Mijn weekend.

Mijn weekend.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Mijn weekend was best goed, zaterdag heeft mijn man de Caveman Run gelopen met succes in Valkenburg en ik en mijn dochter hebben wat gewinkeld en zijn bij het graf van pap geweest en hebben verse bloemen gebracht.

We hebben mijn moeder bezocht en thuis wat lekker rondgehangen. 

In de gesprekken met mijn dochter ging het dit weekend vaak over kiezen voor jezelf en dingen doen voor andere te pleasen zoals zij het noemt. Ze leert tijdens haar opname steeds meer dingen voor zichzelf te doen en minder om dingen te doen alleen om een ander een plezier te doen.

Ze spiegelde dat heel sterk naar mij toe en liet me inzien dat ik dat ook wel heel sterk doe. Ik had naar Valkenburg willen gaan om mijn man te supporteren maar daar was het druk en ik wist niet waar hij wanneer zou zijn in het parcours en ik wist niet hoever ik zou moeten gaan lopen en of ik moest staan. Dat heeft me doen besluiten om niet te gaan! Goed zo zei ze kies voor jezelf pap red zich wel en jij hoeft je niet in de kreukels te leggen om hem 5 minuten te zien!

Wat zou je de hele week doen als je alleen maar doet wat goed is voor jezelf dan zou je week er heel anders uitzien en ze heeft gelijk maar is dat wat ik wil? Ik wil ook voor haar zorgen en voor haar broer en voor mijn moeder en ik wil anderen helpen en steunen waar ik kan maar waar ligt een gezonde grens vroeg ze!

Je bent altijd moe en je hebt altijd pijn ...doe eens wat rustiger aan. Ik moest ermee lachen want ik heb het gevoel dat als ik nog rustiger aan doe dat ik stilsta. Dat zou je goed doen eens een hele week niets doen was haar antwoord! Dus stof om over na te denken.

Toen kwam de zondag en die was koud en winderig en normaal zouden mijn man en ik bij zo een weer niet het water op gaan maar er was afgesproken te gaan varen en lunchen voor Vaderdag dus met dikke sokken en een joggingbroek een t-shirt en een fleecevest en mijn winterjas ben ik onze boot op gegaan. Gelukkig heb ik het maar heel soms koud gehad als we vol in de wind voeren.

Mijn dochter koos voor haarzelf ging niet mee ze heeft het fenomeen van Raynaud dat is een vaataandoening waarbij de bloedtoevoer stopt naar de vingers of tenen. Dit zorgt voor gevoelloze, verkleurde vingers of tenen. Een aanval ontstaat vooral bij kou en vocht (niet handig op een boot in de kou dus). Dan trekken de slagaders te snel samen en ontstaan er klachten. dus op de koude boot was vragen voor pijn en ze koos thuis te blijven.

De rest van het gezelschap was niet zo dik ingepakt als ik en al gauw kwamen bodywarmers en handdoeken uit de tassen om de kou te trotseren. Gelukkig kwam halverwege de tocht voorzichtig de zon soms kijken en dat maakte het aangenamer.

Maar ik was blij weer aan wal en in de warme auto te zijn.

Niet veel foto's gemaakt maar dit jonge gezin moest ik toch even fotograferen.

En mijn dochter die had gelijk ik was het liefste ook thuis gebleven en ben weer mee gegaan om mijn man en schoonvader een plezier te doen. Had ik moeten thuis blijven waar ligt dan die grens waar je voor jezelf moet kiezen of voor een ander, ik denk dat het niet zo zwart/wit is als zij soms denkt soms geeft iets voor een ander doen je ook een goed gevoel en heb je er zelf net zoveel aan als de andere.

Mijn dochter is weer vertrokken, ze telt af naar het einde van haar opname en gaat dan door in een deeltijd behandeling. Ze leert en ontdekt en ontwikkelt zich en het is een heel proces voor haar en voor ons ook en af en toe leren wij ook iets. Ik zal inderdaad eens bewuster gaan kijken naar wil ik dat voor mezelf geeft me dat energie of kost dat alleen maar energie.

Dingen doen voor anderen is mooi maar niet te koste van jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Het is soms moeilijk. Iedereen heeft ook altijd zo veel dingen te doen he.
| 08:05 |
Het is inderdaad soms een lastig dun lijntje, wanneer kies je voor jezelf, en wanneer voor die ander....
| 10:22 |
Ja zeker als je gezondheid in het geding komt, is het verstandig ook aan jezelf te denken. Maar dat hebben de meeste vrouwen niet geleerd. 
| 12:11 |
Zolang het voor jou goed voelt, dan is het niet zo heel erg dat je andere helpt. Je moet zeker niet over je grenzen heen gaan en volgens mij heb je dit weekend dat goed gedaan. Al had je misschien niet mee moeten gaan op de boot, maar ik zou voor mijn man hetzelfde gedaan hebben. Het is vaak een balans vinden in wat voor jou te doen is en je grenzen. Soms gaat dat makkelijker als de andere keer. Fijn dat het met je dochter ook steeds beter gaat en zij jou ook een beetje stuurt 😉
| 11:56 |
Heel mooi geschreven.  Ik vind het ook moeilijk om de grens tussen egoïsme en voor mezelf kiezen te trekken. Het zorgen voor is nu ook graag wat ik doe... volgens mij sluit jij met iets heel wijs af ;)
| 10:18 |
Een goed advies, ook aan jezelf denken...
| 10:15 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen