×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Lekker even huilen!

Lekker even huilen!


Wij, tenminste van mijn generatie (bouwjaar1967) kregen als kind als we huilden vaak te horen kom nu niet huilen je bent toch een grote meid en mijn neefjes hoorden steevast nee stoere jongens huilen niet! Droog je tranen en het is over!

Ik zei het zelfs tegen mijn eigen kinderen maar waarom?

En nu nog voel ik me vaak niet op mijn gemak als ik openbaar ergens en huil zelfs voor mijn man en kinderen zo weinig mogelijk en dus huil ik het liefste onder de douche. Nu is het voor mijn ook moeilijk want ik huil om mijn eigen pijn en die van mijn naasten en ook om angst en verdriet van een kennis die verder van me weg staat.

Ik ben het type dat huilt bij serie's en film's en kan huilen bij het nieuws vanwege wat mensen elkaar aandoen. Maar goed voel ik me daar niet bij ik voel me opgelaten en andere mensen weten niet wat ze met me aan moeten.

Mijn dochter zegt altijd waarom kijk je er dan heen als het je zo aangrijpt op tv, maar ik wil ook niet wereld vreemd worden en van niets weten als weer eens iets gebeurt is in de wereld!

Huilen puur uit emotie (niet vanwege uien of een allergie of omdat je jezelf in een oog steekt of je kind je in je oog slaat met een plastic haai) kan toch nooit fout zijn, waarom een kind zeggen niet te huilen. Waarom moeten ze stoer en sterk zijn, voor volwassenen geldt trouwens hetzelfde! Huil het doet je goed!

Huilen doet je goed en op zijn minst lucht het wat op en ben je iets van je emotie kwijt! Het blijkt zelfs dat huilen goed is voor je mentale en fysiek gezondheid! Die tranen die activeren de vrijlating van hormonen die fungeren als natuurlijke anesthetic en hebben de mogelijkheid om pijn te verlichten. Tranen helpen ons ook om giftige stoffen te elimineren, die zich ophopen in het lichaam door stress.

Tranen zijn een soort natuurlijk kalmeringsmiddel en je verzetten tegen je tranen blijkt zelfs slecht te zijn omdat het de vrijlating van angst en negatieve emoties blokkeert. Dus laat je tranen maar vloeien als je er behoefte aan hebt!

Ik ga er zelf ook mee aan de slag!

Header Pixabay

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Marjolein
huilen is belangrijk, het is je gevoel uiten, opkroppen is niet goed.
05-06-2018 12:32
05-06-2018 12:32 • Reageer
DiaantjesLife
Huilen is zeker heel belangrijk en moeten we niet weg stoppen. Ik hou me soms juist wel groot nu bij mijn schoondochter en zoon, maar dat is meer ter bescherming van hen. Al moet ik zeggen, dat het me vrijdag niet lukte...... Toch huil ik denk ik het meest als ik alleen ben. Alleen met mijn gedachtes en mijn gevoel, dat voelt "veilig". Ik weet dat ik in de armen van mijn man mag en kan huilen, dat doe ik ook wel, maar het meest dus alleen. Ik hou ze in ieder geval niet tegen als ze komen, dan laat ik ze gewoon komen, waar ik ook ben. 
04-06-2018 20:44
04-06-2018 20:44 • Reageer
Els Vergaerde
Mijn tranen laten vloeien bij verdriet, scheelt mij een heleboel hoofdpijn! ;)
04-06-2018 20:34
04-06-2018 20:34 • Reageer
Miranda Tabor
Begrijp je helemaal, maar ik begin het langzaam te leren. Soms zet ik speciaal een muziekje op, waarvan ik van te voren weet....Zo heb ik dan toch zelf de controle over waar en wanneer. 
04-06-2018 16:50
04-06-2018 16:50 • Reageer
Hans van Gemert
Dat blijft een lastig dingetje...
04-06-2018 16:19
04-06-2018 16:19 • Reageer
lekkerereceptenvoor2
Gooi het eruit. Je moet het toch kwijt. 
04-06-2018 16:09
04-06-2018 16:09 • Reageer
FrutselenindeMarge
opkroppen kan nooit goed zijn
04-06-2018 15:37
04-06-2018 15:37 • Reageer
Encaustichris
Huilen is gezond! 
04-06-2018 14:22
04-06-2018 14:22 • Reageer
HeArt&SoulConnection
zo is het maar net !  we hebben ze niet voor niets. als je tranen van verdriet onderzoekt hebben ze ook een heel andere smaenstelling als die van vreugde !!  Het is een manier voor ons te ontladen, en om te laten 'zien'  waar we ons mee kunnen verbinden (onze gevoelens en emoties zijn een deel van ons ! )   pleng jij lekker alle tranen die je maar wil. en niet ALLE tranen zijn van verdriet , ons hele gevoelsscala kan zich erin uiten !!  wij behoren te mogen stromen , dat houdt ons emotioneel /mentaal en fysiek gezond!
04-06-2018 13:10
04-06-2018 13:10 • Reageer