Vrouwenpraat bij een kopje koffie.

Vrouwenpraat bij een kopje koffie.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik luister en  neem zo nu en dan deel aan een gesprek tussen vrouwen (40 tot 60 jaar ongeveer) en een paar jonge meiden (net boven de twintig). Het gaat over koetjes en kalfje tot een nieuwe gast arriveert en thee met gebak krijgt en vervolgens vol frustratie haar verhaal doet.

Ze heeft een doorbraakbloeding (voor wie het niet weet dat is een bloeding die je krijgt terwijl je aan de pil bent, meestal onverwacht dus en ook ongewenst) ze baalt als een stekker heeft buikpijn en alle andere klachten die bij de ellende horen. 

Zo even voor de meest romantische dagen van het jaar baalt ze dat haar Valentijn plannetje om het leuk te gaan hebben met haar vriend niet doorgaan. Ze vertelt hoe de overgang haar parten speelt en ze via de huisarts eerst terug aan de pil moest, weer regelmaat in haar menstruatie kreeg. Maar uiteindelijk bleven de klachten vrij ernstig en heftig en kreeg ze de tip slik maar door een paar strips achter elkaar. Blijkt dat ze niet verder dan drie strips komt en dan een doorbraakbloeding krijgt, ze zegt de troep met er toch uit en nipt aan haar thee.

Vervolgens haakt de volgende in, mijn man is altijd zo lief als ik ongesteld ben, warme kruik en een dekentje en hij haalt zelfs maandverband voor me, een gilletje aan de andere kant van de tafel. Nee die van mij moet er niets van hebben. Als ik niet ongesteld ben kan ik met mijn blote kont naast hem kruipen maar als het tijd is moet een onderbroek en een pyjama aan en moet ik opletten dat ik niets laat slingeren van tampons of maandverband, hij wordt er onwel van.

Nou de mijne klaagt alleen dat er dan een week geen sex is, het lijkt dan wel of hij dan mijn moodswings heeft in plaats van mij. Gelukkig kunnen de dames ermee lachen.

De volgende vertelt kort haar verhaal baarmoederkanker, op tijd erbij alles uitgenomen daardoor versnelt in de overgang. Ook geen pretje maar ze is blij dat ze HET kwijt is en nog altijd gezond verklaard! Daar drinken we op.

Een van de jonge dames heeft zitten luisteren en wipt zenuwachtig op haar stoel, dan komt het hoge woord eruit. Mijn vriend wil geen sex als ik ongesteld ben en vanuit de keuken waar meer gebak wordt gehaald klinkt lachend Nou niet elke kapitein vaart door de rode zee!

Het gezicht van het meisje is zo perplex , zo verbouwereerd en verbaast en ze weet niets meer te zeggen en eigenlijk schiet iedereen daarna ook meteen in de lach. We pakken het wel nog serieus op, en vertellen haar dat iedereen man en vrouw daar zijn of haar eigen mening over heeft, en dat er niets op zit dan of die keuze te accepteren of zoals de dame die naast me zat zei..... of je moet op zoek naar een andere kapitein!

De dame met de doorbraakbloeding laat zich toch maar eens doorverwijzen en gelukkig komt er ook weer een wat leuker en luchtiger thema ter tafel. Waar gaan we dit jaar op vakantie?

Er komt nog een gilletje : ook kijken wanneer want met die ellende wil je niet op vakantie en dan is het thema schijnbaar genoeg besproken voor vanavond en volgen de verhalen van vakanties!

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ach ja, zo herkenbaar.
| 08:52 |
Dit is echte vrouwen praat.
| 16:20 |
Ik voelde me zelf niet aangesproken met mijn 50 lentes maar heb "op leeftijd" weggehaald het was niet mijn bedoeling iemand te kwetsen , Sorry!
| 13:10 |
Word je gemiddeld 90 en dan ben je met 40 op leeftijd?
| 13:06 |
Herkenbare praat. Maarruh, vrouwen op leeftijd?!? Zo had ik mij nog niet gezien met mijn 46 jaar! Lol :p
| 12:47 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen