×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Mijn kalender, mijn planning.

Mijn kalender, mijn planning.


Op het moment leef ik op mijn kalender, staat het er niet op dan is het er niet en wordt het dus ook niet gedaan. Soms moeilijk want onderweg krijg ik nog wel eens een belletje om een afspraak te maken. Dan ligt dat ding thuis op mijn bureau en moet ik het met mijn draagbare versie doen, die ik daar kwam ik nu achter vaker moet synchroniseren met de thuis versie.

Omdat mijn energiehuishouden te wensen overlaat door chronische pijn en slecht slapen is rust overdag wel heel belangrijk voor mij dus houd ik me de laatste tijd vast aan het advies van mijn psychologe 45 minuten actief wordt gevolgd door een uurtje rusten, ( hoeft niet op bed maar op de bank of even rustig zitten in de tuin met een boek) en als ik een grote activiteit heb die langer dan een uur duurt plan ik geen extra dingen meer in.

Dan staat er een activiteit en dan er boven en er onder een groot kruis, dan loopt het huishouden wel door dus een wasje draaien en koken of strijken blijft op de planning. Dat vond ik in het begin moeilijk die kruisen zetten, want dan kon ik dit niet en dat niet maar het heeft me tot nu toe veel opgeleverd dus ik ga ermee door.

En dan zijn er nog de bijzondere ME-TIME die ik bewust in plan en uitvoer, leuke dingen doen die energie opleveren en geen energie kosten, want heel veel activiteiten die we doen kosten ons meer energie dan het ons oplevert en dat is een valkuil. 

Dit bewust en visueel plannen, in het begin zelfs met een kleurcode rood voor activiteit die energie kost, oranje voor een gemiddelde activiteit en groen voor een activiteit die energie oplevert. En bijvoorbeeld nog geel voor de rust momenten. Je kunt dat zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Door de kleurcodes krijg je een beter overzicht van hoe je je dag plant en wat je moet aanpassen, ziet je dag rood dan weet je dat je fout bezig bent. eigenlijk moet het een bonte bedoening worden.

Naarmate ik me beter ga voelen mag ik op zoek gaan naar mijn grenzen in de opbouw van mijn dagelijkse schema's. Ik hoop er weer een baan aan te kunnen toevoegen, en ik hoop mijn batterij (energieniveau) goed op peil te krijgen en te houden.

Door deze aanpak heb ik wel vaker nee moeten zeggen tegen anderen maar ook tegen mezelf hard aan mijn eigen rem moeten trekken.

Soms gebeuren er dingen waardoor ik even de controle verlies (een telefoontje van tante of je even mee naar het ziekenhuis kunt gaan ze moet zich meteen melden, ze heeft zelf geen kinderen en dan laat je alles vallen en stapt in de auto en doet wat nodig is met alle gevolgen van dien, maar je voelt je dan toch ook weer goed omdat je iemand hebt kunnen helpen) dat kan ik niet elke dag laten gebeuren komt dat vaker in een week voor dan moet ik de hulp van anderen inschakelen want anders ga ik compleet over mijn kop en neem weer te veel hooi op mijn vork, op die momenten is nee zeggen extra moeilijk.

En weet je volgende weekend staan zowaar 2 blanco stroken er is nog niets gepland en naar gelang van het weer en wat al mijn huisgenoten voor een verzoeken hebben maken we samen een planning want ook hun weten inmiddels wel wat kan en wat niet al blijf ik daar wel zelf de eindverantwoordelijkheid in handen houden ik bewaak mijn eigen grenzen,  misschien eindigen we wel in Zeeland om even lekker uit te waaien we zullen zien!

Moeten we dat wel even op de kalender zetten!!

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
DiaantjesLife
Wat herkenbaar en misschien moet ik ook maar eens een kalender met kleurtjes gaan maken en me gaan houden aan die schema's. Ik loop mijzelf echt voorbij momenteel, al goed dat ik me dat besef, dus nu nog de actie gaan doen om er iets aan te doen! Dank je wel voor het delen van jouw agenda, geeft mij goede inspiratie om er iets mee te gaan doen! 
15-04-2018 18:40
15-04-2018 18:40 • Reageer
Karin van der Straaten
Klinkt heel bekend en blijf luisteren naar je innerlijke boodschap ..dan  zie je  snel  meer moois
15-04-2018 15:20
15-04-2018 15:20 • Reageer