Mijn tweede zelfgemaakte kaars.


Na het succes van mijn eerste zelf gemaakte kaars kon ik het er natuurlijk niet bij laten. Alle andere resten en beschadigde kaarsen werden verzameld en ik ben begonnen met zoeken naar een mal!

Dat werd een leeg jus d'orange pak dat ik nog iets had verstevigd met tape in de hoop dat het beter vorm vast zou zijn (heeft niet geholpen:) )

Daarna ben ik begonnen met om de beurt wat kleuren kaarsvet te smelten in een pannetje au ban Marie met gebruik van een flinke jampot omdat dit vorige keer ook prima werkte! Wederom heb ik een kaars als lont gebruikt en die met tape gefixeerd in het pak en daarna langzaam lag voor laag opgebouwd.

zelfkaarsenmaken
zelfkaarsenmaken
zelfkaarsenmaken

Dat ging prima met mijn zadelkruk aan het aanrecht, genoeg keukenrol eronder dat niets vies kon worden. De laatste laag heb ik die avond nog eens toegevoegd omdat ik weer een sinkhole had langs de kaars. Dat heeft niet echt veel geholpen want de kaars is niet mooi recht geworden van boven!

zelfkaarsenmaken
zelfkaarsenmaken
zelfkaarsenmaken

Ik zou een slechte hobbyfotograaf zijn als ik dat hele proces niet had vastgelegd met mijn camera en nu dus de foto's van mijn nieuwe kaars met jullie kan delen!'

Ik vind hem super leuk geworden! Inmiddels heb ik een artikel gelezen over kaarsen maken waarbij ze de tip geven met een hot-gun (soort föhn) de bovenkant van de kaars smelten om hem mooi vlak te maken. Dat kan alleen in een potje of voorzichtig in de mal maar nu niet meer dus die tip bewaar ik voor volgende keer!

Nu wil ik graag toch op zoek naar mallen en kaarsvet en lontjes want ik denk dat ik niet genoeg geduld heb om te wachten op de restjes.

#zelfkaarsenmaken #kaarsenmaken #kaarsen #fotografie #hobby #schrijfuitdaging #diycandles #candles #challenge

 

Deze blog past in de schrijfuitdaging van Hans van Gemert, via de onderstaande link kun je meedoen en andere bijdrages lezen!

Nieuwsgierig naar mijn eerste zelf gemaakte kaars die vind je hier:

Op zoek naar leuke kleurplaten, creative ideeën, DIY tips, schrijfuitdagingen en een heel gezellige groep bloggers, dan volg deze link en meld je gratis en vrijblijvend aan op Yoors! See you!