×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Jezelf zijn.

Jezelf zijn.


Ik heb net als velen Facebook, daar is eigenlijk mijn regel ken ik je niet persoonlijk dan ga ik niet in op je vriendschapsverzoek. Maar net bedenk ik me dat ik daardoor misschien mooie contacten misloop want bv hier op Yoors ken ik ook nog niemand persoonlijk en toch zijn er voor mij al waardevolle contacten en reacties en weet ik dat het in de loop van de tijd zal gaan groeien en misschien nog beter gaat worden.

Maar daar gingen mijn hersenspinsels net op Facebook niet over die gingen over jezelf kunnen en mogen zijn. Ik heb voor mezelf een motto, namelijk ik heb jouw toestemming niet nodig om mezelf te mogen zijn. Ik ben een van die vrouwen die zonder make-up in haar huispak s' ochtends de hond uitlaat, muts op want mijn haren zijn nog ongekamd. Dan geniet ik van de stilte (6:30 uur) en de koude ochtend lucht en het vrolijk snuffelen van mijn hondje. Dat ben ik en als je me niet wil zien moet je de andere kant opkijken.

Maar nu kom ik een profielfoto tegen en als ik die zie is mijn eerste reactie ....wat the .....?

Ik herken de dame in kwestie wel maar ze heeft de hele foto bewerkt haar tanden sneeuwwit en haar haar gekleurd er liggen verschillende filters over haar foto waardoor ze zo een onnatuurlijke oranje bruine tint heeft gekregen en ze is zichzelf niet meer. Mijn eerste gedachte is wat heb je nu gedaan?

Ik hoop dat ze tevreden is met haar foto maar aan de reactie's onder de foto zie ik dat ook andere mensen soort van gechoqueerd zijn van de make-over van de foto, opmerkingen zoals je bent zo toch jezelf niet meer, zo zie je toch helemaal niet uit, tot een die luid photoshoppen moet je wel kunnen! Gelukkig blijven de reacties redelijk netjes! Ik heb niet gereageerd en heb meegelezen, was wel geraakt door de veranderingen op de foto.

Men is duidelijk van slag en binnen 15 minuten verdwijnt de foto en de discussie. Jezelf zijn is soms moeilijk want de een vind zich te dik of een andere te dun. Haren zijn te stijl of te dun of te grijs. De een wil langer zijn en de andere wat korter.

De dame van de foto denkt er misschien over na om wat te laten veranderen, misschien haar tanden bleken of haar haren verven of een zonnebank kleurtje. Ik zelf ook had liever een weelderige bos haren dan de dun wordende grijze coupe die ik nu heb.

Durven we wel nog ons zelf te zijn of gaan we mee in alle reclame en in de grote haren vervende massa, die op dieet is en niet meer durft te genieten.

Ze is niet in discussie gegaan met alle reactie's op haar foto maar heeft hem wel verwijderd, ik weet niet zeker wat ik zou hebben gedaan. Het is toch haar foto ze mag er toch mee doen wat ze wil al lijkt ze na de bewerking niet echt meer op zichzelf, als je het niet wilt zien kun je toch verder scrollen! Niemand verplicht je om te kijken!

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Hans van Gemert
Het is zo belangrijk om jezelf te zijn. Om er goed uit te zien heb je alle filters, bewerkingen en veel smeersels niet nodig. Van de andere kant, wie een 'rare' foto van zichzelf wil plaatsen moet dat vooral doen...
12-01-2018 10:51
12-01-2018 10:51 • 1 reactie • Reageer
Sonja
Ben ik helemaal met je eens.
12-01-2018 15:53
12-01-2018 15:53 • Reageer
Bodycoach
Mensen geven te vaak hun mening. Ik zou wss ook gedacht hebben : 'o, meisje, je zou veel mooier zijn zonder al die troep op je gezicht' , maar ik zou haar in haar waarde laten.
12-01-2018 10:10
12-01-2018 10:10 • Reageer
Infinity
Leuk geschreven en inderdaad het klopt! Je moet jezelf kunnen en mogen zijn! Helaas durven velen onder ons dit niet of niet altijd. We hechten teveel waarde aan wat anderen van ons vinden en denken. Of eigenlijk waar wij bang voor zijn wat ze denken, want zeker weten doe je dat ook niet altijd. Veel mensen zijn geneigd te oordelen en te veroordelen. Zonder de achtergrond te kennen. Iedereen maakt zich daar ook weleens schuldig aan. Het grappige vind ik ook dat hoe of wat je ook doet, je het nooit goed lijkt te doen. In het geval van de dame van de foto..... de foto bewerken met filters is niet oké, maar het weghalen van de foto ook niet. Het blijft een lastig dingetje.....jezelf durven zijn.
12-01-2018 09:42
12-01-2018 09:42 • Reageer
Walkoflife
Dat komt omdat men altijd wilt reageren op alles. Maar gelukkig bleven de reacties redelijk netjes, maar misschien was het voor haar een uitprobeerden of zo? Ik heb ook een vriendin die haar foto’s bewerkt. Maar ik reageer altijd lief op haar. Ze heeft het niet nodig, maar wie ben ik om dat voor haar te bepalen.
12-01-2018 07:46
12-01-2018 07:46 • Reageer