×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Wat is zeeglas?


Nu gisteren poste ik een blog over het maken van mijn zeeschildpad. Daarop kwamen de vragen wat is zeeglas en waar vind je het?

Nu zeeglas is glas dat in zee terecht is gekomen, stuk is gegaan en door de zee, zout en stroming en golfslag getrommeld is. Door de schuring en de invloed van het zout verliest het met de tijd zijn scherpe kantjes en krijgt het een frosted look!

Zeeglas vind je in allerlei kleuren en vormen!

De frosted look ontstaat door het uitbijten van het zout en zand en kiezels en stroming zorgt voor het afslijpen!

Inmiddels heb ik al een hele verzameling die ik ben gestart in Frankrijk in 1994, daar komt 95% van mijn glas vandaan!


In Nederland vind je ook wel glas maar ik heb de plekken nog niet echt ontdekt!

Naast de schildpad heb ik ook dit hangertje gemaakt! Flink karwei met een dremel gaatjes in glas boren. Want ze breken graag! Het zijn er dus niet veel gelukt!

Inmiddels weet ik wel dat het met een diamantboortje beter gaat maar die heb ik nog niet!

Niet alle stukken die ik heb gevonden zijn gebroken glas! Ik heb ook knikkers en andere verzamelaar hebben hele flessen of glazen floaters gevonden!

Soms vind je iets aparts zoals dit stukje uit een desperado fles. Per toeval vond ik na onze vakantie een lege fles in de haven waar onze boot ligt en kon ik het stukje identificeren.

Dat vind ik een intrigerende vraag: Wat is het ooit geweest?


Zeeglas vind je over de hele wereld. Japan, USA, Engeland, Croatia, Spanje, Australia enz! Dus volgende keer als je over een strand loopt kijk eens naar beneden en misschien vind je ook wat mooie stukjes zeeglas! En dan schrijf je er natuurlijk een blog over toch!

Dan dit nog: 

Er zijn voor en tegenstanders voor wat men noemt seeding, daar verstaan ze onder het in de zee gooien van glas met opzet zodat er in de toekomst weer zeeglas van wordt! Laat ik even duidelijk zijn dat ik hier geen voorstander van ben! Ik hou van zeeglas maar we moeten juist zorgen dat de zee weer schoon wordt en ook glas hoort niet thuis in de zee!Dus als je op het strand (en eigenlijk overal) bent RUIM JE EIGEN ROMMEL OP!!

Tekst en foto's © Sonja.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts