×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Roze taart.

Roze taart.


Ik ben met Bas tevreden terug naar huis gewandeld, mooi om te zien hoe ontroert Berry was over de truitjes. Onder het wandelen bedacht ik me dat ik misschien eens langs de kringloop winkel moest gaan kijken of ik daar nog wat kleren op de kop kon tikken!

Waar zouden ze nu leven en hoe en wat zouden Grump en Marra van de truitjes gezegd hebben?

Thuis ga ik weer aan de slag was mijn ramen en doe de was en ruim de keuken op. Boven maak ik de bedden en poets ik de badkamer en dan dan kom ik toch wer bij de Gao’s met mijn gedachte.

Marra krijgt een kleintje hoe zou dat bij hen gaan, zou dat allemaal wel goed gaan daar buiten in dat bos! Dan realiseer ik me waar maak je je druk over de Gao’s leven al ik weet niet hoe lang zo sinds hun betovering, die weten inmiddels denk ik precies wat ze nodig hebben en hoe ze dingen als een bevalling moeten aanpakken. Waar maak ik me toch druk over!

Maar ik ga wel langs de kringloopwinkel en snuffel daar lekker rond. Er zijn weinig kleine kleren die geschikt zijn voor de Gao’s. Wel babypakje aan een stuk maar die lijken al te groot, wel neem ik een bruine fleecedeken mee en twee grote handdoeken. Ik neem die mee met de gedachte als ik die in kleinere stukken knip kan ik weer een paar Gao’s blij maken.

Thuis beslis ik nog niets stuk te knippen maar alles in een tas te doen en ook al een schaar klaar te leggen in die tas en pas in het bos te knippen misschien kan een van de Gao’s me uitleggen wat ze precies nodig hebben!

Hoewel ik die nacht alweer wat beter slaap, berg ik s ’avonds mijn fluit goed op zodat ik me daar geen zorgen over hoeft te maken. Ik droom wel van de Gao’s die in mijn droom uit een gat in de grond kruipen en me uitleggen dat ik te groot ben om in hun hol te kunnen, maar we zitten wel buiten bij een vuurtje en eten taart.

Als ik die ochtend wakker wordt kan ik me mijn droom nog goed herinneren en moet ik lachen om de roze taart die we aten in mijn droom er stond een beeld van Bas op als decoratie. Met goede zin en lachend kom ik mijn bed uit en mijn man vraagt wat heb jij goede zin vandaag. Leuke droom gehad roep ik terwijl ik de badkamer op loop. Mooi roept hij terug zat ik er ook in?

Hij wacht mijn antwoord niet af en loopt de trap af en gaat naar de keuken om zijn brood te smeren voor zijn werk. Na mijn douche ga ik nog snel naar hem toe en praten we nog even over de plannen voor het komende weekend. We moeten boodschappen halen en er komt een nieuw vogelhuisje in de tuin. Ons oude vogelhuisje is helemaal kapot en we hebben er wel heel veel plezier aan dus we gaan samen naar het tuincentrum om een nieuwe te kopen.

Dan vertrekt hij naar zijn werk en laat mijn zoon zijn  gezicht even zien voordat hij weer terug naar bed gaat, ik hoor lesuitval de eerste drie uur en iets van zelfstudie en weg is hij weer. Ja ja …. zelfstudie in bed vandaag maar goed hij is oud genoeg om het zelf te regelen.

Ik begin met de strijkwas en terwijl ik daar bezig ben steekt mijn dochter haar hoofd om de deur “Ik ben weg mam doei he en tot straks” en is ze weg!

Bas gromt zachtjes onder aan de trap ten teken dat het tijd is voor zijn wandeling en voordat zijn grommen blaffen word ga ik maar gauw met hem op pad voor zijn ochtend wandeling.

Het verwonderd je natuurlijk niets dat ik naar het bos loop met Bas, maar het is iets later vandaag dan normaal en daardoor zijn er ook wat meer mensen op pad met hun honden in het bos. Ik kom ook een man met een fototoestel tegen die graag wat mooie foto’s wil maken en die vraagt of hij er een van Bas mag maken terwijl die door het bos rent. Ik vind het best zolang hij maar bij de Gao’s uit de beurt blijft.

De gao’s zie ik deze ochtend niet en de deken en de handdoek die ik in een rugzak had gestopt neem ik weer mee naar huis. Ik begrijp het wel veel te druk vandaag voor hen om zich te laten zien zeker als er ook nog iemand met een fototoestel rondloopt. Ik vind het heel jammer maar morgen misschien weer beter!

Ik loop nog een flink stuk met Bas en ga dan maar weer naar huis voor een lekkere kop koffie en ik kruip even achter de laptop, heel lang geleden heb ik ooit gebreid op school. Op youtube zullen vast filmpjes staan met beter uitleg dan ik ooit heb gehad, met mijn koffie en een lekker koekje duik ik in de wereld van het breien, je kunt vast wel raden waarom!

De andere avonturen van de Gao’s op yoors zijn te vinden op:

Deel 1 Het geritsel in de struiken

Deel 2 De betovering 

Deel 3 De fluit en het afscheid 

Deel 4 De truitjes 

Deel 5 De roze taart

Deel 6 Blij dat ik klim

Veel leesplezier!


Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!
jolandemooij
Zo en dan leer je ook nog breien.
10-02-2018 08:12
10-02-2018 08:12 • Reageer
Hans van Gemert
Weer een leuke nieuwe episode! Tip: zet er ook even een linkje bij naar het volgende deel!
17-01-2018 16:49
17-01-2018 16:49 • Reageer