×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Mijn geloof.

Mijn geloof.


Ik ben rooms-katholiek op papier, ik ben gedoopt en heb mijn communie gedaan en ben in de kerk getrouwd. Ik heb mijn kinderen laten dopen en de communie laten doen. Allemaal netjes zoals het hoort.

Toen mijn zoon ongeveer 17 was kwam hij met de boodschap ik wil uitgeschreven worden uit de kerk, hij zei het heel netjes maar eigenlijk kwam het erop neer jij hebt me erin gestopt haal me er ook maar weer uit want ik heb er niets mee!

Een aantal brieven en telefoontjes later, en verwezen van de ene naar de andere parochie kreeg ik per mail de mededeling na maanden dat hij uitgeschreven is uit de kerk maar dat zijn doopsel en communie wel nog geregistreerd staan. Een echte uitschrijving met verwijdering van al je gegevens schijnt dus niet te kunnen, daar vraag ik me af mag dat wettelijk wel?

Rond die zelfde tijd begon ook ik anders tegen geloof aan te kijken, ik zou nu als ik nogmaals kinderen kreeg ze niet laten dopen maar ze later zelf hun weg laten zoeken. Normen en waarden en goed gedrag en liefde kun je ook zonder geloof bijbrengen aan je kinderen maar eigenlijk dringen we kinderen ons geloof op door ze zo jong te laten dopen ben ik van mening.

En laten we eerlijk zijn een feest met een nieuwe fiets kun je ook zonder communie geven!

Ik ben er heel sterk voor om hen hun eigen weg te laten zoeken nu!

Mijn eigen geloofsbeleving is ook veranderd, ik ga alleen naar de kerk om mensen te steunen bij begrafenissen of hun bij te staan bij hun huwelijk of een doopsel te mogen meemaken, ik doe dat voor hen niet voor mezelf!

Ik ga dan ook niet meer ter communie of bid mee, ik toon respect en ben aanwezig.

Niet dat ik niet meer geloof in het goddelijke absoluut nog, alleen niet meer in dat ene ware geloof, als ik hoor ik ben de enige ware god dan haak ik af. Het goddelijke zit in ons allen en het is overal soms met verschillende gezichten en andere namen maar ik denk dat het allemaal hetzelfde is!

En dan is het een goed gevoel te  weten dat ik niet de enige ben die zo voelt!

Begrijp me niet verkeerd ik bid en ik roep engelen en opgestegen meesters aan bij mijn reiki en bij kaarten leggen, er is zo een rijkdom om ons heen en het is zo mooi te zien dat we er allemaal in passen, naast elkaar en met elkaar met respect voor elkaar. Dat kan als de mens dat wil!

Nu zie ik ook mijn manier van geloof niet als de enige juiste, elke manier die met respect en liefde voor elkaar uitgedragen wordt daar sta ik achter!

Onnodig te zeggen dat ik tegen elke vorm van extremisme ben, omdat ik van mening ben dat daarbinnen geen respect voor ander mans mening is!

Als ik nu zeg ik ben een omnist weet geen mens waar ik het over heb, dat is niet erg ik leg het wel uit!

Als we elkaar allemaal wat meer ruimte en liefde en respect zouden geven zou onze wereld er heel anders uitzien! Maar ik heb nog hoop voor de toekomst!

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Wil je met ons mee posten en reageren op yoors meld je ook aan en we heten je van harte welkom!!
conny_vdveen
Mooie blog!! Ik herken veel en ben het helemaal met je eens. 
30-08-2018 10:44
30-08-2018 10:44 • Reageer
Ad Hartman
Mooi geschreven. Dat van die eigen keuzes maken sta ik ook helemaal achter.
18-05-2018 14:38
18-05-2018 14:38 • Reageer
The Original Enrique
Dit vind ik een goed blog! Mijn moeder zegt ook wel eens: 'Maar jij bent toch ook Katholiek?!', gevolgd door mijn geijkte zinnetje; ' Dat hebben jullie er van gemaakt!', haha. Dat is eigenlijk wel zo, ik had toen nog geen keus. Maar ik weet het niet hoor, ik ga toch regelmatig naar een dienst in de RK-kerk en ga ook ter communie. Maar wat ik er zocht heb ik niet kunnen vinden. Vaak twijfel ik of er überhaupt wel 'iets' bestaat.  Eigenlijk heb jij dus 'gewoon' je eigen geloof en daar heb ik respect voor! Wanneer ik als antwoord geef dat ik zo m'n eigen geloof heb, krijg ik vaak te horen: 'Je bent atheïst dus'. Tja, men moet kennelijk in een hokje...
07-05-2018 15:59
07-05-2018 15:59 • 1 reactie • Reageer
Ad Hartman
Dat hokjesdenken is er bij ons ingestampt. Dat vind ik ook vreselijk, als of er niets anders is dan zuurkool met worst.😃
18-05-2018 14:41
18-05-2018 14:41 • 1 reactie • Reageer
DiaantjesLife
Dan ben ik dus ook een Omnist, maar moet eerlijk bekennen dat ik er nog nooit van had gehoord. Je hebt het heel mooi en duidelijk geschreven! Dank je wel hiervoor! 
30-04-2018 19:36
30-04-2018 19:36 • Reageer