×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Zorgen voor elkaar.

Zorgen voor elkaar.


Zorgen voor elkaar vind ik de normaalste zaak van de wereld, wie voor mijn hulp vraagt krijgt ook mijn hulp. Nu heb ik een openbaring gehad na een gesprek met een heel bijzonder persoon, bij het zorgen voor anderen moet je ook je eigen grenzen in de gaten houden.

Bij mij kwam het besef : ik heb te intensief gezorgd en niet goed genoeg voor mezelf gezorgd. Iedereen op de eerste plaats gezet behalve mezelf. Nu zie ik in hoe fout dat is.

Je moet eerst voor jezelf zorgen om goed voor anderen te kunnen zorgen. Ik had een burn-out en een depressie nodig en een goed gesprek om tot dat inzicht te komen. Ik had die spiegel nodig om tot het besef te komen dat ik fout bezig ben.

Ja ben ik doe het nog steeds, maar ben er nu wel bewust van en het zal tijd nodig hebben om mijn gedragspatroon te veranderen. Ik moet dingen aan anderen overlaten want het is niet goed om alles op mijn schouders te nemen. Ik moet grenzen leren stellen en Nee kunnen, durven en leren zeggen, daar was ik al mee bezig maar nog niet genoeg!

Nee zeggen klinkt zo makkelijk maar is zo moeilijk, het voelt als anderen in de steek laten. En dat hoeft niet zo te zijn maar er moet ook een manier zijn vaker nee te zeggen en anderen toch te steunen.

Je doet er een ander geen kwaad mee en helpt jezelf!

Ik ga ermee aan de slag en ga heel hard proberen om bewust met zorgen voor om te gaan. Ik ga op zoek naar mijn grenzen zodat ik ze niet meer overschrijd. Ik ben heel simpel begonnen bijna elke ochtend steek ik een paar kaarsjes aan, vandaag begon ik met een kaarsje voor mezelf voordat ik die voor de anderen aanstak en dat mag want ook ik heb licht en liefde en goddelijke ondersteuning nodig!

Zorgen voor is goed maar we moeten niet vergeten ook voor ons zelf te zorgen.

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
jolandemooij
Zo moeilijk om dat patroon te doorbreken. Had het er toevallig gisteren nog met iemand over. Het is al een eerste stap als je je ervan bewust bent.
20-03-2018 18:11
20-03-2018 18:11 • Reageer
Bodycoach
Voor jezelf zorgen in de eerste plaats is zeer belangrijk. Heb ik ook geleerd.
09-03-2018 16:14
09-03-2018 16:14 • Reageer
Marjolein
net zoals je in een vliegtuig bij drukwegval eerst je eigen zuurstofmasker op moet doen en daarna pas die bij je kind bijvoorbeeld... sterkte.
08-03-2018 12:44
08-03-2018 12:44 • Reageer
Marc
Dit is zo herkenbaar....!
08-03-2018 09:15
08-03-2018 09:15 • Reageer
Schorelaar
Het is moeilijk, ik ben het met je eens
08-03-2018 08:27
08-03-2018 08:27 • Reageer