×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Reiger Schrik en Katten Terror!

Reiger Schrik en Katten Terror!


Ik weet het is de natuur en je doet er niets aan maar ik ben ze beu! Gisteren zat de reiger in mijn vijver trapte mijn irissen plat en heeft hopelijk geen vis te pakken gekregen! Ik heb hem weggejaagd maar gisteren avond ging de telefoon de buren er zit een grote reiger op je schutting. We hebben hem weer weggejaagd maar voor als hij terugkomt moeten we toch maatregelen nemen.

Dus we hebben vissersdraad gespannen rondom de vijver en boven de gedeeltes waar hij zou kunnen staan en zelfs draad boven op de schutting in de hoop dat al hij de draad voelt hij schrikt en verder vliegt!

En vlaggetjes overdwars over de vijver ter afschrikking, nee het is geen feest! Bij de overburen hangt rood wit waarschuwingsband kriskras over de vijver we zijn niet de enige dus!

Maar dan een vis in het gras roerloos en niet in gepikt gewoon dood, geen sporen van de reiger wat nu weer. Dan zie ik voor achter de struik een kopje uitsteken een kat zwart met wit ik herken haar ze woont in de straat. Oke ook de natuur maar niet leuk ze vangt een vis maar eet hem niet op hij is leuk zolang hij beweegt maar wordt daarna niet meer zo boeiend en ze laat hem zelfs liggen dus.

Het is niet de eerste keer ik heb zelfs foto's van de boosdoener terwijl ze hengelt met haar poot in onze vijver, klinkt heel lief maar niet leuk!

Ik ga naar de buren met mijn foto's (jaag wel eerst nog even de kat weg, met de tuinslang). O wat erg niet leuk maar het zijn toch maar vissen we betalen ze wel. Nu moet ik toch slikken en zeg haar onze vissen zijn onze huisdieren en koi's en andere grote vissen hebben een bepaalde waarde en een naam ze zijn net zo dierbaar voor ons als jouw kat is voor jouw!

Ach ja maakt niet zo druk het is maar een vis krijg ik te horen, toen ontspoten me deze briljante woorden "Oke, dan schaf ik me een tijger of een wolf aan als die je kat of je hondje dan opvreet is het ook maar gewoon de natuur en betaal ik je kat wel oke no big deal dan he!"en ben boos weg gelopen. Ik moest wel lachen om mijn eigen opmerking maar het had ze wel aan het denken gezet. 

Net was ze aan de deur wat ze kon doen, hou je kat uit mijn tuin! Maar die loopt de hele dag los wat moet ik dan doen .. dat is jouw probleem niet het mijne los het maar op! Ik heb haar mee naar achter genomen en de vissen gevoerd ze heeft mijn vissen gezien ik heb haar hun namen verteld en ze zei die grote is bijna zo groot als het hondje van mijn zoon. Ze ging kijken wat ze kon doen en als er onkosten waren moest ik maar komen.

Schrale troost, blijf weg bij mijn vissen (en kikkers)!

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Karin van der Straaten
Vreselijk he.. zorgen maken om de koi's..ooit had ik ze ook ..zo mooi en tam en groot
02-06-2018 12:05
02-06-2018 12:05 • Reageer
DiaantjesLife
De buurtkatten zijn mij ook echt een doorn in het oog en Joep is door mij getraint in het wegjagen ervan! Het is mijn tuin en geschikt voor mijn huisdier(en). Geen hekel aan katten hoor, maar wil niet andermans dieren in mijn tuin. Reigers is lastiger natuurlijk, want ja, die zijn van niemand............... 
02-06-2018 07:36
02-06-2018 07:36 • Reageer
lofeonemy
Dat is nog een probleem als het maar niet de dieren pijn doet zo gaat het eenmaal en als je er echt van last heb bel dan iemand er is vast wel een persoon ervoor
01-06-2018 23:51
01-06-2018 23:51 • Reageer
Leonardo
Laagspanning schrikdraad werk heel afdoende en is totaal onschadelijk voor de dieren.  Hebben wij in Frankrijk al vele jaren rond om onze vijver. Nadeel is wel dat de draden het zichtbeeld van de vijver zullen verstoren. En de oever planten mogen de draden beslist niet raken...
01-06-2018 14:42
01-06-2018 14:42 • Reageer
jolandemooij
Ja dat is een heel vervelend probleem. 
01-06-2018 14:31
01-06-2018 14:31 • Reageer
Schorelaar
Hoe dit netjes op te lossen? 
01-06-2018 13:30
01-06-2018 13:30 • 1 reactie • Reageer
Sonja
Ja hoe .... katten binnen houden en afdak bouwen voor onze koi's.
01-06-2018 13:32
01-06-2018 13:32 • Reageer