Puntjes op mijn foto's?!

Puntjes op mijn foto's?!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vorige week reden ik en mijn man naar huis en zagen we dit gat in de wolk waar licht doorheen viel. Mijn man reed dus had ik de mogelijkheid om met mijn telefoon foto's te maken!

Op de foto's op de brug is het puntje niet zichtbaar maar als we onder aan de velden komen wel ondanks dat ik in een rijdende auto zit met mijn raam omlaag en geen flits gebruik blijft het op ongeveer 10 foto's zichtbaar. Het veranderd van kleur van groenig naar een blauw tint en het is niet altijd puur rond.

Ik ken het fenomeen Orbs en de spirituele gedachte erachter maar ik ben ook benieuwd naar een technische uitleg van wat dit veroorzaakt, ik sta voor alles open.

Deze vlekjes zitten niet op de foto's voor en na deze reeks en de foto's zijn met een mobile telefoon genomen. Het vlekje verplaatst zich op de foto's binnen mijn blikveld maar blijft wel langs onze rijdende auto mee bewegen.

Op het moment dat ik de foto's nam was niets zichtbaar!

Dus jullie mening of wat jullie zien of voelen bij de foto's zou ik zeer op prijs stellen!

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (26 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik denk inderdaad aan een stofje, heb het ook wel eens. In ieder geval regelmatig je lensje schoonmaken.
| 18:15 |
Mooie foto's, dat heeft waarschijnlijk gewoon te maken met een lichtinval op je lens of zo, weerkaatsend op een druppeltje of zo   ;-) 
| 08:47 |
Ik heb ze ook soms, die zogenaamde Orbs. Sommigen zijn er rotsvast van overtuigd, van het spirituele. Ik denk eerder aan 'vocht' in de lucht, dat dicht bij de cameralens uitvergroot wordt en het licht weerkaatst. Als de zon op een regendruppel schijnt, lijkt het ook een lichtgevend diamantje. Een miniem druppeltje dat het in de lucht zweeft, kan volgens mij dit effect op een foto creëren.
| 10:56 |
ik ben geen kenner dus hou mijn commentaar maar voor me. Prachtige foto's!!
| 22:49 |
Je hoeft toch geen kenner te zijn om een mening te hebben!
| 06:09 |
ik bedoel dat ik geen mening heb over die puntjes. Wel uiteraard over de foto op zich.
| 21:16 |
Ik houd wel van het mysterie. Niet verklaren joh. Zonde.
| 14:36 |
op de site van fuji staat een hele duidelijke uitleg hoe orbs kunnen ontstaan , maar dan technisch , ik denk dat het een stofje is  het volgende stukje heb ik even van de site gekopieerd:
. Als een stofje op vijf centimeter voor de lens van de camera zweeft, en het licht van de flits opvangt, krijgt het honderdmaal zoveel licht dan wanneer het op een halve meter afstand van de camera is. Van het licht dat het stofje vervolgens uitstraalt naar de camera, komt ook weer honderd maal zoveel het toestel binnen. Dat is een grote hoeveelheid licht.
Hoe dichter het stofje bij de lens is, des te groter is de vlek. Normaal zou je zo’n vlek helemaal niet zien, maar omdat het stofje dat dichtbij de lens is, ook dichtbij de flits zit, en erdoor verlicht wordt, en daarom zo’n grote hoeveelheid licht terug straalt, zie je een duidelijke vlek.
Maar dit lijkt niet op de afbeeldingen van orbs die ik ken 
het zijn echt prachtige foto's
| 11:55 |
Dat zijn mooie foto's geworden. Heel apart die stip. 
| 11:51 |
Als ik met mijn mobiel tegen de zon in fotografeer zie ik het ook wel eens. Bij gewone foto’s is het niet te zien, dus het zal wel met de weerkaatsing van de zon op de lens te maken hebben. Toen ik het voor het eerst opmerkte vond ik het er ook best wel spooky uitzien ;-)
| 10:51 |
Dit noemen ze een dode pixel. Mocht het een (vrij) nieuw toestel zijn, valt het nog onder de garantie. Succes ermee. 
| 10:15 |
Nee dit zijn geen dode pixels ze verplaatsen zich!
| 10:34 |
Toen ik keek naar de eerste foto en begon te lezen dacht ik onmiddellijk: orbs. 
Soms vergissen we ons en heeft het met iets technisch te maken, om die reden zou ik het advies van Albert in eerste instantie opvolgen. 
Ik ken niks van fotografie met gsm, kan je dan ook foto's maken met pixelproblemen? Stofje op de lens is dan al uitgesloten, of niet? 

Als het niet aan iets technisch ligt, moet je u de vraag stellen of er onlangs iemand is overleden die je nauw aan het hart ligt? 
Ik heb de indruk dat ik een groene orb zie, maar dat kan op de originele foto's anders zijn? 

marreiki.wordpress.com/2016/08/31/de-verschillende-kleuren-van-ghost-orbs-en-hun-betekenis/
| 09:56 |
Ja ik weet dat ik een heel spirit team om me heen heb, en mijn pa was een paar maanden voordien overleden, ik heb niet echt een antwoord nodig wat het nu was het is goed zo!
| 15:59 |
interessante link trouwens!
| 16:00 |
mooie foto's en ik weet niets over orbs
| 09:36 |
Gefascineerd door het vlekje vergeten te zeggen dat het natuurlijk prachtige foto's zijn van zo'n zeldzaam moment!
| 00:25 |
Wat zijn 'orbs' eigenlijk? Is het geen vlekje of effect van de lens of een beschadiging? (vraagt een absolute leek)
Het is natuurlijk veel spannender als het niet (goed) te verklaren is.... ik ga eens naar de reacties kijken... 😉
| 00:22 |
Mooie foto's. Verder weet ik er niets van.
| 17:27 |
et kwam even langs denk ik ;)
| 15:53 |
Eens met Albert, of anders de weerkaatsing van de zon in het objectiefje van je camera, vermoed ik.
| 15:08 |
Zijn orbs niet veel doorzichtiger?
| 14:18 |
Wat de uitleg ook is ....de foto's zijn prachtig!
| 11:56 |
Wow ! Prachtige foto's en ik heb dat ook best vaak in mijn foto's weet ook niet wat het is 📷
| 10:25 |
Geeft wel een special effect aan de foto's. 
| 10:18 |
Wat prachtige foto's
| 10:12 |
Als het altijd op dezelfde plek is dan is het stof of een kapotte pixel.
Als het stof is zit het ook op dezelfde plek maar dan zie je het meestal bij een klein diafragma getal.
Testje doen op een blauwe hemel of witte muur met een paar diafragma standen en je weet het meteen.
| 10:00 |
Ik vermoed orbs. 
| 09:55 |
Als je een spiegelreflex camera gebruikt zou hebben, zou ik het gesnapt hebben. Dat is altijd een probleem namelijk met zon. Ik weet niet hoe de technology van een telefoon tegenwoordig is op dat gebied, maar daar zou het mee te maken kunnen hebben......... 
| 09:45 |
Ben benieuwd of iemand er iets op weet te schrijven, foto s maken tijdens t naast zittende rijden, super
| 09:39 |
Ik denk dat het een optisch effect is, omdat je tegenlicht foto's maakt.
Hoe dan ook, het zijn mooie foto's!
| 09:30 |
Ik heb geen idee wat dit veroorzaakt, maar ik vind het wel erg mooie foto's. Afgezien van de orb zijn de foto's sowieso al erg mooi, met de omgeving, de lucht en hor het licht zo mooi door de wolken valt.
| 09:24 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen