Sla wassen of niet?

Sla wassen of niet?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Als ik een krop sla heb uit de supermarkt of vers dan was ik die altijd! En als ik eens een zakje aparte sla gebruik zoals vandaag voor mijn salade dan was ik dat in principe nooit voor gebruik.

Maar nu had ik een jonge dame naast me staan bij de groente die me ervan probeerde te overtuigen de sla eerst te wassen voor hem te eten.

Er zou namelijk "Allerlei troep om hem houdbaar te krijgen op zitten" volgens haar!

Voor haar leek het nogal een punt.

Wat doen en denken jullie, wassen of niet en waarom?Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ik koop dit liever niet, maar als ik het koop gebruik ik het liefst meteen. Wassen doe ik afhankelijk van wat op de zak staat. En zoals hieronder vermeld, de chemicalien was je er niet af
| 17:33 |
Altijd maar wassen.
| 12:37 |
Ik koop dit nooit, omdat gesneden in plastic verpakt heel veel energieverlies en vitamine verlies heeft.
| 14:36 |
Ik was ze persoonlijk nooit, maar het liefst koop ik sla met kluit en zet die in de tuin of bloempot, gaat wel even slap hangen, maar vervolgens kan je er veel langer van eten. 
| 01:11 |
Ieder haar/zijn mening, maar ik zal nooit groenten versneden aankopen. De termijn van wanneer af die groenten allemaal zijn gesneden in een fabriek, dan in massa worden verpakt, gestapeld, ingepakt in transportdozen, getast op paletten, in de koeling wachtende, geladen in vrachtwagens, getransporteerd naar desbetreffende afnemers, uitgeladen en terug in de koeling wachtende op uitstal in de rekken en op een hongerige klant die geen zin heeft in teveel werk. Wel geloof me vrij, die groenten zijn geen fluit meer waard, bevatten geen enkele voedingswaarde meer, plus bovenop zijn ze vanaf de eerste snee begonnen aan hun oxidatie. Maar daar is wat op gevonden. Zo worden tijdens het verpakken de zakjes met voorgesneden groente met gassen gevuld, zoals stikstof en/of koolstofdioxide. “Dit zijn vrij normale gassen die ook gewoon in de lucht zitten, alleen is de verhouding anders en zit er geen zuurstof meer bij!” En... van zodra de verpakking is geopend, is de inhoud minder lang houdbaar en gaan ook heel veel vitamines en waarde verloren.  Daarom koop ik altijd verse groenten die direct kort voor het bereiden in grove stukken worden versneden.
| 20:19 |
Als er iets toegevoegd is om de houdbaarheid te verlenden zou dat in principe op de verpakking moeten staan.
| 12:47 |
Deze voorverpakte sla zou ik niet wassen. Dan wordt het helemaal slap. Kopen en dezelfde dag eten. Verder wat Albert zegt is helemaal waar. 
| 10:18 |
Als ik was is het voor het stof of eventueel zand/steentjes die er in kunnen zitten. In principe is voorverpakte e gesneden sla al gewassen.
Troep om houdbaar te maken of vergif tijdens het telen spoel je er niet af helaas.
| 09:37 |
soms staat er op gewassen maar met mijn plastic allergie was ik hem vaak nog na
| 09:28 |
Vaak toch wel, behalve als er nadrukkelijk op de verpakking staat dat de sla al is gewassen. 
| 09:24 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen