×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Onder het luik!

Onder het luik!


Pap heeft woensdagmiddag vrij genomen en is naar huis gekomen om op het dak van mijn nieuwe schuur iets te leggen dat hij dakleer noemt en dat ervoor zorgt dat het niet binnen regent in mijn nieuwe schuur. Hij is heel de middag bezig geweest maar ik mocht niet helpen want hij zat boven op het dak en had af en toe een brander nodig om het leer heet te maken, hij heeft het me allemaal uitgelegd maar ik ben het weer vergeten.

Ik ben maar naar huis gelopen en heb op bed gelezen lekker warm met wat chips die ik van Mam had gekregen, de kraamvisite was erg leuk wat zijn kleine baby’s toch lief zo een kleine handjes ik mocht haar even vast houden dat was heel bijzonder.

Ik kan mijn aandacht niet goed bij mijn boek houden en al gauw dwaal ik af , ik ben in mijn oude schuur en bedenk me hoe ik ze wil gaan inrichten. De oude hangmat komt er gewoon weer in voor de maar heb ik bedacht zodat ik naar buiten kan kijken, aan de wand tegenover de deur het bed en naast de deur de kast denk ik. Ik heb Mam al gevraagd of ze kan helpen met mijn schaduwlamp, ik wil namelijk graag een lamp die allemaal schaduwen op de wanden werpt zoiets heb ik ooit eens gezien en vond dat cool, alleen dat was voor baby’s met wolkjes en ik wil natuurlijk iets stoers.

En in de vloer van mijn nieuwe schuur zit een ook een groot luik (ik ben de enige die dat luik kan zien er zit een soort betovering op) net als in de oude schuur als ik die open dan kan ik een lange trap af naar beneden en beneden daar wonen de trollen en de dwergen en de elfjes. Koning Dorf van het Dwergenvolk is daar de baas. Hij is dik en heeft heel lang haar en een lange baard die hij altijd in drie stukken laat vlechten door zijn dochter Mots. Ook zij is een stevige dwerg met blonde haren en ze is stoer maar ook heel lief. Maar ja ik heb onder het luik nog geen slanke dwergen gezien die zijn allemaal stevig dat hoort bij dwergen.

De trollen zijn wat moeilijker soms hebben ze goede zin en soms niet, als ze geen goede zin hebben kun je maar beter uit hun buurt blijven want dan doen ze niets als mopperen en schelden en maken heel veel ruzie met iedereen. Maar ze kunnen goed zingen en zingen vaak over hun avonturen, proberen dan te rijmen maar dat lukt ze niet altijd heel goed, als ze dan te veel honingbier hebben gehad dan rollen ze over de tafels zo de grond op van het schaterlachen. Maar dan moet je voorzichtig zijn want voor je het weet is het gedaan met de pret en rollen ze vechtend over de grond omdat niet iedereen zich het laatste avontuur hetzelfde herinnerd!

Vaak zijn het dan de elfjes die een einde komen maken aan ruzie of gevechten, ik heb nooit geweten dat je zoveel verschillende elfjes hebt, ik kende alleen Tinkerbell van Peter Pan maar er zijn er zoveel verschillende!

Maar als iedereen vrolijk is en ze samen werken of zingen of aan het eten zijn is het een grote gezellige bende, iedereen heeft daar beneden zijn taak. Een Koning Dorf let wel heel goed op dat iedereen zijn taken uitvoert en zich aan de regels houdt. Soms ziet het er uit alsof er geen regels zijn, maar wacht maar tot ze gebroken worden dan is iedereen in rep en roer.

Die beneden wereld is best groot er is een grote grot waar iedereen eet en vergaderd en een heel aantal kleine grotjes, een keuken en een wasserij bijvoorbeeld en een smederij want de dwergen dragen nog zwaarden.

En natuurlijk heeft iedereen een eigen grot sommige alleen sommige met hun gezin en kinderen. Een van die families heeft een bootje in de rivier liggen, als je helemaal doorloopt namelijk kom je bij een rivier met een prachtig glimmende plafond en deze rivier leid naar buiten maar niet onze wereld in maar naar het  Honerdal. Je vaart dan eerst door bossen en langs bergen en komt op de prachtigste plekjes, misschien kunnen we ze samen eens gaan bezoeken.

Mijn boek valt dicht en klapt zo op mijn neus en o ja we waren even onder het luik. Pap o ja pap is bezig met mijn schuur, ik kijk uit mijn raam maar eigenlijk kan ik mijn schuur niet zien het is te ver weg van het huis, heerlijk dan kunnen anderen me dus ook niet zien en heb ik echt mijn eigen rustige plekje. Maar ik sta maar eens op en ga kijken hoe ver pap is, die vind ik beneden aan de keuken tafel aan de koffie, het dak blijkt klaar te zijn. Hij zegt laat de regen of de sneeuw nu maar komen, maar om zijn hand zit een dik verband. Hij lacht en zegt ik was niet zo handig en heb me verbrand Vincent het is niet zo erg Mam heeft het al verzorgt en er zalf op gedaan en me goed in gepakt zodat het schoon blijft! Het si vast over een paar dagen weer weg! En zaterdag gaan we weer samen aan de slag we maken de veranda af en zorgen dat je stroom krijgt maar dat is een zorg voor mij maakt je daar maar niet druk over!

Nou weer wachten maar dat zijn gelukkig nog maar drie nachtjes slapen, je raad het zeker al, wachten is niet mijn sterkste punt!

Meer avonturen van Vincent en de Oude schuur vind je bij de volgende linkjes:

De oude schuur Deel 1.

De oude schuur Deel 2.

De oude schuur Deel 3.

De oude schuur Deel 4.

De oude schuur Deel 5.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word lidjolandemooij
In je fantasie kan alles.
06-01-2018 20:30
06-01-2018 20:30 • Reageer
johan_jongedijk
Ik wil ook zo.n luik
15-12-2017 17:54
15-12-2017 17:54 • Reageer
Hans van Gemert
Heerlijk om zo'n luik te hebben!
15-12-2017 09:34
15-12-2017 09:34 • Reageer