk !
19-01-2018 12:28
19-01-2018 12:28 • Reageer
Renate
Ja zo werkt het inderdaad! Ook interessant is het om je eigen drama soms te zien want ik denk dat we alles hebben wat we in een ander zien. En dan de vraag hoe kom je uit je eigen drama?
16-01-2018 09:11
16-01-2018 09:11 • Reageer
Ries van Meerten
help je zelf en je helpt een ander retour afzender dan hou je precies dat instant wat je weg stuurt want een ander stuur ook naar jou koorden? bestaan niet alles is een stromende energie zo ben je verbonden met anderen en alles wat in jouw leven binnenkomt is voor jou bestemd je doet hetzelfde naar anderen
16-01-2018 08:15
16-01-2018 08:15 • 1 reactie • Reageer
Sonja
Dank je wel Ries voor het delen van jouw mening!
16-01-2018 09:00
16-01-2018 09:00 • Reageer
GMVDMinimalism
Een mooie ontwikkeling voor jou!
16-01-2018 08:09
16-01-2018 08:09 • Reageer